MSB Duyurdu: Teğmenler İhraç Edildi

Konu sahibi son olarak 11 gün önce görüldü
Adam el yükseltiyor işte, yükselttikçe de daha fazlasını alabiliyor. Bunu yaparken karşısında sahici bir muhalefet olmadığı için de sopa daha da büyüyor.

Akp geride kalan 23 yıllık süreçte sadece seçmenleri değil, muhalefeti de yeniden inşa etti. Bunu hem geleneksel medyayı hem de yeni medyayı belki de dünya tarihinde eşi benzeri olmayan şekilde kullanarak yaptı. Bugün sadece Akp seçmeninin değil, muhalif seçmenin dahi kendisinin sandığı fikirlerin kayda değer kısmı Akp üretimi. 2023'te seçmenin Kılıçdaroğlu etrafında kenetlenememesi de Akp'nin söylem başarısı, Mansur Yavaş veya imamoğlu gibi isimlerle ilgili suyu bulandıran ifadelerin/düşüncelerin varlığı da. Hal böyleyken Akp'nin eylemlerini kısıtlayabilecek ne bir karşı söylem ortaya atılabiliyor ne de harekete geçilebiliyor. Bu harekete geçme meselesi Akp'nin en ilk uyandığı mesele oldu ve sokakları bir anda terör ile ilintili hale getirdi. Bu ülkede çok da uzak olmayan dönemde polisler dahi eylem ve grev yapabiliyorken bugün hakkını yiyen patronuna karşı fabrika önünde açıklama yaptığında 8 kamyon çevik kuvvet yığıyorlar tepene. Akp'nin çok iyi yaptığı bir diğer şey ise muhalefetin temeli sağlam bir blok haline gelmesini engellemek. Bunu ya kendileri için çalışanlar eliyle engelliyorlar ya da yine o söylem gücüyle. Nihayetinde yalnızlaşanı yok edip sonraki için harekete geçiyorlar. Bunu yine 2023'te çok başarılı bir şekilde uyguladılar ve sonucunda iktidarlarını korudular. Yalnız burada çok acı bir şey var, Chp'nin de yer yer Akp'nin maşası haline gelmesi. Akp 2023'ü tamamen Chp eliyle dizayn etti ve o el yardımıyla kazandı o seçimi. Günün sonunda ise İmamoğlu ve Yavaş'ı bir paçavra gibi halkın önüne atıp açıklamaya zorladılar. Seçimi kaybettirmekle kalmayıp onların da olabildiğince fazla hasar almasını sağlamaya çalıştılar. Şimdi bütün bunların bu şerefli teğmenlerle ilgisi ne? İlgisi şu, Akp'nin elinde söylem gücü ve dizayn ettiği bir muhalefet var. Akp istediği an istediği adımı atabilir. Karşı çıkanı ise söylem gücüyle çok kısa sürede alaşağı edebilir. Buna da kimse bir şey yapamaz. Zira Akp birini alaşağı ederken diğerine paye vererek muhalefetin ve halkın bir şekilde bir araya gelmemesini çok iyi şekilde engelliyor. Nşa bu teğmenlerin ordudan atılmasının Akp'ye yarar bir yanı yok. Sıfır. Hatta Akp buradan kendine uygun anlatıyı da çıkartabilirdi ama muhtemelen bir mesaj vermek adına bu teğmenleri kullandılar. Mesajın muhatabının kim olduğunu bilmiyorum ama kim olmadığını biliyorum, muhalefet ve Atatürkçüler. Akp'nin bu kitleye karşı harekete geçmesini gerektirecek hiçbir durum yok ortada zira Akp bu meseleyi epey bir süre evvel halletti. Bugün Tip gibi götü boklu bir parti dahi götünden korkup Türk bayrağı kullanamıyor, Atatürk'ün adını anamıyor. Chp'nin içinde dahi Atatürk'ün adı fısıltı halinde dile getiriliyor. Akp'nin bu küçük ve tesir gücü kitleye mesaj için bu 5 şerefli teğmeni ihraç edeceğini sanmıyorum. Yine muhtemelen kendi bloğunu sıkılaştırmak için sebebine sonucuna bakmadan gündemi bulandırıp birkaç güne unutulacak bir adım attılar. Olan da bu şerefli ve haysiyetli subaylarımıza oldu.

Bak ama şimdi.
Ulusalcılar ile İslamcılar, konu milliyet olunca Atatürkçülüğü kullanılır, sonuç itibari ile bu bir "friend fire" diyemezsin.

Çünkü İslamcıların millet dedikleri şey aslında ümmet. "Atatürk" demekten bile çekinmeleri çok göze batar zaten.

Ha bak şu var, Atatürk karşıtlığı noktasında ayrılıkçı Kürtler ve ümmetçiler aynı torbaya girmekten çekinmez.

Tegmenlerle kolaya kaçıp " fetöcü" demek zaten söyleyenin bile inanmadığı bir iftira.

Ha, tegmenlerlerin tavrı siyasi iktidara başkaldırı mi. Tabiki.

Ama daha dün bu ülkenin kurmaybaskaninin "silahlı örgüt" kurmaktan sabahın beşinde pijama ile evden alındığı da bir gerçek. (Bkz: Ergenekon). Sonra iktidar bu garabeti başkasına fatura ederek kendini aklamaya çalıştı.

Velhasıl ikinci cumhuriyetciler düşerse, bu tegmenler o güne kadar ki rütbe iletmeleri yapılıp, geçmiş dönem alacakları faizi ile ödenecektir.

Bakınız bu olunca bu millet bunu da alkışlayacaktır emin olun.

Aramızda toplar veririz çocukların borcunu. Boşuna sevinmeyin.

MSB ısrarla disiplinsizlikten diyor, bazılarıda ısrarla Atatürk'ün askerleriyiz dedikleri için ihraç edildiler diyor.
Arkadaş her asker Atatürk'ün askeridir zaten.
Onun kurduğu Türkiye'nin askeridir.
Bizlerde Atatürk'ün milletiyiz.
Atatürk bu ülkeyi kuran büyük Türk lideridir.
Ortadoğu cehenneminde bizi ayakta tutan ve huzurumuzu daim eden en önemli kurumdur TSK.
Bazı askerlerin üstlerine itaatsizlik yapması, bu şerefli ordunun kabul edeceği birşey değildir.
Yerinde bir karar olduğunu düşünüyorum.
Bu yaşananların Atatürk karşıtlığı gibi gösterilmeye çalışılmasınıda kınıyorum.

Ya bırak allasen. Bari dalga geçme

Konudaki şeriat sevicinin zoruna gidecek belki ama ihraç edilmelerinin bana kalsa tek sebebi 3 kuvvet komutanlığı okul birincisinin de tarihi dereceler ile kadınlardan oluşmasıdır. Tekkecilerin zoruna gittiği için onların gönülleri hoş edilsin diye daha önce nasıl kendi icatları olan İstanbul Sözleşmesini iptal ettiler ise bu pırlanta gibi Atatürkçü çocuklara da saçma sapan iddialar ile kıydılar. Yazık günah onbinlerce ah var üzerinizde, yüzbinlerce beddua. Dönecek elbet devran, yanacak elbet bir gün ateşiniz ve inanın ateşiniz bol olsun diyebilecek yüzbinler size üzülmeyecek bile öyle ki nefret ettirdiniz.

Geri