Morfinyus
Gümüş Üye
-
-
-
-
-
Malzemeler:
Hepsi göz kararı olacak şekilde :p
Kıyma,
Soğan,
Maydonoz,
Tuz,
Pul biber,
Salça,
Patlıcan,
Domates
Tarifi:
Patlıcanları yarı soyup içini bir güzel alıyoruz. Tuzlu suya koyuyoruz ki acılığı varsa gitsin. Sudan alıp süzdükten sonra tekeer teker kızartıyoruz. Onlar peçetenin üzerinde yağını çekerlen biz de içini hazırlıyoruz.
Kıymayı bi güzel kavuruyoruz efenim. Sonra başka bir tavada soğanı kavurup kıymanın üzerine katıyoruz. Tuzunu biberini atıp kısık ateşte kavurmaya devam. Sonracıma maydonozu ve biberini katıyoruz. En son salçasını da katıp karıştırıyoruz ve ocaktan alıyoruz.
Yaptığımız içi daha sonrasında patlıcanların içine yerleşirip tencereye diziyoruz. üzerine yeşil biber koymak mantıklı. Pişerken suda dağılmasın diye :msm:
Daha sonra suyunu koyup orta ateşte pişiriyoruzz.
Ben patlıcan yetmeyince domatesle de yaptım. Pek de güzel oldu :p
Bu da son hali. Tabak süslemeyi gerçekten beceremiyorum gördüğünüz gibi :d
Ellerime sağlık.:hih:
Afiyet oldu bile :cee:
Hepsi göz kararı olacak şekilde :p
Kıyma,
Soğan,
Maydonoz,
Tuz,
Pul biber,
Salça,
Patlıcan,
Domates
Tarifi:
Patlıcanları yarı soyup içini bir güzel alıyoruz. Tuzlu suya koyuyoruz ki acılığı varsa gitsin. Sudan alıp süzdükten sonra tekeer teker kızartıyoruz. Onlar peçetenin üzerinde yağını çekerlen biz de içini hazırlıyoruz.
Kıymayı bi güzel kavuruyoruz efenim. Sonra başka bir tavada soğanı kavurup kıymanın üzerine katıyoruz. Tuzunu biberini atıp kısık ateşte kavurmaya devam. Sonracıma maydonozu ve biberini katıyoruz. En son salçasını da katıp karıştırıyoruz ve ocaktan alıyoruz.
Yaptığımız içi daha sonrasında patlıcanların içine yerleşirip tencereye diziyoruz. üzerine yeşil biber koymak mantıklı. Pişerken suda dağılmasın diye :msm:
Daha sonra suyunu koyup orta ateşte pişiriyoruzz.
Ben patlıcan yetmeyince domatesle de yaptım. Pek de güzel oldu :p
Bu da son hali. Tabak süslemeyi gerçekten beceremiyorum gördüğünüz gibi :d
Ellerime sağlık.:hih:
Afiyet oldu bile :cee: