Miyamoto Musaşi

Konu sahibi son olarak 2315 gün önce görüldü
Ergenlik döneminde Miyamoto Bennosuke ya da Miyamoto Musana, ünlü Japon kılıç üstadı.
Tarihte en yetenekli kılıç üstadları arasında yer aldığına inanılır. Çok genç yaştan itibaren girdiği birçok düello sayesinde kılıç kullanımı konusunda efsane haline geldi. Hiyoho Niten İçi-riyu veya Nito Riyu stilinin babasıdır. Strateji, taktik ve felsefe hakkındaki Beş Çember Kitabı (Go Rin No Şo), bugün bile birçok kesim tarafından okunmaktadır.

İlk düello

"Gençliğimden beri strateji yolunda eğitim aldım, on üç yaşında ilk düellomu yaptım. Rakibim Arima Kiheyi, Şinto riyu kılıç üstadıydı ve onu yendim. On altı yaşında Tajima bölgesinden gelen Akiyama isimli güçlü bir üstadı yendim. Yirmi bir yaşımda Kiyoto'ya gittim ve çeşitli kılıç okullarından üstadlar ile düellolara girdim ama hiç kaybetmedim.." -Miyamoto Musaşi, Go Rin No Şo

Ayrıca bazı efsanelerde düşmanlarına gafil avlanmamak için elbiseleriyle duş aldığı ve onu dahi çok nadir yaptığı söylenir.

işadamları tarafından stratejik fikirleri halen önemsenen efsanevi samuray.ayrıca bir yazar.
okuyacaksanız kesinlikle 5 cember kitabını okuyun derim,günlük yaşamda da uygulayacağınız bir çok bilgi mevcut,yol gösterici bir kitap aslında.
bi gün inş uzak doguya giderim,amin.

Geri