Misafirlerin uzun süre oturması rahatsız edici mi?

Konu sahibi son olarak 20 gün önce görüldü
yatılı misafirleri görünce uzun süreye razı oluyoruz.

size oturmaya gelecez
müsaitseniz oturcaz
öyle bişeyler diyorlardı

Oturmak sıkıcı olur. Konuş babam konuş.

Misafirliği kısa tutmakta fayda var ancak kimin geldiğine göre de değişiyor.

ben misafirin her zaman evin bereketi olduğuna inanıyorum. bu demek değildir ki her gün misafir gelsin ya da sürekli yatıya kalan birileri olsun. ama sevdiğim kişiler sınırlı sayıda olduğu için istedikleri zaman gelebilir. her zaman da güzel enerjiler bırakmışlardır.

Türkiye de misafirlerin sohbetleri belli zaten kadınlar = ev eşyası bakım güzellik konuları
Erkekler = araba maç mangalı şöyle yaktım böyle yaktım keşke her gelen misafir 10 dakika oturup çıksa gitse

Misafirlerin direkt kendileri rahatsız edici

Severim ben aslında misafiri ama çok fazla uzun durmaları (özellikle akraba kesim....) benim tetiklenmeme neden oluyor çünkü her yer her yerde özellikle uzun süre yatılı kaldıklarında. Düzenim bozulunca sinirlenmeye başlıyorum.
Amcam vefat etti geçen sene. Babam, halam, amca cocuklari baya kalabalığız evde. O sorun değil elbette. Ama sonrasında babamlar daha yeni gelmişken ve bir gün sonra memlekete gidip defin işlerini halledeceklerini bilmelerine rağmen evimize bir ton akraba geldi. Normalde evimizin yolunu bilmezler. Hadi geldin eyvallah. Ama saatlerce gece yarısına kadar kalmak nedir ya hadi kaldın, sohbet muhabbet gülmek ne demek utanmazlar. Bir gün önce babamın halamin kardeşi öldü. Halam zaten sonradan baktı amcam hakkında bir muhabbet dönmüyor, birden bire ağlamaya başladı, ben nasıl onunla geçtiğim sokaklardan geçeceğim diye. O zaman anca sustular. Rezillik resmen ne saygı bilirler ne bir düşünceleri var sanki normal bir gün. Akraba misafirliğe gelmesin kardeşim istemiyorum birinci derece akrabalarım canımdır ama ötesi benden ve ailemden uzak kalsın sanki çok saygı sevgi biliyorlar da... dolmusum pardon..

Geri