Muharrem Ayının Onuncu Günü Okunacak Dua

Konu sahibi son olarak 2622 gün önce görüldü
Muharrem Ayının Onuncu Günü Okunacak Dua

Muharrem Ayının Onuncu Günü Okunacak Dua hangisidir

Muharrem Ayının Onuncu Günü Okunacak Duanın Anlamı

Muharrem Ayının içinde Onuncu Gününün yaklaşmasıyla o gün okunması çok hayırlı bir dua paylaşacağız. Mutlaka okumanızı önerdiğiniz dua şudur;

Bismillahirrahmanirrahim.

Elhamdü lillahi rabbil alemin. Vessalatü vesselamü ala sey-yidina Muhammedin ve ala alihi ve sahbihi ecmain. Allahümme entel ebediyyül kadimül hayyül kerimül hannanül mennan. Ve hazihi senetün cedidetün es’elüke fihel ismete mineşşeytanirra-cim. Vel-avne ala hazihin nefsil emmarati bis-sûi. Vel-iştiğale bi-ma yukarribüni ileyke. Ya zel-celali vel-ikram. Bi-rahmetike ya erhamer-rahimin, Ve sallallahü ala seyyidina Muhammedin vel ala alihi ve sahbihi ve ehl-i beytihi ecmain.

Muharrem Ayının Onuncu Gününde Okunması Hayırlı Bu duanın Manası;

Rahman ve Rahim olan Allah’ın adıyla;
Hamd, alemlerin rabbi olan Allah’a mahsustur. Salat ve selam da Peygamber Efendimize, ehl-i beytine ve bütün ashabına olsun. Ey Rabbim, sen başlangıcı ve sonu olmayansın, herşeye can verensin, cömertsin, çok merhametlisin ve senin ihasının boldur. Bu gelen, yeni bir yıldır. Ya Rabbi, kovulmuş şeytanın şerrinden bu yıl muhafaza olmayı istiyorum. Ve içimde, bana kötülüğü emreden nefsimle mücadelemde senden yardım diliyorum. Beni sana yaklaştıracak meşguliyetleri bana nasib et, ey celal ve ikram sahibi Rabbim. Rahmetinle, ey Merhametlilerin en merhametlisi… Efendimiz Muhammed-sallallahu aleyhi ve sellem-’e, onun aline, ashabına ve bütün ehl-i beytine salat olsun..

Geri