Misofonya

• Kullanıcı W
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - Forumsal Sözlük
🟢 Konu yazarı şu anda aktif
Birinin yemek yerken agizini şapirdatmasina sinir olmakmis. Ve bu bir hastalikmis.

bende kesinlikle var ve sevdiğim biri yapınca bieşyde diyemiyorum zor yani bu

anne bende misofonya hastalığı var desem ne olur acep:D

normal olanı bu durumdan rahatsız olmaktır zaten. literatüre hastalık olarak geçmesi çok ilginç :d

Bunun nesi hastalik? Asil bundan rahatsiz olmayanlar fazla umursamaz, kendi halinde. Bende onlarin hastalik ismini koyayim, onlarda ozaman: Mifolimya.

Profesorlar da, birinin hosuna gitmeyen birseyi, hastalik yerine koyup isimler verecegine, baska seylerle mesgul olsunlar. Tovbe yarabbim :D

Tahammul edemediğim bi durumdur

Ben de hiç hoşlanmam da hastalık olarak tıp literatüründe yer alması enteresan.

Şimdi baktım da tam manası yemek yerken ağzını şapırdatanlara sinir olmak değil belirli seslerden rahatsızlık duymakmış.

Misophonia kelimesi tam anlamıyla "sesten nefret etme", düşük düzeyde sesten hoşlanma biçimidir. Bu olumsuz deneyimler ile karakterize olan yüksek ya da yumuşak olsun belirli seslerden kaynaklanan bir nörolojik bozukluk olarak düşünülmektedir.

Tırnak kesme, diş fırçalama, yemek yeme, nefes alma, koklama, konuşma, hapşırma, esneme, yürüme, sakız çiğneme, gülme, horlama, ıslık veya öksürük gibi sıradan sesler Misophonia sahibi insanların en çok rahatsız olduğu, hatta öfkelendiği seslerdir.

Psikolojik bir rahatsızlık türü olan misophonia “seslere karşı aşırı duyarlılık” hatta bazı seslerden nefret etme olarak tanımlanabilir. Misophonianın belirli seslerden kaynaklanan bir nörolojik bozukluk olduğu düşünülmektedir. Bu terim Amerikan nörolog Pawel Jastreboff ve Margaret Jastreboff tarafından bulunmuştur.

Son zamanlarda daha sık rastlanılan bu rahatsızlık Hiperakuzinin tersine belirli sesler için spesifiktir. Örneğin; ağız şapırtısı, nefes alma, diş fırçalama, höpürdetme, tırnak kesme, sakız çiğneme, düzenli tekrar edilen sesler (örn; musluktan damlayan su, masaya düzenli aralıklarla vurma) Bu uyaranlar bazen görsel de olabilir. Düzenli tekrar edilen vücut hareketleri buna örnek gösterilebilir.

Tırnak kesme, diş fırçalama, yemek yeme, nefes alma, koklama, konuşma, hapşırma, esneme, yürüme, sakız çiğneme, gülme, horlama, ıslık veya öksürük gibi sıradan sesler Misophonia sahibi insanların en çok rahatsız olduğu, hatta öfkelendiği seslerdir.

Morfinyus un nickiyle karıştırdığımdan sıkça dönüp bakmama neden olmuş başlıktır aynı zamanda.

Seviyeli bir ilişkimiz var.

images

Bence ben ağır Misofonya hastasiyim.

Edit: kulağa hoş geldi nick mi yapsam lsnpa6wp

2 gün önce haberde duydum ilk kez, söylenmesi hoş bir kelime.

şapur şupur yarabbi şükür
sonra sen hastasın
yok öyle
beceremiyorsan git şo tarafta ye

Geri