MİT ne iş yapar?

🟢 Konu yazarı şu anda aktif
Daha önce defalarca gündeme gelen bir soru bu. Defalarca gündeme gelmesinin sebebi, defalarca ülkemizde canlı bombaların patlaması, yüzlerce can kaybı ve ciddi maddi hasarların meydana gelmesi olsa gerek. Zira hala insanlar sokağa çıkarken, canlı bombaların olabileceği korkusuyla çıkıyor.

Tüm bunların hepsi bir yana dursun, 2 gün önce Türkiye siyasi tarihinde yaşanabilecek ender büyüklükteki olaylardan biri yaşanmak üzereydi. Koca askeriyenin içinden azımsanmayacak ölçüde bir toplam, hareket edip siyasi otoriteyi ele geçirme girişiminde bulundu. Belki birkaç nokta farklı gelişseydi, bugün çoğumuz daha farklı şeyler yazıyor olabilirdik. Ancak burada temel soru, başlıktaki soru olsa gerek.

Nasıl olur da darbe planları yapılırken -ki herhalde bu günübirlik alınan bir karar değil- bundan MİT'in yada diğer istihbarat birimlerinin haberi olmaz?

Ne iş yapar MİT?

Canlı bombayı patladıktan sonra, darbe girişimini girişim olduktan sonra adalete teslim etmek kendilerince başarı mı sayılıyor bilmiyorum. Ancak bu girişimden ya istihbarat zayıflığı nedeniyle haberleri yoktu yada bilerek tedbir alınmadı.

8d855ab5a5d4633b_639x750.jpg

Bu girişimden haberleri olup bilerek tedbir almama ihtimalini düşünüyorum aksini düşünmek istemiyorum yoksa o daha kötü.

Her durum da kira parası bile boşu boşuna ödenen kurum

"Derin devlet uzmanlarini konuya irtica etmelerini arz ederim"

Edit:oyunun icinde oyun var!bunun hukumetle iliskisi oldugunu dusunmuyorum kuresel cetelerin bilerek one surdugu piyonlarin hazameti sadece

Pardon da askeri bir hareketten mitin nasıl haberi olmasını bekliyordunuz bir açıklar mısınız? Sınırlarımız zayıf çok geçiş oluyordu haliyle bunların içinde bombacılarda vardır mit ne yapabilir onlar da insan sonuç olarak

Pardon da MİT denilen şebekenin görevi zaten bu.

Ama bu şebeke de Hükümete bağlı bir Ticarethane olduğu için bunlardan medet uman saçma kişiliklerden başka birşey değil.

Mit amerikan dizilerindeki gibi çörek kahve olayını bütünleştirmiş yandaş kuruluş.

Mit darbe desteklemiyoruz ayağına yatıp alkış tutan şerefsizleri
İçimizdeki vatan hainlerini,ülkesini satmaktan çekinmeyecek vatansızları,bunlar gitsin de ülke vatan olmasada olur diyen sütü bozukları araştırmaktan içimizdeki darbecilere el atamayan milletin uyurken onların onlarca olayı hiç duyurmadan hallettiği kurum tabi Anlayana anlayıp anlamıyor ayağına yatanlara.

Varsa mitin bir ihmali elbette gereği yapılır
Hainlik içinde kim varsa hangi kurum varsa
bedelini ödeyecek
Temizlik başladı
Biraz sabır

adamlar sabaha karşı yapacakken saat gündüz 4 te uyarı yapıyor bir çok şey ifşa edilince erkene alınıyor darbe bu yüzden bir çoğu da çözüldü veya vazgeçti darbe dediğiniz şey insanların bir anda evinden fırlayacağı akşam saatinde mi yapılır hiç mi bunu düşünmüyorsunuz anlamıyorum hatta bunu her haber sitesinde görebilirsiniz

Geri