Minnet Faciası

Konu sahibi son olarak 2387 gün önce görüldü
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
TDK Büyük sözlüğe göre minnet kelimesinin anlamı “Yapılan bir iyiliğe karşı kendini borçlu sayma, gönül borcu.”
Bendeniz zat için minnet kelimesinin anlamı, sevgi, sadakat, vefa ve hatta aşk.
Evet, evet farkındayım, Bolahenk. Yine kendi kendime icat çıkarmışım. Fakat bilmediğin bir şey var, bu bende çok eski bir icat. İlk eskizleri ne zaman çizildi hiç bilmediğim için ne kadar eski bir icat olduğunu sen tahmin et. Fakat ortaya şahane bir şey çıkardım, onu da lütfen kabul et.
Bak bir düşün... Birine, bilerek ya da bilmeyerek, bir iyilik yapıyorsun ve o biri nerdeyse sana hayatını adayacak duruma geliyor. Diğer bir deyişle, yanlışını asla kafana kakmayacak biri var karşında. Senden gidemeyeceğini düşündüğün biri. Böyle şahane bir bağlılığa ben ancak şahane bir icat derim, Bolahenk.

Sen bilmezsin... İlk “aşık oldum” dediğim kişiye böyle bağlıydım ben. Kavram karmaşamın arşa çıktığı zamanlar... Duyduğum minneti aşk sanıyordum. Hatta öyle bir saçmalık ki, bugün sövmem gereken yerde hala “Allah ondan razı olsun, bende emeği var diyorum.” Tamam, Allah elbette razı olsun ama ben şöyle ağız tadıyla sövdükten sonra olsun...
Elbetteki 31’e bir kala mevzu ilk minnetim değil. Az kalsın bir minnet faciasına daha kurban gidecektim bugün. Malum, artık tecrübeliyim, minneti aşk ile kolayca karıştırmıyorum. Fakat hala minnet duyduğum kişinin hakkını teslim etmektense, hatasına bulmaya çalıştığı kılıfları kendi içimde mantıklı kılıyorum.
velevki tutup “Çık şu minnet duygusundan!” demese kendi yarattığım minnet kelimesinin içinde boğulup gidecektim.
Sen sen ol, asla kelimeleri kendine göre anlamlandırma, Bolahenk. Ondan sonra kendi uydurduğuna inanır, hayatını yok yere huzursuzlaştırırsın. Aslında olmayan anlamlar yüklediğin kelimeler ise, iki damla gözyaşı ile terk etmez zihnini. Yıllar boyunca, insanlar boyunca, avlar durur düşüncelerini.
Her duygu, her insan, her düşünce ait olduğu kelimelerle anılsın.

Minnetinden öpüldün, Bolahenk.

ne kadar güzel,bilhassa samimi bir ifade ile anlattin sevgii Hira.
evet ,benzer bir olay ile karsilastim galiba.
onun icin gülümseyerek okudum yazini:)
büyük bir heyecan ile bir sonraki yazini bekliyorum.( Bolahenk de ayrica merak konusu tabiki)

ahh sizin su mükemmel tikir tikir türkceniz yok mu:)
ne cok isterdim bööyle sen,ve diger arkadaslar gibi "döktürmeyi"
yada hani bi tabir var ya edebiyat parcalamak, aynen :) evet

ama benim pataküte türkcem anca bukadarina yeterli geliyor maalesef :/
ama bak iyi bir okuyucuyumdur ,ve
paylasimlarin icin "minnettarim":))

Son düzenleme:
ne kadar güzel,bilhassa samimi bir ifade ile anlattin sevgii Hira.
evet ,benzer bir olay ile karsilastim galiba.
onun icin gülümseyerek okudum yazini:)
büyük bir heyecan ile bir sonraki yazini bekliyorum.( Bolahenk de ayrica merak konusu tabiki)

ahh sizin su mükemmel tikir tikir türkceniz yok mu:)
ne cok isterdim bööyle sen,ve diger arkadaslar gibi "döktürmeyi"
yada hani bi tabir var ya edebiyat parcalamak, aynen :) evet

ama benim pataküte türkcem anca bukadarina yeterli geliyor maalesef :/
ama bak iyi bir okuyucuyumdur ,ve
paylasimlarin icin "minnettarim":))

Ahh sevgili VeRa! Çok teşekkür ederim.
Edebiyat parçalamanın kıyısından geçebilsem keşke :) siz böyle dediniz ya ben pek bir sevindirik oldum. Ruhum okşandı. Ne de güzel bir okuyucu buldum :)
Bolahenk ile tanışın diye bir konu açmalıyım belki de... :p Bolahenk, benim yazarken konuştuğum arkadaşım. Yazı arkadaşım. Ben yazdıkça şekillenecek :)
Minnet ve sevgi ne kadar da birbirine yakın duygular değil mi? Her ikisi de gönüle dokunup da geçiyor. İkisini ayırt edebilmek için ise sanırım her iki duyguyu da çok yakından bilmek gerekiyor.

minnet, duyguların en güvenilmezidir. bir iyiliğe maruz kalmak kadar ağır başka bir şey yoktur. ortası hiç yoktur: ya karşılığını verirsin ya da aşağılanmaya hazır olursun.

Kalemine sağlık. velevki ye teşekkür ediyoruz. Minnetin karşılığını yine minnetle ödeyince duyguların karışıp salt bir bağlılıktan kurtuluruz. Genelde bunu bazıları kullanıyor size bilinçli ya da bilinçsiz bir şekilde gönül borçluluğu oluşturup koşulsuz itaate sürükleyebilirler. Bu hayatta kendinize dahil kimseye borçlu kalmayın.

Hira ne kadar güzel dökülüyor kelimeler kaleminden. Hayranlıkla okuyorum. Ne kadar hoş geldin sen böyle. Mürekkebin hiç tükenmesin.

Hira'cığım,
Minnet duygusu çok ağır bir yüktür.
En güzel iyilik karşılıksız,beklentisiz yapilan iyiliktir. Ha yapana karşı içinde o minneti hep duymalisin/duymaliyiz lakin bunu çile haline dönüştürmemek kaydıyla.
Bahsettiğin ve minnet duyduğun o mevzuya hakim oldugumdan,
çık bu minnet duygusundan dedim.
Ayrıca minnet duyacağın bir durum da yok ortada :)))) Minnetle teşekkürü karıştırmayalım.
Hep böyle dinle sen sözümü yoksa boğulursun.at bakım şimdi o muhteşem kahkandan *))))
İyilik yapalim, iyilikle kalalim.
Sevgiler:*

minnet, duyguların en güvenilmezidir. bir iyiliğe maruz kalmak kadar ağır başka bir şey yoktur. ortası hiç yoktur: ya karşılığını verirsin ya da aşağılanmaya hazır olursun.

Ocean, iyiliğe maruz kalmadan yaşamak mümkün olmadığından hiç aşağılanmaya hazır halde beklediğimi düşünmemiştim. “Minnet duyarken, aşağılanmaya hazır halde mi bekliyorum?”un üzerine düşüneceğim. Teşekkür ederim :)

Kalemine sağlık. velevki ye teşekkür ediyoruz. Minnetin karşılığını yine minnetle ödeyince duyguların karışıp salt bir bağlılıktan kurtuluruz. Genelde bunu bazıları kullanıyor size bilinçli ya da bilinçsiz bir şekilde gönül borçluluğu oluşturup koşulsuz itaate sürükleyebilirler. Bu hayatta kendinize dahil kimseye borçlu kalmayın.

huri, teşekkür ederim :)

Hira ne kadar güzel dökülüyor kelimeler kaleminden. Hayranlıkla okuyorum. Ne kadar hoş geldin sen böyle. Mürekkebin hiç tükenmesin.

Yazgı, çoook teşekkürler. Yeniden yazmak bana da o kadar iyi geldi ki :) bir süredir birikenleri yazayım, Goygoy yazıları yazacağımız günlerin bir an önce geleceğini de umuyorum :)

Hira'cığım,
Minnet duygusu çok ağır bir yüktür.
En güzel iyilik karşılıksız,beklentisiz yapilan iyiliktir. Ha yapana karşı içinde o minneti hep duymalisin/duymaliyiz lakin bunu çile haline dönüştürmemek kaydıyla.
Bahsettiğin ve minnet duyduğun o mevzuya hakim oldugumdan,
çık bu minnet duygusundan dedim.
Ayrıca minnet duyacağın bir durum da yok ortada :)))) Minnetle teşekkürü karıştırmayalım.
Hep böyle dinle sen sözümü yoksa boğulursun.at bakım şimdi o muhteşem kahkandan *))))
İyilik yapalim, iyilikle kalalim.
Sevgiler:*

velevki :mcx: Doğru kişiden alınan nasihat hayat kurtarır. O yüzden, dinlemeye devam.
Kahkaham birikti zaten... Yakın bir zamanda arayıp, üzerine salacağım :)

velevki bızede bır seyans ayarla da bızde kahkaha atacak hale gelelim :)

Free_EyeS, kıskanabilirim. Kıskanırsam, arıza çıkarabilirim:) Pek paylaşımcı göremedim kendimi. Şimdilik velevki seanslarını sadece bana ayırsa olur mu? :D

Her kapıda bir dilenci olur Hira önce ben geldiğimi düşünerek sen başka kapıya yakıştırmasını yapabilirim :)
Bu arada;İstersen bir dene arızayı :)

Seansı da önce benim kaptığımı düşünürsek, aynı yakıştırmayı ben de yapabilirim Free_EyeS. O yüzden, hiç öyle tatsız yakıştırmalara girmeyelim derim :)

Arızayı size çıkarmam ki, tanımıyorum. velevki’yi ama sen en çok beni sevecektin tribiyle uğraştırmayalım şimdi :)

ben marquis de sade'nin yalancısıyım Hira hanımefendi, marquis doğru mu söylemiş, yanlış mı söylemiş bilmem, size mutluluğun resmini yapamam ama ahmet aslan'dan "minnet eylemem" parçasını armağan edebilirim

ben marquis de sade'nin yalancısıyım Hira hanımefendi, marquis doğru mu söylemiş, yanlış mı söylemiş bilmem, size mutluluğun resmini yapamam ama ahmet aslan'dan "minnet eylemem" parçasını armağan edebilirim

Ocean, aldım, kabul ettim ve dinledim. Teşekkür ederim :)

Sevgili Hira,

Bu konuda velevki ve Ocean gibi düşünüyorum yani minnet duymak ağır bir yüktür ve insanı tutsak eder. Hiç kimse birine iyilik yaparken karşılık beklememeli ki o insanı bir şeylere mecbur bırakmasın.

Vefa duymanın bir limiti olmalı yoksa insan bu duygunun altında ezilebilir.

Bir yerde okumustum "Minnet, duyguların en güvenilmezidir." diyordu.

Ve siz kendini bilen insanlar sizlere sesleniyorum, yardım ettiğiniz kişiyi asla minnet altında bırakmayiniz. Karşınızdakini esir almanıza yarayan bu duygu kadar gereksiz bir şey yoktur.

Ama merhamet öyle mi ? Merhamet öyle güzel bir duygudur ki merhamet ettiğinizde minnet beklemezsiniz.

İyi ki kimseye minnet borcum yok.
Bu duygu beni inanılmaz özgür kılıyor.

Son düzenleme:
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri