Mülteci sorununun sebepleri nelerdir? Nasıl çözülebilir?

🟢 Konu yazarı şu anda aktif
E5D16C6D-55A2-4CAD-B791-C61145D4EAA6.jpeg

Başta Suriyeliler olmak üzere, her gün yüzlerce Afgan, Iraklı, Bangladeşli vs Türkiye sınırını akın akın geçmekte. Mülteci sorunu Türkiye’nin gitgide kronikleşen bir konusu halini aldı. Gidebilenler Avrupa’ya, gidemeyenler ise başta Türkiye olmak üzere çevre ülkelere göç etti. Suriyelilerin ve Afganların Avrupa’ya gitmesinin engellenip Türkiye’de kalacağı ve bunun karşılığında maddi yardım alacağına dair anlaşmalar yapıldı. (AB-Türkiye göçmen anlaşması). Hatta Erdoğan bunu çoğu zaman koz olarak kullandı(mültecileri bırakırız gibi). Vs. Bu yanlış politikalar, medyanın ve kimi siyasi figürlerin yönlendirmesi gibi sebeplerle Türkiye’de ciddi bir şekilde yabancı düşmanlığı ve ırkçılığın yükseldiğini söylemek abartı olmayacaktır.

- Sizce mülteci sorununun sebepleri nelerdir?
- Neden milyonlarca mülteciye kapı açıldı?
-Gelmek isteyen mi problem yoksa almak için kapıları sonuna kadar açan mı?
- Onlar muhacir biz Ensar mıyız ?
-Hükümetin rezil politikaları ile yabancı düşmanlığı arasında bir tercih yapmak zorunda mıyız?

Konu hakkındaki genel görüşleriniz nelerdir?

Bağımsız değilsin
ABD ne derse onu yapıyorsun.
O mülteci alınacak derlerse alırsın.
En azından parasını verdiler.
Onu da vermeyebilirlerdi.

gelen suriyeliler nusayri _ okuduğum hazreti aliye tanrı diye tapiyorlarmis _ yani islam dinine göre. Bunlar. Müslüman değil _ ayrı bir dine mensuplar _ din kardeşi değiliz_ akp muhacir ensar demesin, muhacir ensar hazreti aliye tanrı diye tapmiyordu_ nusayrilik fatimiler zamanında çıkmış

Türkiye, yeryüzünde çatışma ve siyasal istikrarsızlıkların yaşandığı bölgeler ile batılı ülkeler arasında uluslararası göç hareketliliği açısından önemli bir geçiş yoludur.
Küresel Eğilimler Raporunun yayınladığı bilgiye göre 20. Yüzyılın son zamanlarında şiddetli çatışmaların yaşandığı ülkelerde gerçekleştirilen soykırımlar ve insan hakları ihlalleri gibi sebeplerle dünya genelinde mülteci sayısı artmaya başlamıştır. Bu artışta en büyük pay Suriye’de yaşanan iç savaş sebebiyle Suriyeli sığınmacılara aittir.

Suriye’den Türkiye’ye sığınmacı akını 29.04.2011 tarihinde Suriye’de yaşanan çatışmalardan kaçan 250-300 Suriye vatandaşının Türkiye’ye sığınma talebinde bulunmasıyla başlamıştır

Sığınmacılar ve mülteciler açısından Türkiye,
  • Komşu ülkelerden kaçanların kendilerini güvende hissettikleri bir ülke,
  • Batı ve kuzey ülkelerine gitmek isteyen göçmenler için transit geçiş ülkesidir.
  • Ekonomik olarak da komşu ülkelere nazaran mülteci ve göçmenlere daha iyi imkanlar sunması
tercih edilmemizin en önemli sebebidir elbette.

Türkiye’nin hedef ülke ve transit geçiş ülkesi olmasının ana sebepleri,
  • Çatışma ve şiddet yaşanan bölgelere komşu olması,
  • BMMYK ( Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliği ) bürosunun bulunması sebebiyle bilgi alma imkânın olması,
  • Türkiye’ye girişin diğer ülkelere göre nispeten daha kolay olması,
  • Kaçak işçi olarak çalışma imkânlarının bulunmasıdır

mevcut akplilerin, ex akplilerin ve akp v.2 sürüm partileri (deva + gelecek) destekleyen arkadaşların yazmalarını bekleyeceğim, sonrasında kendi görüşlerimi aktarmayı planlıyorum.

Son düzenleme:
Hepsinin birer akp seçmeni olarak getirildiğini düşünüyorum. Söyleyeceklerim bu kadar.

Öncelikle dış politikamız, akp öncesine kadar belirli tutarlılıkta, belirli çıkar ilişkilerine dayalı yani devletçi bir politika vardı.

akp geldikten sonra rte ise mahalle politikası uygulamaya başladı, bugün dostum dedikleri yarın düşman. Düşman dedikleri dost...

suriyede yaşanan iç savaş ya da normal savaşta eğer Türkiye olaya tarafsız yaklaşıp arabuluculuk vs yapıp savaşı başlatmadan bitirebilirdi engel olabilirdi.

Mülteci konusunda ise, konu içeriğinde de geçiyor gidebilen avrupaya gitti diye, gidebilen değil, okumuş meslek sahibi olan yani doktor, mühendisler avrupaya gitti. Bize kalanlar malum.

Mülteciler ortalama 10 senedir ülkemizdeler, yanlış biliyorsam düzeltirsiniz.... Yahu son 3-4 senedir bunlar bayramlarda ülkelerine gidebiliyor.
Demek ki orada yaşayabilirler.

Para için ülke menfaatini göz ardı ederek araplaştırıyorlar ülkeyi. 400 000 dolar veren ev alıp vatandaş olabiliyor.
Diğer ülkelerde de var bu olay ama belirli kriterler kurallar var. En az 3-5 sene o ülkede yaşaman, o ülkenin dilini öğrenmen, vergilerini düzgünce ödemen, suç işlememen vs.

Biz 400.000 $ vereni vatandaş yapıyoruz.

Son olarak MİSAFİRLİĞİN KISASI MAKBULDÜR. Artık gitme vakitleri geldi...

Zamanında Turgut Özal ne idüğü belirsiz Iraktan mülteci getirdi 40 senedir pkk belasıyla uğraşıyoruz.
Şimdide bunlar..
Bilmem kaç senede bu dertle uğraşırız.

Hayır bunları otobüslere Trenlere binip göndersen, Ermeniler gibi 100 sene sonra zortlayıp Türkler bize soykırım yaptı diyecekler.

Akp li seçmenler bile istemiyoruz diye bas bas bağırıyor ama Reis i Cumhur, kendi seçmenini bile karşısına alıp göndermeyeceğiz bakacağız diyebiliyor.

Amaç ne? Seçimi kazanmak için mi? Elbet vardır o da. Ama bana kalırsa iç savaş. Türkiye yi bataklığa çevirmek.

Özal ı zehirlesiniz Erdoğan a dokundurtmayız. Özal ın devamı diyen seçmenler haklı. Evet Özal ın devamı bu adam. Özal ın yarım kalan işini bitirmek için uğraşıyor.

Türk Milletine düşen görev silahlanmaktır!
Kendini,aileni koruyup kollamak adına her Türk vatandaşının evinde silahı bulunmalıdır!

Zamanı geldiğinde sokağa inip gerekeni yapmalı-yapmalıyız. Masa başında olacak iş değil.

Zamanında Turgut Özal ne idüğü belirsiz Iraktan mülteci getirdi 40 senedir pkk belasıyla uğraşıyoruz.
Şimdide bunlar..
Bilmem kaç senede bu dertle uğraşırız.

Hayır bunları otobüslere Trenlere binip göndersen, Ermeniler gibi 100 sene sonra zortlayıp Türkler bize soykırım yaptı diyecekler.

Akp li seçmenler bile istemiyoruz diye bas bas bağırıyor ama Reis i Cumhur, kendi seçmenini bile karşısına alıp göndermeyeceğiz bakacağız diyebiliyor.

Amaç ne? Seçimi kazanmak için mi? Elbet vardır o da. Ama bana kalırsa iç savaş. Türkiye yi bataklığa çevirmek.

Özal ı zehirlesiniz Erdoğan a dokundurtmayız. Özal ın devamı diyen seçmenler haklı. Evet Özal ın devamı bu adam. Özal ın yarım kalan işini bitirmek için uğraşıyor.

Türk Milletine düşen görev silahlanmaktır!
Kendini,aileni koruyup kollamak adına her Türk vatandaşının evinde silahı bulunmalıdır!

Zamanı geldiğinde sokağa inip gerekeni yapmalı-yapmalıyız. Masa başında olacak iş değil.
Şimdi katıldığım yerler var var da, iç savaş için bu suriyeliler saldırabilecek mi bize?
Malum savaştan kaçıp geldiler ya ondan merak ettim.

Gerçi kesin bi bkluk vardır yani içlerinde işid militanıda vardır.

Şimdi katıldığım yerler var var da, iç savaş için bu suriyeliler saldırabilecek mi bize?
Malum savaştan kaçıp geldiler ya ondan merak ettim.

Gerçi kesin bi bkluk vardır yani içlerinde işid militanıda vardır.
Savaştan kaçan aile olanları ayrı tutuyorum. olanların yanında çok ciddi militanlar kadıtlı olarak getirildi. Onları buraya getirtenler bellerine silah mı veremeyecek? Tetiği çekmekte ne var.

Kasıtlı olarak korkak imajı yaratılıp bunlara yer yaptılar bu ülkede.
Bunlar kafa kesen, kadınları meydanda kelepçeleyip kırbaçlayan, yakaladığını linç edip öldürmeden bırakmayan merhametsiz vicdansız topluluk.

işin içinde olduğum için ahkam kesebiliyorum;
yabancı veya türk olman farketmiyor. gayrimenkul edinebilmen için elindeki dövizi bozdurup, taşınmazı türk lirası ile aldığını belgelemen gerekiyor.
ülke dövize aç.
reich'in eurolarına, emperyalistin dolarlarına muhtacız.
o sebeten..

İktidar seçim için vatandaşlık verirse vah halimize. :’) ülkemizde biz artık misafir olduk o dereceyiz.

Sayısını bile bilmediğimiz bir mülteci nüfusuna sahibiz, alırken düşünmedik, çözümü zor...

Geri