Müjde Yarın Ramazan

Konu sahibi son olarak 1678 gün önce görüldü
Müjde,müjde, sevin yarın Ramazan
Beş farzda en büyük karın Ramazan
Dikkat; olmasın zararın Ramazan
Bir şehri Kur'an' la, oruç Ramazan.

Senesinden on gün hep öne gelir
Çocuk, gençlik, yaşlı ömrüne gelir
En sıcak, en uzun bir güne gelir.
Beş farzın içinde en uç Ramazan

Bakışın, vücudun öyle süzülür
Aç, susuz kalınca belin büzülür.
Sabrına, aşkına şeytan üzülür
İmanda, amelde sonuç Ramazan

Orhan Afacan

Herşey güzel hoşta oruc tutyorum ama namaz hak getire nasıl olcak bilmiyorum :(

Küçükken nasıl sevinçle beklerdim ramazanın gelmesini.. O masum düşlerimi geri istiyorum..

pide falan oluyo o güzel.bi de yemekhane falan boş oluyo öğlen.

pide falan oluyo o güzel.bi de yemekhane falan boş oluyo öğlen.

Kadinlara salyasini akitarak bakan bir grup tan bi nebze de olsa Kurtulmuş oluyoruz biz de yaşasın!

Bknz: allah korkusu
Bknz : 11 ay her halti yiyip 1 ay durulalim :p
Bknz: 1 aylık müslüman

Vee pide askina!

oruç tutmayanlar gay mi?

Yoo. Demek istediğim şeyi anladınız sevgili pieta ramazan da insanların davranışları yasayislari daha farklı olmaya başlıyor.

Herkesi bir tutmuyorum belli bir grup demişim zaten.

Ben çok gördüm ya ramazan da mini etek giymeyelim günah diyenleri.
Ya da ramazan ramazan bakma günah diyen erkekleri.
Oruç tutmasalar bile.

Ha bir de oruç tutup anlayış bekleyenler olacaktır muhtemelen.

Yoo. Demek istediğim şeyi anladınız sevgili pieta ramazan da insanların davranışları yasayislari daha farklı olmaya başlıyor.

Herkesi bir tutmuyorum belli bir grup demişim zaten.

Ben çok gördüm ya ramazan da mini etek giymeyelim günah diyenleri.
Ya da ramazan ramazan bakma günah diyen erkekleri.
Oruç tutmasalar bile.

Ha bir de oruç tutup anlayış bekleyenler olacaktır muhtemelen.

ok.

Oruç müslümanların nefsini terbiye etmeye çalışmasıdır, açlık susuzluk ne demek onu anlamak demektir, oruç sabırdır.Bunu bu şekilde anlayanlar için ramazan müjdelerle gelir , diğerleri içinse oruç eziyettir. Ne mutlu bu yıl da ramazana ulaştık sayılır.

Afrikada hep ramazan ayında kuraklık başlar, Afrikada zaten hep ramazan ayında açlık var, deniz feneri benzeri vakıflara bağışta bulunun, Nihat Hatipoğlu'nu (Hatipoğlu'yu :D ) dinleyin ve izleyin. Melek kanatlarınızı takın, Allah'ınıza yalvarın. 30 gün dişinizi sıkın, ne olacak!!! Vacip olan 20 rekatlık teravvihe gidin ve yatsı namazı farzına gelince çıkın camiden, zevkli olmaz öyle! Sonracığıma günde 1 cüz okuyun, okumasını bilmeyen dinlesin. Hiç bir şey anlamayın ama sevap kazanın. Öyle işte...

Afrikada hep ramazan ayında kuraklık başlar, Afrikada zaten hep ramazan ayında açlık var, deniz feneri benzeri vakıflara bağışta bulunun, Nihat Hatipoğlu'nu (Hatipoğlu'yu :D ) dinleyin ve izleyin. Melek kanatlarınızı takın, Allah'ınıza yalvarın. 30 gün dişinizi sıkın, ne olacak!!! Vacip olan 20 rekatlık teravvihe gidin ve yatsı namazı farzına gelince çıkın camiden, zevkli olmaz öyle! Sonracığıma günde 1 cüz okuyun, okumasını bilmeyen dinlesin. Hiç bir şey anlamayın ama sevap kazanın. Öyle işte...
Bu yazdıkların için ramazan müslümanı derler :) Ama sadece ramazanda ibadet edip sonrasında ve öncesinde hiç ibadet etmeyenler ile, ramazanda daha çok ibadet edip o ayı daha çok sevapla geçirmek isteyenleri ayırmak gerekir.Ramazanda mukabele okunur ( her gün bir cüz ) çünkü kuran kadir gecesinde inmeye başlamıştır, kadir gecesine gelene kadar hatim etmek ister insanlar kuranın inmeye başlamasını bi şekilde kutlarlar kendilerince. Yani aradaki çizgi incedir, dediğim gibi bütün bir yıl yatıp ramazanda bütün ibadetleri yapmaya çalışan ramazan müslümanları ile, ramazanı daha verimli ve bol sevaplı geçirmek isteyen gerçek müslümanları ayırmak gerek :)

Ama şun a bende herzaman kızarım , fakirler hep fakir, açlar hep aç, çocuklar hep yardıma muhtaç. Onları sadece ramazanda hatırlamak yardım etmek değil her zaman yardım etmek lazım

Oruç müslümanların nefsini terbiye etmeye çalışmasıdır--->terbiyeliyim.gerek yok
açlık susuzluk ne demek onu anlamak demektir-->yuh artık.o zaman ağaçtan düşenin halinden anlamak için ağaçtan düşelim
oruç sabırdır--->sabır açlıkla terbiye edilerek öğretiliyor.iftar ise ödül gibi..hayvan terbiye yöntemi benzeri bişi.
oruç akla yatkınlaştırılamaz
''inancım gereği tutuyorum arkadaşım.allah'ın emri.'' deyip geçin
ağzımızı bile açamaz pusarız olduğumuz yerde.valla bak.gerek yok bu dediklerine

oruç akla yatkınlaştırılamaz
''inancım gereği tutuyorum arkadaşım.allah'ın emri.'' deyip geçin
ağzımızı bile açamaz pusarız olduğumuz yerde.valla bak.gerek yok bu dediklerine
Zaten müslümanların dedim sen niye celalleniyosun hekim bey ? üstüne alınmasana sen keyfine bak :)

Madem tutmucaksınız neden saldırıya geçiyosunuz hemen onu anlamıyorum .

Her koyun kendi bacağından asılacak eyvallah ama sivrilmek adına,farklılık adına da insanların ibadetlerini dile sakız etmenin insanlık ötesi birşey olduğunu düşünüyorum.
Çok şükür ki bir Ramazan ayına daha ulaşabildik,ömrümüz yetti.

Geri