Muharrem İnce'den çok konuşulacak Kılıçdaroğlu sözleri

Konu sahibi son olarak 512 gün önce görüldü
Memleket Partisi Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce, Habertürk'te ekranlara gelen ve Mehmet Akif Ersoy'un sunduğu Nedir Ne Değildir programına konuk oldu. CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu ile görüşmesinin perde arkasını anlatan Muharrem İnce, çok konuşulacak ifadeler kullandı.

KILIÇDAROĞLU İLE NE KONUŞTU?​

Kılıçdaroğlu ziyarete geldiğinde ittifaklar bitmişti. Adaylıkların kesinleşmesine 24 saat kalmıştı. Ziyaret, nezaket ziyaretiydi. Belki de kamuoyu önünde 'Ziyaret ettim' demek içindi. Depremi konuştuk. O yaşadıklarını anlattı, seçim güvenliğini konuştuk. CHP anılarını konuştuk. Kapıda yolcu ederken 'Hoş geldiniz, güle güle' dedim. Yanlış anlayanlar oldu. Tepki olarak öyle bir hareket yapmam. Kılıçdaroğlu giderken Halil İbrahim sofrasından bahsetti. Odamda konuşurken onu da söylemedi. Halil İbrahim sofrasına odada davet edilmedik, basının önünde davet edildik. Dostlar alışverişte görsün ziyaretiydi. Amaç anlaşmak, ikna etmek değildi.

'BİZİM ÇEKİLMEMİZİ GEREKECEK BİR DURUM YOK ARTIK'​

Kendilerine, adaylarına güvenmiyorlar. 13 toplantıda adaylarını belirlemediler. Erdoğan'a muhalefet edersen teröristsin, 6'lı Masa'ya muhalefet edersen hainsin. Ben adaylıktan çekilsem bile o oylar çantada keklik değil ki. Muharrem İnce tek başına bir adam değil. 3 yıldır yollarda. Parti kurmuş, 73 il, 483 ilçe binası olan gönüllülerin kurduğu parti. 115 bin kişi sandığa gitti imza verdi. Ben bunlarla birlikte iş yapıyorum, siyaset yapıyorum. Burada çekilmemizi gerektirecek bir durum yok, teknik olarak da bu mümkün değil. Kuralar seçildi, yerler belli. Bitti orası.

'İKİNCİ TURDA ERDOĞAN'IN GİTMESİ İÇİN NE GEREKİYORSA YAPACAĞIM'​

Bu seçimin ikinci tura kalacağını herkes biliyor. Bu bir ön seçim olacak. İkinci tura kaldığında Kılıçdaroğlu mu Erdoğan'ın karşısında kolay kazanır, ben mi? Bunu düşünsünler. Ben çok daha şanslıyım Kılıçdaroğlu'na göre. Onu düşünsünler. Dolayısıyla ikinci turu düşünün. Erdoğan'ın karşısında sayın Kılıçdaroğlu mu daha şanslı, ben mi? Bunu herkes vicdanına, aklına, beynine sorsun. İkinci turda Erdoğan'ın gitmesi için ne gerekiyorsa onu yapacağım. Ben başka bir partinin genel başkanıyım ve Cumhurbaşkanı adayıyım. Birinci savaşı geçmeden, ikinci savaşı konuşmam ben. Birinci turda ben kalırsam daha şanslı olurum. Onun için beni destekleyin, Erdoğan'ın karşısında ben olayım diyorum. İkinci tura kim kalırsa o zaman pazartesi sabahı onu konuşuruz.

İNCE'DEKİ VERİLERE GÖRE CUMHUR İTTİFAKI'NIN OYU KAÇ?​

Bizi birkaç ay öncesine kadar yok sayıyorlardı. Benim verilerime inanmakta daha güçlük çekebilirler ama internette her çeşit veri var. Son dönemde oyları 8-10 göstermelerinin nedeni artık görüyorlar. Şaşkınlıkla izlediklerini görüyoruz. Her yerden oy alıyoruz. MHP'den var. AK Parti'den var. Benim anketimde Cumhur İttifakı 45'in altında. 40 civarı. Kimse alamıyor ilk turda. Neden oyumuz arttı? Çünkü yeni şeyler söylüyorum. Oylarımızın yüzde 50'den fazlası gençlerde. Ben kampanya adamıyım. Bu ülkede oyunu üç kişi artırır; Erdoğan, Ekrem İmamoğlu, Muharrem İnce.

'BİRİNCİ TURDA ALMANIN TEK YOLU VAR'​

İkinci tura ben kalacağım. İlk turda kimse kazanamayacak. Gençlerle birlikte iyi şeyler başaracağız. Şu anda var ya birinci turda almanın tek yolu var. Seçmen yaşını 15'e düşürürsek ben birinci turda alırım. Yaş grubu aşağı düştükçe destek oranım artıyor.

'TÜRKİYE'YE ÜÇÜNCÜ BİR YOL LAZIM'​

Ben akla ve bilime inanırım. Ben diyorum ki, Erdoğan da olmaz, eski ortakları da olmaz. Ben masayla işim olmaz dedim. Ben CHP'yle ayrı görüşürdüm. Benim önerim, CHP, İYİ Parti, Memleket Partisi. Üçü yapsın bunu. Babacan'ı daha önce Yüce Divan'a göndereceğini söylüyordu sayın Kılıçdaroğlu. Türkiye'nin en çapsız Dışişleri Bakanı diyordu Davutoğlu için. Buradan sonuç alınmaz. Türkiye'ye bir üçüncü yol lazım.

İMZA TOPLANMASINA CUMHUR İTTİFAKI DESTEK VERDİ Mİ?​

Olur mu öyle şey. O da iftira. Saraya giden CHP'li, Cumhur İttifakı destek verdi. Bunlar ne biliyor musunuz? Ekrem İmamoğlu'na atılan iftiralar, Kılıçdaroğlu'nun seccadesi. Bunlar ne biliyor musunuz? Bunlar CHP'nin tepesindeki çetenin işleri.

'KILIÇDAROĞLU'NUN SON SEÇİMİ'​

Kılıçdaroğlu'na kumpas kuruldu. 75 yaşında adam. Seccadeyi fark etmemiş olabilir. Nasıl partilisiniz? Orada fark edeceksiniz. Birbirine kumpas kuran tipler var orada. Partisinin kendi evlatlarına. Kılıçdaroğlu'nun son seçimi. Kazansa da kaybetse de genel başkanlık boşta. Herkes birbirini biçiyor. Düzen değişmemiş hiç. Nasıl partisiniz siz ya. Tam Erdoğan'a malzeme veriyorsunuz seçim üstü. Erdoğan'ın yaptığı kötülükleri, yolsuzlukları seccade örtmez ama CHP ne yazık ki o malzemeyi veriyor. Bilerek mi veriyorlar, genel başkanlarını küçük düşürmek için mi yapıyorlar bilmiyorum.

Mynet

Bu adam gerçekten kaçık yaa. Neyse yapacak bir şey yok, elinden geleni arkasına koymasın. Yakında bunun ne kadar kaçık olduğunu kendisine bel bağlayan seçmeni de anlayacak, umarım geç olmadan anlarlar. Siyasi üslubu ve davranışı gerçekten tehlikeli ve çok kaba. Muhalefete muhalefet ederek Erdoğan'ı göndereceğini iddia eden bir donkişot.

'BİRİNCİ TURDA ALMANIN TEK YOLU VAR'​

İkinci tura ben kalacağım. İlk turda kimse kazanamayacak. Gençlerle birlikte iyi şeyler başaracağız. Şu anda var ya birinci turda almanın tek yolu var. Seçmen yaşını 15'e düşürürsek ben birinci turda alırım. Yaş grubu aşağı düştükçe destek oranım artıyor.
Yaşı 18 altı olanları çocuk kabul ediyoruz ve bu kesimden oy alma çabasındaki birini gerçekten ciddiye alıyor musunuz?

Yıllardır ailesinin onayı olsa bile evlilik yaşı 18 altına düşürülmemeli diye mücadele veren bir kesim var ve bir cumhurbaşkanı adayı ki kendisi aynı zamanda öğretmen çıkıp da diyor ki: "15 yaş ve altı beni destekliyor."(!)

Söylenecek fazla söz yok artık... Millet İttifakı da planlarını İnce'nin engelleme çabalarına göre yapıp yol haritasını bu şekilde belirlemelidir.

Yaşı 18 altı olanları çocuk kabul ediyoruz ve bu kesimden oy alma çabasındaki birini gerçekten ciddiye alıyor musunuz?

Yıllardır ailesinin onayı olsa bile evlilik yaşı 18 altına düşürülmemeli diye mücadele veren bir kesim var ve bir cumhurbaşkanı adayı ki kendisi aynı zamanda öğretmen çıkıp da diyor ki: "15 yaş ve altı beni destekliyor."(!)

Söylenecek fazla söz yok artık... Millet İttifakı da planlarını İnce'nin engelleme çabalarına göre yapıp yol haritasını bu şekilde belirlemelidir.
Gercekten ciddiye aliyorum

İnşallah Muharrem bey kazanır. Akıllı geçinenler ile batacağımıza deliller ile risk almak her zaman daha az zarar verir.

SABAH NEŞEM AKIMLARIN ÖNCÜSÜ KARİZMATİK ADAMIMMMM Sjsjssj

1680590909239.png

Mağrur bakışlım keli parlayan kaşları keman adamım baharlarımın ahengi gülümseme sebebim varlığı ile kuşatanımmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmm

yanılıyorsun :

E70JGlqX0AYX1LR.jpg

Bence ortada bir çaba yok. Sadece durum değerlendirmesi yapmış.Gençler ve çocuklar arasında sevilen biri olduğunu anlatmaya çalışmış hepsi bu. Evlilik yaşı hakkında bir şey mi demiş? Hayır. Neden adamın her söylediğini bu kadar kötüye yoruyorsunuz anlamıyorum.

Bence ortada bir çaba yok. Sadece durum değerlendirmesi yapmış.Gençler ve çocuklar arasında sevilen biri olduğunu anlatmaya çalışmış hepsi bu. Evlilik yaşı hakkında bir şey mi demiş? Hayır. Neden adamın her söylediğini bu kadar kötüye yoruyorsunuz anlamıyorum.
Evlilik yaşının 18 altı olmaması gerektiği konusunda mücadele veren bir toplumda, cumhurbaşkanı adayı aynı zamanda eğitimci biri çıkıp da 15 yaşın oylarını ciddiye aldığını beyan ederse birileri de çıkıp "Oy kullanma konusunda ciddiye alıyorsanız evlilik konusunda da alın." der ve çıkar işin içinden, bu kadar basit.

Çocukların oylarına değil, bilinçli seçmenin oylarına önem vermek gerekiyor.

Bu arada bu açıklamayı yapması iyi oldu, destekçisi azalacaktır.

Evlilik yaşının 18 altı olmaması gerektiği konusunda mücadele veren bir toplumda, cumhurbaşkanı adayı aynı zamanda eğitimci biri çıkıp da 15 yaşın oylarını ciddiye aldığını beyan ederse birileri de çıkıp "Oy kullanma konusunda ciddiye alıyorsanız evlilik konusunda da alın." der ve çıkar işin içinden, bu kadar basit.

Çocukların oylarına değil, bilinçli seçmenin oylarına önem vermek gerekiyor.
"15 yaşın oyları" diye bir şey yok işte. :d adamın öyle olması gerektiği yönünde bir projesi, söylemi de yok. "Gençler beni seviyor" demiş kısaca bunu anlatmaya çalışmış. Konuyu bu kadar büyütmeye, farklı yerlere çekmeye hiç gerek yok bence.

"15 yaşın oyları" diye bir şey yok işte. :d adamın öyle olması gerektiği yönünde bir projesi, söylemi de yok. "Gençler beni seviyor" demiş kısaca bunu anlatmaya çalışmış. Konuyu bu kadar büyütmeye, farklı yerlere çekmeye hiç gerek yok bence.
Cumhurbaşkanı olabilmek için siyasetin içinde olmak yetmiyor maalesef...

Yavaş ve İmamoğlu için de aynı şeyleri yazdım. Cumhurbaşkanı olmak için daha fazlası gerekiyor. Kılıçdaroğlu ile dalga geçmeye çalışanlar bu detayı atlıyor. Adı geçen adaylar içinde, o makamın hakkını verebilecek en uygun isim olduğu, bu tip açıklamalar sayesinde kararsızlar açısından daha da netleşmektedir.

İnce devamını da getirir umarım seçime kadar...

İnce diyorki; " Seçmen yaşını 15'e düşürürsek ben 1. turda seçimi kazanırım,......."

Daha nasıl açıklayacak?
Birileri de şöyle diyebilir ; "evlenme yaşını 15'e düşürürsek çoktaannn evlenmiştim"
Siyasetçi ne söylediğine dikkat etmeli ama bu siyasetçi İnce ise dikkat etmek o kadar önemli değil.

Cumhurbaşkanı olabilmek için siyasetin içinde olmak yetmiyor maalesef...

Yavaş ve İmamoğlu için de aynı şeyleri yazdım. Cumhurbaşkanı olmak için daha fazlası gerekiyor. Kılıçdaroğlu ile dalga geçmeye çalışanlar bu detayı atlıyor. Adı geçen adaylar içinde, o makamın hakkını verebilecek en uygun isim olduğu, bu tip açıklamalar sayesinde kararsızlar açısından daha da netleşmektedir.

İnce devamını da getirir umarım seçime kadar...
Yavaş ve İmamoğlu'nda olmayıp Kılıçdaroğlu'nda olan şey ne? Bir de kim seçimi kazanmak konusunda daha avantanlı. ona da bakmak lazımdı bir aday belirlerken.

Geri