Mumbar(Bumbar) Dolması

• Kullanıcı Gül
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - Yemek Tarifleri
🟢 Konu yazarı şu anda aktif

Mumbar(Bumbar) Dolması Tarifi İçin Malzemeler​

• 3 takım koyun bağırsağı
  • 350 g az yağlı kıyma
  • 3 su bardağı pirinç
  • 3-4 iri boy kuru soğan
  • 1 demet maydanoz
  • 2 adet orta boy domates
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Makara ipliği
Temizlemek için:
  • Limon suyu
  • Sirke
  • Kalın tuz

Deneyen Fotoğrafları
Kullanıcı Fotoğrafı
Kullanıcı Fotoğrafı
Kullanıcı Fotoğrafı
Kullanıcı Fotoğrafı
Kullanıcı Fotoğrafı
Kullanıcı Fotoğrafı
Kullanıcı Fotoğrafı
Kullanıcı Fotoğrafı

8 Deneyen Fotoğrafı

Mumbar(Bumbar) Dolması Tarifi Nasıl Yapılır?​

Not Ekle
  1. Bağırsakları ters yüz etmeden kaba pisliği kasabınızdan akıtmasını rica edin, temizlenmiş bağırsakların çeşmenize takarak tekrar temizleyin, pisliğin yağlı dış yüzeye bulaşmamış olmamasına dikkat edin, derince bir kapta limonlu tuzlu hazırlayın, bağırsakları bekletin (1-2 saat)…
  2. Bağırsakları bir mil veya parmak yardımıyla tersine çevirin, tekrar hazırladığınız sirkeli, limonlu, tuzlu suda mıncıklayarak temizleyin (iç yüzey, dışta olmalı) (1-2 saat bu suda bekletebilirsiniz)
  3. Bağırsakların yağlı yüzeyi dışta olacak şekilde tekrar çevirelim, sudan geçirerek doldurulacak hale getirelim (parlak iç yüzey içte olmalı)
  4. Bağırsaklarımız dezenfekte olmak üzere sirkeli ve limonlu suda beklerken, içimizi hazırlayalım, soğanımızı karınca başı doğrayalım ve domateslerimizi rendeleyelim, maydanozlarımı incecik kıyalım. Kıyma pirinç karabiber tuz ile karıştırarak dolma içini hazırlayalım.
  5. Patlıcan dolma oyacağına içi koyarak veya parmak yardımıyla içi dolduralım, arzuya göre porsiyonluk temiz bir makara ipliği ile bağlayalım. Tencerenize dolma seviyesinde sıcak su ekleyin.
  6. Bu tarifi pişirmek, tamamen bağırsaklarınızın pişme süresi ile ilgili, bağırsaklarınız pişmeye yakın üstünü kızartma üzere fırınlayabilirsiniz(yaklaşık 50-60 dk. önce harlı, daha sonra yavaş ateşte pişirme süresi)
Afiyet olsun.
Not: Değişik mutfaklarda pişirilen mumbar için servis önerim, kimyon serpilmesi. Özellikle bağırsak yağı ile pişirildiği için tarifte yağ yok, parlaklık katmak için sıvı yağ ekleyebilirsiniz.

Ben o bahsedilen konuda espiri yapmiştim @Gül 34 bazen ince dokunuşlarım olur.

Yinede emeğine teşşekür ederim. Bu forumda benim nazarimda her emek yapılan işe yapılanlara saygım vardır. ,
Sağolasın.
Bir istek vardı ondan ekledim
Şimdi Mumbar Şırdan Ankara da pek nadir bulunur. Olsada her yerde yenilmez bunu Sen ve diğer Adana da yaşayan arkadaşlar daha iyi bilirler.
Hele Mumbar dolması bambaska birsey tıpkı yaprak sarması gibi tencrede (tavada ) elle çıkarıp yenilebilecek birsey. Bilmeyenler tadını bilmeyenler tıpkı senin yorumunda olduğunda olduğu gibi kahkaha atarlar.
Oysa ağızlarının tadını bilseler burnunun bokunu yerler.
@BuYuCu bak burda ne var, bizden başka kimse beğenmez bu konuyu

Yukarıdaki postuma ilaveten ekleyeceklerim var. Resimleri alıntılayarak tabiki.

nyt-up-14444_recipe-2023-04-03-05-17-12-320x364.jpg

Bu gördüğümüz Kibedir asla mumbar değildir haber kaynağindan yanlış bilgi ..

nyt-up-14444_recipe-2021-01-05-15-30-44-288x640.jpg
Mumbar dolması normal boyutta bir tavada kızartılır resimde görünen tencere gibi değil ben buna haşlama derim..

Geri