Misafirin getirdiği pasta v.s misafire ikram edilmeli mi ?

🟢 Konu yazarı şu anda aktif
Bozulmam ama zaten ikram ediliyor mutlaka başka şeylerle birlikte daha ikram etmeyene denk gelmedim sanırım.

Sırf bu yüzden kavga çıkmıştı bizde. Teyzeme misafirliğe gelen akrabalardan biri poşetlerce ıvır zıvır almış, kadın da hiçbirini ikram etmemiş.
Kadının hiçbir zaman kulağına gitmedi ama arkasından çok konuşuldu.

Doğrusu ne onu tam kestiremiyorum.
Bu konuda ikilemdeyim açıkcası.
Götüren hediye olarak götürüyor sonuçta ama ev sahibi ise bu konuda ne yapmalı bilmiyorum. Ben her zaman ikram ederim evime ne gelirse ama ikram edilmeyince ayıp olur mu buna emin değilim :)

Kim kime gidiyor ki üstüne üstlük birde pasta alıyor korona mahvetti her şeyi

Ben bir şey götürmüyorum misafirliğe giderken.
Biri bize gelirken bir şey getirmişse de, beğendiysen saklarım ve herkes gittikten sonra tek başıma yerim.
Ama evde ikram edilecek bir şey olmayabilir. Zaten bir şey ile gelen de bunu hesaplayarak gelir.

• Kahkaha
Tepkiler: ne
İkram edilir hatta olur da acil bir durum sebebi ile erken ayrılması gerekirse de yanında götürmesi için hazırlanan diğer yiyeceklerle beraber paketlenir.
Beraberce yenilmesi için getirileni ikram etmemek nezaketsizliktir.

biz ayıp olmasın diye ev ziyaretinde güllüoğlundan antep fıstıklı baklava aldık götürdük.
ikram etmediler.
üstelik bize geldiklerinde manavdan bir tane kavun alıp gelmişlerdi fjdjdjdj

kendilerine ikram edilme düşüncesi ile pastaneden özenle seçilen kurupastaların yerine kuru üzümün yoğunlukta olduğu yemesi gıcık şeylerin gelmesi
bu bir > dramdır

• Beğen
Tepkiler: ne
Geri