MR'a girdiniz mi? MR'dan korktunuz mu?

Konu sahibi son olarak 1 gün önce görüldü
Merhabalar,

Bugün sağlık sorunlarım sebebiyle ilk kez MR'a girdim.

Oradaki görevli (artık doktor mu ne bilmiyorum) bana hiç girdin mi korkma falan dedi.

İlk kez girdiğim için ne olduğunu tam anlamadım.

Girince bildiğin mezar gibiydi. Kafanızı falanda oynatmanız yasak ben bu konularda çok rahat birisiyim o yüzden korkmadım ama internette bir araştırdım yüzlerce kişi öldük bittik demiş. Çoğu girmiş geri çıkmış hemen.

Bence korkulacak bir şey yok ama korkanlara da şu 2 sebepten dolayı hak veriyorum.

1) Kabir gibi mübarek çok dar ve havasız gibi hissediyorsunuz.
2) Yüksek sesle ve değişik sesler çıktığı için panik oluyorsunuz. Sanki freni patlamış kamyon size doğru geliyor da korna çalıyor hissi var :)

Sizlerinde yorumlarını merak ettim.

• Beğen
Tepkiler: X
Gözünüzü kapatıp uzanın ve sizin için gerekli olan bu işlemin az sonra biteceğini düşünün..

Siz onu bir de bana sorun. Klostrofobi'm var. İçeri girerken elli kere görevlileri bilgilendiriyorum. İçerideyken gözlerimi kapatıyorum kendimi kaş'ta hayal ediyorum ve ne zaman başlayıp ne zaman bittiğini anlamıyorum. Ama her girişte aynı telaş aynı korku.

Saniyelik el kıpırdatması tekrar başlangıça döndürüyormuş. Kıpraşmamaya hassasiyeti çoğunlukla..

Annemin sayısız beyin MRlarından biliyorum. Panik atak arada tetikleyince açık ve ilaçlı MR alıyoruz. Ayrıca kortizol ilaçlarında kilo alımı gerçekleşiyor ve her mr cihazına müsait olamıyorsunuz. Siz böyle dayanamıyorken yenidoğan bebekler ne yapsın efendim. Geçmiş olsun..

Tekniker olarak MR cihazından korkmanız gerektiren bir durum olmadığını söyleyebilirim istediğiniz müziği bile dinletebiliriz tek beklentimiz hareket etmemeniz

Tekniker olarak MR cihazından korkmanız gerektiren bir durum olmadığını söyleyebilirim istediğiniz müziği bile dinletebiliriz tek beklentimiz hareket etmemeniz
Geçenlerde ustanın biri anahtarla içeri girmiş MR'ın mıknatıs gücü yüzünden kadının kolu yaralanmış. Bu konu da ne düşünüyorsunuz peki

Rahatsızlığım sebebiyle çok sık kontrollere gidiyor ve çok sıkta ilaçlı Mr a giriyorum.
Evet dar ve kapalı ama gözlerinizi kapatıp hayal dünyasına dalabileceğiniz muhteşem bir yer.
Bir şeyleri güzelleştirecek olan, yine kendimiziz.

Geçenlerde ustanın biri anahtarla içeri girmiş MR'ın mıknatıs gücü yüzünden kadının kolu yaralanmış. Bu konu da ne düşünüyorsunuz peki

Bu durum cihazın suçu değil.. İnsan hatasına bağlı... ve maalesef benzer hikayelerle ölüm de bildirildi..

Valla ben hastaligimin ne oldugu korkusundan MR’in korkusunu pek takmamistim :)

Kapali alan fobisi olanlar icin cok zor gercekten. Din din din din din dakikalarca suruyor.

Geri