mitsubishi lancer nasıl bir arabadır???

Konu sahibi son olarak 2314 gün önce görüldü
günümüz yorumlarıyla nasıl bi araçtır? diğer yazılara baktım yorumlar çok eski

dönerci kedi

Baktim internette tepkilere ben de bulamadim kotu bir sey. Ama simdiki aklim olsa Mitsubishi almazdim. Kullanim bakimindan rahat ama kaportasi plastic resmen en ufak bi carpmada goctu benimkisi ve parca bulmakta oldukca zorlandim.

zar zor parayı denkleştirip bir araba alıyorsan az tercih edilen araba seçmeni tavsiye etmem parçası zor bulunur ustası zor bulunur pahalı olur

Mitsubishi köpek balığı invite 1.5 1.6 güzel kasa beğeniyorum az modifiye ile evo kasa oluyor lakin satamazsın eline kalır parana olan olur :)

Konforlu, yol tutuşu iyi ve performans açısından da güzel olduğu biliniyor.
Bildiğim kadarıyla tampon kısmı sactan imal edilmiş. Herhangi bir çarpmada çok ta korunaklı olduğu söylenemez. Parça bulma olayı çok sıkıntı değil, elinde sonunda bulunur ama bildiğim kadarıyla ortalama bir araç parça fiyatının daha üzerinde bir bedel ödemen gerekebilir.

Piyasası iyi sayılmaz. Baktığın zaman etrafında Mitsubishi otomobil görmek çok zor. E "Ben Mitsubishi alacağım ağabey, hastasıyım." diyeni bulmak ta zor. Yani sıkıldığın zaman veya herhangi bir sebepten ötürü satman gerekirse elinden çıkarman zor olacaktır.

Çocuk kilidi, yedek lastiğin yer kaplamaması, yan aynaların ısıtmalı olması dolayısıyla buharlaşmaması/ıslanmaması, sileceklerinin araç hızına göre hızlanması veya yavaşlaması, dijital ekran gibi özellikleri aracın albenisi. Ayrıca 7 tane hava yastığı ve lastiklerin basıncını göstermesi de güzel özellikler. Farlar karanlıkta, silecekler yağmurda otomatik çalışıyor.

Aşağıda marka ve araç ile ilgili yorumları okuyabilirsin çıkmaz sorular:

Donanım Haber'den black_raider' Alıntı:
Arabası temiz olanlar elden çıkartmıyor. Özellikle mitsu ve mazda sahipleri.

Donanım Haber'den éray' Alıntı:
4 yıl kullandım 2005 lancer 1.6 plus.. Parasının hakkını sonuna kadar veren arabadır kendileri..Biniciyseniz arayın temizini bulun alın kafanızda soru işareti olmasın.. Manuel di benim araaç..gayet seri bir arabadır..içi birçok c segmenti araca göre çok daha geniştir..yakıtta hiç üzmez sizi..motoru taş gibidir..benim bu 4 yılda yaşadığım iki problem oldu birincisi bobinden dolayı tekleme sorunu bobinleri değiştim düzeldi..ikincisi kronik sorun olarakta bahsedilen bir durum klima halatında sıkıntı yaşadım ki bu daha kötü bir sorun çünkü tek halatı bulmak çok zor bir iş..ama bunlar soru işareti yapmasın.. 130 bin km kullandım bu aracı hiç üzmedi taş gibi araba..yağına suyuna bakın 10 yıl rahat rahat binin..

Donanım Haber'den _opeth' Alıntı:
Aracım 113 binde şimdiye kadar bakım dışında amortisor değişimim oldu o kadar.

Donanım Haber'den kalipsu' Alıntı:
bende de 2004 Lancer var genel olarak memnunum ama bildiğim kadarıyla yeni kasalar yakıtta biraz üzüyorlar ama Donanım ve konforu iyimiş

Donanım Haber'den y.alper' Alıntı:
Ben lancer icin sadece klima kontrol dugmelerinin halatlariyla ilgili bir sorun gordum kronik olarak. Ayrica almera icinde suspansiyonlarin sesli ve sert oldugunu yazmis kullanicilar. Lancer biraz daha genis ic hacim olarak. Ve sahsi fikrim, lancer in tek kusuru(makyajli kasasi icin) direksiyon simidi. Biraz buyuk duruyor.

Donanım Haber'den Osman7107' Alıntı:
Öncelikle şunu belirtmek isterim bu kadar sağlam bir araba ömrümde görmedim üretim yılları olan 2004-2008 arası Rusya'da her yıl en güvenli araç seçilmesi bundan olsa gerek.

Ön konsol ve düğmeleri bence çok kaliteli

Motorunu zaten anlatmaya gerek yok ticaride 1.500.000 km Garanti veriyorlar.

40 lt lpg ile Antalya Ankara arası gittim yaklaşım 540 km.

İçinin genişliğini anlatmamın hiç bir anlamı yok çünki hiç binmediyseniz inanmazsınız.

Benim açımdan tek dezavantajı 1250 kg.lık kasaya göre beygiri biraz düşük ama 150 tork tatmin edici. Almayı düşünenlere şiddetle tavsiye ediyorum bana aldırana dua ediyorum inşallah bende sizin duanızı alırım. Hayırlı günler.

Donanım Haber'den cutmysoul' Alıntı:
2005 model lancer plus sahibiyim. Aracımı sıfır almıştım, 10 yaşında ve 198.000 km de. 10 yıldır satmadığıma göre ne denli memnun olduğumu siz tahmin edin. Neredeyse sıfırken lovato lpg taktırmıştık.

Donanım Haber'den ea0840' Alıntı:
lancer 2010 1.5 invite aracımla lpg yi full leyip ağırlıklı şehirler arası yolda 230-240 Km yol yaptım tekrar fulledim 23.6 lt lpg aldı yani ort. 100 km de 10 lt lpg yaktı hızım 110-140 arasıydı bir kaç kere zorlamak durumunda da kaldım lpg ucuz olduğundan km de 18 krş felan yakıyo bu zaman da dizeller bile 20 krş yakıyoken gayet iyi bir fiyat bence

Arabam'den Tulu Darıcan' Alıntı:
Lancer belki de bugüne kadarki en çekici vücudu taşıyor. Ancak Japon üretici tasarım dışında otomobilde büyük bir gelişim kaydetmemiş. İç mekan kalitesi selefi gibi yine Avrupalı rakiplerinin gerisinde. Ancak Lancer’ın bence en büyük sorunu yalıtım. Japon otomobillerinde rüzgar ve lastik sesine zaten alışmıştık. Ancak Lancer’da bu seslerin yerini kanuni hız sınırları içerisinde bile duyulan motor sesi alıyor. Otomobilin süspansiyon sistemi yeterli konforu sunmasına, koltuklarının rahat olmasına karşın kabindeki ses sebebiyle özellikle uzun yolculuklarda yoruluyorsunuz.

Arabam'den Selim Erkek' Alıntı:
Etrafımızda daha fazla Mitsubishi Lancer görmememizin tek nedeni dizel motor seçeneğinin olmaması. 1.5 litrelik benzinli motorun tutumluluğu öne çıkarılmaya çalışılıyor fakat yine de bir dizel motorun ekonomisini sunamıyor. Lancer, 2007 yılında tanıtılan bir model olmasına karşın hala tasarım açısından birçok modelden daha çok ilgi çekiyor. İç mekana yansıyan motor ve egzoz sesi benim hoşuma gitse de bir çok kullanıcıyı rahatsız edebilir. Tabi bu sesi uzun yolculuklarda duymak bir süre sonra rahatsız edici oluyor. Konsolda kullanılan malzeme kalitesinin düşüklüğü ve işçilik kusurları Lancer’ın can sıkan yönleri.

Arabam'den admin' Alıntı:
Mitsubishi Lancer 2009 yılında girdiği EuroNcap çarpışma testinden 5 yıldız ile ayrıldı.

Ekşi Sözlük'ten yinedesahlaniyoramman' Alıntı:
yaklaşık bir buçuk senedir kullanıyorum. 30bin km yol yapmışım. bundan 20bin km önce araba 95bin km'de iken lpg taktım. lpg takılmaz aracı bozar diyorlardı ya. birşey olmadı hala canavar gibi bu arada.

neyse yakıta gelelim. başakşehirden litresi 2.25tl den 50tl lik lpg aldım. yaklaşık 220 km başakşehir-arnavutköy-çatalca-karamandere güzergahında ortalama 70-90 km hız ile git gel, yaklaşık 130 km ise başakşehir-bağcılar-havaalanı güzergahlarında dur-kalk ile toplam 350 km sınırını gördüğüm anda lpg bitti.

yani hesaba göre 50 tl ile 350 km gittim ve buna 2 kmlik atatürk havalimanı girişini 1 saatte almam da dahil. kilometre başına 14.2 kuruş. şaka gibi:)

Ekşi Sözlük'den cordelian' Alıntı:
türkiye piyasasındaki en underrated benzinli binek otomobil. hem hatchback olan sportback modelini hem de sedan modelini şehir içi ve şehir dışı yaklaşık üç sene kullandım, ayrıca biri kamyon olmak üzere altı araç ile aynı anda bu aracı kullanırken çarpışarak bir tanesini pert de ettim.

-izmir şehir içinde 750 km/depo rahat gitmekte. broşüründe yazan neyse odur.
-aracın yere yapışması kendisinden daha dar (bkz: volkswagen polo) veya daha yüksek (bkz: suv) çoğu otomobilden daha iyidir.
-yekpare kafes sistemi sayesinde kamyon çarpmasında bile dış kısım haşat olmasına rağmen yolcu kısmı içe doğru bükülme göstermemiş, euro ncap'ten beş yıldız almanın hakkını canlı canlı vermiştir.
-motoru atmosferik motor'dur, sorunsuzdur. servise bakımları dışında uğramazsınız.
-"plastiği çok sert!" veya "yol sesi geliyor!" diyenler için değildir. sorunsuz ve güvenlikli araç arayan, şekli de güzel olsun diyen, ilk başta arabaya ev parası gömmek istemeyen uzun soluklu kullanıcılar içindir.

Eksi Sözlük'ten knsk 11' Alıntı:
harika bir yazarın aydınlatmasıyla ertesi sabah aldığımız araç.alalı bir ayı geçti herhalde.bence orta sınıfın kullanabileceği en iyi araç. bizdeki model 2011 ,1.5 invite.yakıt için bir şey diyemiyorum (tüpte)çünkü cvt sistemi adama aracı uçurtuyor. haliyle full depo ile 150-200 km'yi zor görüyoruz şuan ama dediğim gibi araca alışmak gerek sanırım. ayrıca bence muadillerine 45-50 yi vermektense internetten temiz olanını çok çok ucuza bulabilirsiniz.örneğin 2011-2012 model 100bini aşmış orası burası boyalı araçlara 45-48 bin tl vermektense.lancerin temizini ve otomatiğini bulup 39-40'a almak daha mantıklı.tabi tercih işi yinede.

Ekşi Sözlük'ten yinedesahlaniyoramman' Alıntı:
kullandığım araç 1.5 atmosferik motorlu, invite donanımlı, otomatik vites, 109 beygir, 143 tork...

- motor teknik verilerinin anlattığı gibi, ne kuvvetli ne de zayıf. ama zayıfa yakın. daha kuvvetli olabilirdi.
- yakıt şehir içi 9-10 arası, şehir dışı 6.5-7.5 arası. bu rakam kendi sınıfında en ekonomik verilerden. (bana sakın diğer araçların fabrika verileri ile gelmeyin bu aracın da şehir dışı fabrika verisi 5.2, şehir içi 7.7)
- yol tutuş; bana daha önceden zayıf gelmişti. lakin kullandıkça çok büyük yanılgı içerisinde olduğumu anladım. zorladım, epey bir zorladım, hatta trafiğe kapalı alanda da zorladım. baya iyi... araç yatıyor, yattıkça korkuyorsunuz... direksiyonu hafif, bu da sizi korkutuyor... lakin kopmuyor, yoldan çıkmıyor, çizgisinde sabit. tuhaf ama başarılı, oldukça başarılı. yüksek hızlarda direksiyonun ağırlaşmaması sizi ürkütüyor ama ürkmeyin devam edin, kopmuyor...
- komfor konusu değişik. yani kullandığım araçta sanki yumuşak süngerli süngerli tv koltukları var. inanılmaz rahat. destekleri de var yanda o da güzel, tutuyor seni. ön arka kolçak var, arka diz mesafesi ise d sınıfı araçlar için bile geniş sayılacak düzeyde. ölçüler gayet yeterli, hatta fazla. ama kokpit zayıf. çok sadece. çok basit. sadece vitesin oraya doğru kırmızı ambiyans ışığı koymuşlar gece güzel oluyor. c sınıfının o sert tavrı bu arabada pek yok. oldukça rahat. yaylana yaylana gidiyorsunuz. lakin yaylanıyorsunuz diye yol tutuşundan taviz vermiyorsunuz bunu hatırlatayım yine.
- sağlamlık ve masraf olayı şu: şuana kadar bana sadece yıkama masrafı çıkartıyor. siyah olduğu için kiri çok gösteriyor, onun dışında klasik japon işte. sanayiyi unutuyorsunuz.
- ve en son o klasik lpg olayı. bu arabalara lpg olmuyormuşmuş. oluyor efendim. ya da diğerlerinden farkı yok. olay şu: yeni araçların hemen hemen hepsi artık magnezyum sübap kullanıyor. magnezyum sübap da çelik sübaplara göre lpg'ye daha az mukavemet gösteriyor. hani hondaya gittiğinizde honda lpgli alacağınız araç için sizden yaklaşık 5 bin tl ekstra para istiyor ya, heh işte o ekstra 5 bin tl'nin bir kısmı size lpg kiti dedikleri çelik sübaplardır. magnezyumları söküp çelikleri takıyorlar. magnezyum sübap üzerine binmiş bir lpg ise sizi yaklaşık 60 bin km ye kadar sorunsuz götürür genelde 80-100 km civarında arıza görürsünüz. bunun da maliyeti 1500 tl'dir. o zamana kadar araç bu rakamı çoktan amorti ettiği için sahipleri genelde taktırır. bu da şuan her araç için olan bir şeydir. sadece mitsubishi'ye özgü değil yani. lpgsiz de zaten magnezyum sübaplar çeliklere göre yine erken veda edeceklerdir motora.

Üst modelleri iyidir ama bir bayanın düşüneceği hiçbir modele olumlu bir şey söyleyemem. Daha önce lancer kullanmış biri olarak, aynı fiyatlarda çok daha kaliteli Japon ve Alman alternatifler mevcut. Tavsiye etmiyorum.

Baktim internette tepkilere ben de bulamadim kotu bir sey. Ama simdiki aklim olsa Mitsubishi almazdim. Kullanim bakimindan rahat ama kaportasi plastic resmen en ufak bi carpmada goctu benimkisi ve parca bulmakta oldukca zorlandim.

Artık hemen her yeni araçta tamponlar ve çamurluklar plastik. :D
Olası bir kazada plastiğin esneme faktöründen dolayı daha güvenli olduğu iddia ediliyor ve
tamir sonrasında plastik olan yerler boyalı ve değişmiş olarak görünmüyor.
Hatta citröen c4 cactus modelinde kapılarda bile plastik koruyucu tamponlar var
Ve güvenlik açısından gayet güzel sonuçlar elde edilmiş
yani bazı bölümlerin plastik olması aslında güzel birşey :D

2014-Yeni-Citroen-C4-Cactus-2.jpg

Artık hemen her yeni araçta tamponlar ve çamurluklar plastik. :D
Olası bir kazada plastiğin esneme faktöründen dolayı daha güvenli olduğu iddia ediliyor ve
tamir sonrasında plastik olan yerler boyalı ve değişmiş olarak görünmüyor.
Hatta citröen c4 cactus modelinde kapılarda bile plastik koruyucu tamponlar var
Ve güvenlik açısından gayet güzel sonuçlar elde edilmiş
yani bazı bölümlerin plastik olması aslında güzel birşey :D

2014-Yeni-Citroen-C4-Cactus-2.jpg

Plastik olmasi agirlik bakimindan da iyi daha hafif oluyor ve daha az vergi veriyorsun, ozellikle de Hollanda gibi vergi ulkesinde buyuk arabaya binmek buyuk lukstu. Buyuk arabam vardi eskiden 3 aylik 320 euro vergi verdigimi biliyorum.

bacım kaç modelini soruyosun?

Tavsiye etmem ki 3 sene önce almaya niyetlendik 1 hafta kullandim ama hemen iade ettim. O fiyata gidip golf aliver.

Nasıl bir araba dan ziyade sen kullanırken o aracı sevicemisin ? İstiyerek alırsan eğer tamam ama sırf almış olmak için alma derim ki elinde kalır. piyasası hızlı dönen bir araç değil diye biliyorum ama biniciysen ve ekonomine uyuyorsa al

Geri