Mithat erşahin kimdir...?

Konu sahibi son olarak 2616 gün önce görüldü
hayko_6469385028.JPG

Ak Parti Demirci Eski Belediye Başkanı Mithat ERŞAHİN, 2011 Genel Seçimleri için manisa dan Miletvekili Aday Adayı olduğunu açıkladı.

MİTHAT ERŞAHİN KİMDİR...?

Mithat ERŞAHİN 1966 yılında Demirci de doğdu. İlk Öğrenimini Demirci Cengiz Topel İ.Ö.O. tamamladı. Ortaöğrenimini Demirci İmam Hatip Lisesinde başarı ile tamamlayan Erşahin Celal Bayar Üniversitesi Demirci Eğitim Fakültesi Sınıf Öğretmenliği bölümünü 1987 yılında başarı ile tamamladı. Aynı yıl Marmara Üniversitesi İktisadi İdari Bilimler Fakültesine gitmiş, ve fakülteyi 1991 yılında başarı ile tamamlamıştır.
Mithat ERŞAHİN okul yıllarında MTTB’nin çeşitli kademelerinde sınıf ve okul sorumluluğu görevlerini başarı ile yapmıştır.
Milli Gençlik Vakfında üniversite sorumlusu olarak aldığı görevleri ifa etmiş ve bu zamanda çeşitli kademelerde başarılı girişimlerde bulunmuş ve projeler hazırlamıştır. 1991 yılından sonra Milli Gençlik Vakfı Demirci sorumlusu olarak görev almıştır. Fazilet partisi gençlik kollarında bir çok hizmetlerde bulunmuştur. Fazilet partisinin Demirci Teşkilat başkanlığını 1994 ve 1999 yıllarında görev yapmıştır.
Askerliğini Elazığ’da Komando Asteğmen olarak tamamlayan Mithat ERŞAHİN Toros Halı ve İplik Sanayinde üst düzey yönetici olarak yönetim kurulu üyeliği ve genel müdürlük yapmıştır.
Demirci de Uğur Halı ve İplik Sanayinde İşletme Müdürü olarak görev yapmıştır.
1999 yılında fazilet partisinden Demirci Belediye Başkanı seçilmiştir.

14 Ağustos 2001'dekurulan Adalet ve Kalkınma ve partisi ne2001 yılında katılan Mithat ERŞAHİN Ege bölgesinde ilk Ak Partili ilçe belediye başkanı olmuştur.
2004 yılında Ak Partiden Belediye Başkanlığına aday olan Mithat ERŞAHİN büyük bir teveccüh ile yeniden Demirci Belediye Başkanlığına seçilmiştir.
Belediye Başkanlığı döneminde ilk defa bir ilçe de asfalt şantiyesi kurup çalıştırarak tüm şehir içi yollarını asfaltlamıştır. Başkanlığı döneminde İlçe de bulunan bir çok ilköğretim okulu ve liselere belediye olarak desteklendi. İlçede eğitim kalitesinin yükselmesi için Belediye başkanı olarak gayretli çalışmalar sergilemişti.Ege Belediyeler birliği Yönetim kurulu üyeliği ve çeşitli birliklerde bir fiil görev almıştır. Orta düzeyde İngilizce bilen Mithat ERŞAHİN evli, 2 çocuk babasıdır.
Genç Dinamik Ak Partinin ak yollarında manisa’ mızı ve ilçelerimizi en iyi şekilde temsil edebilecek dürüst vefakar, cefakar, halka hizmeti hakka hizmet olarak kabul eden düstürla çalışmayı kendisine prensip edinen milletvekili aday adayımızdır

4321863.jpg
Manisa’nın Demirci ilçesinin AKP’li belediye başkanı Mithat Erşahin, merkezden yönetim yerine yerinde yönetimin halkın daha çok yararına olacağı görüşünü savunuyor.

Demirci Belediye Başkanı Mithat Erşahin ile yerel yönetimler ile ilçede yapılan ve yapılacak hizmetleri konuştuk. "Benim her saniyem Demirci insanı için çok önem taşımaktadır. Çünkü Demirci insanına en iyi hizmeti vermek benim en büyük borcumdur" diyen Erşahin, ile hayal ettiği Demirci’yi de konuştuk.

Merkezden mi, yoksa yerinde yönetim mi?

Endüstrileşme, hızlı nüfus artışı ve kentleşme süreci, demokratik gelişmenin de etkisiyle yerel hizmet sunumunda bir çeşitlenmeyi kaçınılmaz kıldı. Yerel hizmetlerin daha etkin sunulmasına yönelik arayışlar, yerel hizmet sunumunda çok çeşitli alternatif yöntemlerin geliştirilmesi ve uygulamaya geçirilmesi sonucunu doğurdu.

Yerel yönetimler bireylere yönelik nasıl bir çalışma yapmalıdır?

Yerel yönetimler, artık klasik görevlerinden sıyrılıp daha geniş dairede hizmet sunmaya ve bireylerin ekonomik, sosyal ve siyasal gereksinimleriyle de ilgilenmeye başladılar. Halkın ihtiyaçlarını karşılamak üzere kurulan yerel yönetimler, günlük kent iaşesinin düzenli biçimde sağlanması çabalarının yanında estetik kaygılarla fiziki mekanı düzenleme girişimlerini ekleyip, sağlık, kültür, sosyal yardım, çevresel sorunlar karşısında çeşitli fonksiyonları üstlenmek zorundadır.

Dezavantajları avantaja çevireceğiz

Belediyenin merkezden uzak olmanın eksi ve artı yönlerinin farkında olduğunu ve bu bilinçle çalıştığını belirten Başkan Erşahin, yerel yönetimlerin, ülkemizdeki en etkin yapılanmasının belediyeler olduğunu söylüyor. Erşahin, "Kent niteliği taşıyan bir yerleşim yerinde yaşayanların ortak yerel gereksinimlerini karşılamakla görevli yerel yönetim birimi olan belediyeler, bu amaçlarını, Belediye Kanunu hükümleri çerçevesinde gerçekleştirmeye çalışmaktadır. Demirci, merkezden uzak olmanın dezavantajları ve avantajları içindedir. Amacımız dezavantajlarımızı avantaja dönüştürmektir. Bizler homojen yapımızla birbirimize sağladığımız birlikteliğin daim olmasını istiyoruz" diye konuşuyor.

KİMDİR

1966 yılında Demirci’de doğdu. Celal Bayar Üniversitesi Demirci Eğitim Fakültesi ve Marmara Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Ekonomi Bölümü mezunu. 1999’daki Mahalli İdareler Genel Seçimlerinde belediye başkanı seçildi. 28 Mart 2004 tarihinde yapılan Mahalli İdareler Genel Seçimlerinde Adalet ve Kalkınma Partisinden 2. kez Demirci Belediye Başkanı seçildi. Erşahin evli ve iki çocuk babası.

Aquapark projesi 2008’de tamamlanacak

Projelerinizden bahseder misiniz?

Geleceğimizin teminatı gençlerimize daha iyi oyun alanları kazandırmak ve boş vakitlerini değerlendirmek amacı ile oyun sahaları ve oyun grupları kurduk. Hisar Kaplıcaları Termal Tesisi’nin ve Apart Otellerin Turizm ve Kültür Bakanlığınca Termal Turizm Alanı ilan edilmesinden sonra cazibesini daha da artırdık. Belediyemizce işletilen günü birlik tesislerin yanında 80 kişilik 20 Apart Otel yer almaktadır. Aquapark proje ihalesi açtık. Proje ihalesi tamamlandı. Önümüzdeki günlerde de inşaatın ihalesi yapılacak. 15 Haziran 2008 tarihine kadar bu projeyi tamamlayacağız. Bölgenin en büyük su parkı Demirci de olacak. Mülkiyeti Demirci Belediyesine ait olan 5 dönümlük arazi üzerinde Otogar Tesisini de 2008 yılı içerisinde bitireceğiz. Salihli yolu tamamlandıktan sonra güzargah şehri olmaya aday ilçemizde bu proje ile bir eksikliğimiz daha giderilecek.

Mitat Erşahin

00320045.jpg

Mithat ERŞAHİN, 1966 Yılında Demirci’de doğdu. İlköğrenimini Cengiz Topel İlköğretim okulunda, Orta ve Lise Öğrenimini Demirci İmam Hatip Lisesinde tamamladı. 1987 Yılında Celal Bayar Üniversitesi Demirci Eğitim Fakültesinden mezun oldu. Aynı yıl Marmara Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Ekonomi Bölümüne başladı ve 1991 yılında bu okuldan mezun oldu.
18 Nisan 1999 Yılında yapılan Mahalli İdareler Genel Seçimlerinde Fazilet Partisinden Demirci Belediye Başkanı seçildi. 28 Mart 2004 tarihinde yapılan Mahalli İdareler Genel Seçimlerinde Adalet ve Kalkınma Partisinden 2. kez Demirci Belediye Başkanı seçildi.
İngilizce bilen Mithat ERŞAHİN evli ve iki çocuk babasıdır.

Geri