Münafıkların peygamberlerden sonra hak olan dinlerini bozma hareketleri

Konu sahibi son olarak 2803 gün önce görüldü
Münafıkların peygamberlerden sonra hak olan dinlerini bozma hareketleri
Îsâ aleyhisselâmın hak olan dîni, az zaman sonra düşmanları tarafından sinsice değişdirilmişti. Bolüs adındaki bir yehûdî, Hz. Îsâya inandığını söyliyerek ve Îsevîliği yaymaya çalışıyor görünerek, gökden inen İncîli yok etti. Dört kişi ortaya çıkıp, oniki Havârîden işittiklerini yazarak, İncîl adında dört kitap meydana geldi ise de, Bolüsün yalanları, bunlara da karıştı. Barnabas adındaki bir Havârî, Îsâ aleyhisselâmdan işitdiklerini ve gördüklerini doğru olarak yazdı ise de, bu Barnabas İncîli de yok edildi. Uydurma İncîller zamanla çoğalarak, her yerde başka bir İncîl okunur oldu. Böylece, hıristiyanlık dîni, akıl ve hakîkat dışında, acâib bir şekil aldı. Avrupada hıristiyanlığa karşı, yerinde olarak yapılmış olan hücûmlar, İslamiyete karşı nasıl yöneltilebilir?
NOT;
İslamda ilk fitne Abdullah ibni Sebe denilen Yemenli bir yahudi tarafından çıkarılan şia hareketidir. Peygamber aleyhisselamın haber verdiği gibi zaman içinde bu bid'at fırkaları yetmişikiye ulaştı. Peygamber efendimiz bunların cehenneme gideceklerini buyuruyor. Bunlardan bir kısmı iman esaslarında da sapıttıklarından kafir yani ebedi cehennemlik olmuşlardır. Bu sapıkların hepsi dört hak mezhepten birine uymayıp Kur'anı ve sünneti kendi çürük akıllarına göre yorumladıklarından sapıttılar. Osmanlıdan sonra ise bu sapıklık zirve yaptı. Bütün bilgisini haşa Muhammedin (aleyhisselam) aldığı kaynaktan alanlar, Mehdiler, kutuplar, hergün Peygamberimizle görüşüp, konuşanlar, ilhamcılar, cıbıldak kedicik şeyleri, Mehdi aramızda yavecileri türedi de türedi... Alayı ila cehenneme zümera...
Bin yılından sonra ahir zaman demişlerdir... Şimdi 1438. hicri yılındayız.
Peygamber efendimiz buyuruyor ki; (Ahir zamanda çok büyük, süslü camiler olacak, içinde bin kişi namaz kılacak, bir mü'min çıkmayacak) (Deylemi)

Günümüzde Münafıklar başarıya ulaşmışlardır .. İslam dini zannettiğimiz bugünkü anlayış İslam'ın özünden fersah fersah uzaktır ..

Günümüzde Münafıklar başarıya ulaşmışlardır .. İslam dini zannettiğimiz bugünkü anlayış İslam'ın özünden fersah fersah uzaktır ..
Sen de sevin. Ehli sünnete karşı Yahudi ve Hristiyanları savunuyorsun ya...
İslam bundan zarar görmez. İnsanlar kendileri zarar görür. İmtahandayız.
" Doğrusu Kitap'ı Biz indirdik, onun koruyucusu elbette Biziz." (Hicr / 9.ayet)
Kaynaklar da ortada. Oryantalistlerin tahrifat oyunları diğer dinlerde tuttuğu gibi İslam'a karşı tutmaz.
İslam'ın insanlar arasında tekrar yayılıp nasıl yükseldiğini izliyoruz. Avrupa korkudan İslam'a dair ne varsa yasaklamaya başladı. Bu yavaş yavaş sekülerliğin bitişine işaret.

Sen de sevin. Ehli sünnete karşı Yahudi ve Hristiyanları savunuyorsun ya...
İslam bundan zarar görmez. İnsanlar kendileri zarar görür. İmtahandayız.
" Doğrusu Kitap'ı Biz indirdik, onun koruyucusu elbette Biziz." (Hicr / 9.ayet)
Kaynaklar da ortada. Oryantalistlerin tahrifat oyunları diğer dinlerde tuttuğu gibi İslam'a karşı tutmaz.
İslam'ın insanlar arasında tekrar yayılıp nasıl yükseldiğini izliyoruz. Avrupa korkudan İslam'a dair ne varsa yasaklamaya başladı. Bu yavaş yavaş sekülerliğin bitişine işaret.

Senin incelemeye alınman lazım .. O yorumumdan bu iftirayı bana nasıl attın, hangi zekayla hangi vicdanla bu asılsız suçlamayı yaptın diye üzerinde bir müddet düşüneceğim ..

Senin incelemeye alınman lazım .. O yorumumdan bu iftirayı bana nasıl attın, hangi zekayla hangi vicdanla bu asılsız suçlamayı yaptın diye üzerinde bir müddet düşüneceğim ..
Ne iftirası. Geçmişte yazdıklarının birikim sonucu.

Ne iftirası. Geçmişte yazdıklarının birikim sonucu.

Var ya süzme münafıksın.. Başka bir konuda millete zandan kaçının diye bir de ayet paylaşıp müslümanlık taslerken burada zan içinde boğulup gidiyorsun .. Tam münafıkça hareketler .. Herhangi bir konuda Müslümanlara karşı haksızca yahudi ve hristiyanları savunduğumu gösteren mesajlarımı bulamadığın müddetçe ki bulamayacaksın nezdimde alçak bir iftiracı olarak kalacaksın ..

günümüzde münafıklar başarıya ulaşmışlardır. islam dini zannettiğimiz bugünkü anlayış islamın özünden fersah fersah uzaktır. islamın bu topraklarda ilmek ilmek işlendiği zamanda nice bilim insanı bilim adına neredeyse ilk denebilecek çalışmalar yapmışken, günümüzde santranç oynamanın bile haram olduğu iddia edilmektir.

Kendileri bozunca "imtihandayız din hasar almadı" oluyor , ejnebi yapınca "dini bozdu" oluyor. Agacım senin dinindede diğer dinlerde olduğu gibi sapıtıp yanlış dağıtanlar ve ona inananan islamcıların var , kendi içinde din kardeşine yaptığı saygısızlıklarda cabası...

Ay yorumları okuyunca sinirlendim.
Etme cahil ile muhabbet küstürürsün.

Kendileri bozunca "imtihandayız din hasar almadı" oluyor , ejnebi yapınca "dini bozdu" oluyor. Agacım senin dinindede diğer dinlerde olduğu gibi sapıtıp yanlış dağıtanlar ve ona inananan islamcıların var , kendi içinde din kardeşine yaptığı saygısızlıklarda cabası...

Kendi araştırmalarıma göre gerçekten doğruyu dediğini söyleyebilirim içerde o kadar bölünmeler olmuş ki vahiyle geleni kültüre çevirmişler hazmetmesi zor olsa da bunu iyi öğrendim bazı okuduğum şeyler ile yani vahiy dini gerçekten kültüre dönmüş diyeceğim çok şey var filozofları kelamcıları batınileri mtasavvıfları bir sürü şeyler çıkmış

hiç yorma kendini hocam.

Haklısın aslında da bu tipler karşısında ki susunca kendilerini haklı zanneden organizmalardır.. Bir kaçı bir araya geldimi virüs gibi yayılırlar.. Misal sırıtığın biri bir harfden kapak yapmaya çalışmış bana .. Oysa aylar önce harf hatasını kendi yaptığında mızmız bebe gibi acitasyona yatmıştı .. Bir de neyi hangi niyetle yazdığımı sanki içimi okuyormuş gibi iddiaya kalkışmış ebleh:) " bu işi yapmak artık bana vacip oldu " der gibi önemine dikkat çekmek istediğim cümlemden ekmek peşindeler yazık ! Bunların hepsinin de geçmiş konulardan kuyruk acıları olduğu için ağızlarında tükürüklerle açığımın peşindedirler.. Neyse alıştım ben bu biçarelere sağol tavsiye için kardeşim ..

Haklısın aslında da bu tipler karşısında ki susunca kendilerini haklı zanneden organizmalardır.. Bir kaçı bir araya geldimi virüs gibi yayılırlar.. Misal sırıtığın biri bir harfden kapak yapmaya çalışmış bana .. Oysa aylar önce harf hatasını kendi yaptığında mızmız bebe gibi acitasyona yatmıştı .. Bir de neyi hangi niyetle yazdığımı sanki içimi okuyormuş gibi iddiaya kalkışmış ebleh:) " bu işi yapmak artık bana vacip oldu " der gibi önemine dikkat çekmek istediğim cümlemden ekmek peşindeler yazık ! Bunların hepsinin de geçmiş konulardan kuyruk acıları olduğu için ağızlarında tükürüklerle açığımın peşindedirler.. Neyse alıştım ben bu biçarelere sağol tavsiye için kardeşim ..

benim artık konuşarak bir şeylerin çözüleceğine dair inancım yok, o yüzden haklısın deyip geçiyorum :)

Kendi araştırmalarıma göre gerçekten doğruyu dediğini söyleyebilirim içerde o kadar bölünmeler olmuş ki vahiyle geleni kültüre çevirmişler hazmetmesi zor olsa da bunu iyi öğrendim bazı okuduğum şeyler ile yani vahiy dini gerçekten kültüre dönmüş diyeceğim çok şey var filozofları, kelamcıları, batınileri, mutasavvıfları bir sürü şeyler çıkmış
" Eğer Allah dileseydi onları tek bir ümmet yapardı. Fakat O, dilediğini (dileyeni niyet ve eylemine göre) rahmetine kavuşturur. Zalimlerin ise ne bir dostu ne de bir yardımcısı vardır."
(Şura/ 8.ayet)

Resulullah(sav): "“Yahudîler 71 fırkaya ayrıldılar, Hıristiyanlar 72 fırkaya bölündüler, Ümmetim yetmiş üç fırkaya ayrılacak, bunların içinden bir fırkası ehl-i necat olacaktır."buyurmuş. Ashab sormuşlar:
"Yâ Resûlâllah, o kurtulan fırka hangi fırka olacaktır?"
Şöyle cevap vermiş: "Benim sünnetimden şaşmayanlar kurtulanlardan olacaktır! Yâni Ehl-i sünnet ve'l cemaat mensuplarıdır."(Tirmizi, İman,18; İbnu Mace, Fiten, 17)
Buradan yola çıkarak; alimler insanların ihtilaf etmesinin sebepleri ve Müslümanların ihtilaf etmesinin sebepleri üzerinde durmuşlardır.

İNSANLARIN İHTİLAF ETMESİNİN SEBEPLERİ:
1) Konunun kendiliğinden kapalı olması,
2) Arzu, istek ve mizaçların değişik olması,
3) Yönelişlerin değişik olması,
4) Eskileri taklit,
5) Algılama farklılığı,
6) Liderlik ve hükmetme arzusu,
7) Irkçılık.

MÜSLÜMANLARIN İHTİLAF ETMESİNİN SEBEPLERİ:
1) Arap ırkçılığı,
2) Hilafet anlaşmazlığı,
3) Müslümanların eski din mensuplarına komşuluğu ve bunların bir kısmının İslam'a girmesi,
4) Felsefenin tercüme edilmesi,
5) Kapalı meseleleri incelemeye girişmek,
6) Hikayeler(kıssalar)
7) Kur'an'da 'müteşabih' in bulunması,
8) Şer'i hükümlerin çıkarılması
Bu yüzden İtikadi, Fıkhi ve Siyasi Mezhepler doğmuştur.

benim artık konuşarak bir şeylerin çözüleceğine dair inancım yok, o yüzden haklısın deyip geçiyorum :)
Konuşabilmen için iyi bir eğitim alman gerekir.
Ebu Hanife'nin ders aldığı hocaları: Enes bin Malik, Abdullah bin Ebi Evfa, Vasile bin Eska, Sehl bin Saide, Ebu’t Tufeyl Amir bin Vasile, İmam-ı Şabi’, Hammâd bin Süleyman, Zeyd bin Ali, Muhammed el-Bakır, Cafer-i Sadık, Nafi, İbn-i Mesud ve Ali’den nakledilen ilimleri de buluşup görüştüğü tabiinden öğrendi.
Diğer alimlerin de kimlerden ders aldığını sen araştırıver. 50-150 arası hocası olan müçtehidler var.

merhaba kurtuba,
ben seninle aynı dili konuşmuyorum. hadi sen kadir mısıroğlu'nu dinle hikaye anlatıyor :)

Geri