Minimalist yaşam

Konu sahibi son olarak 2304 gün önce görüldü
Beni eleştirip okuyanlar bir de cevap yazmak için emek harcamıyor mu daha önemli işleri yok kabul etsinler kendilerine acısınlar yazık

Bu konu güncel kalmalı.

Evimize taşındığımızda koca bir çöp poşeti kıyafet ayıkladım, şöyle bir tarasam yine ayıklanacak birkaç parça çıkar.

Fazlalıklar hem mekanı dolduruyor hem de gözü yoruyor.

Az kıyafetle başladım ben; sırada az yemek, az internet kullanmak ve az düşünmek var; en zoru ve en elzemi de zihni ayıklamak.

Minimalizm hayatın her alanına uygulanırsa bu da beraberinde huzurlu yaşamı getirir.

Az insan kısmına pek katılmıyorum; her çeşitten, her meslekten insan lazım bize fakat görüşmeleri sınırda tutmalı; minimalizm insan ilişkilerinde bu biçimde uygulamaya koyulabilir.

Sanırım hayatımın bazı yerlerinde bunu başarabilmeyi zoraki de olsa öğrendim.
İlla somut örnekler mi olması gerek bu yaşam tarzı için?
Daha az sinirlenip, daha az mutsuz etmeye başladım mesela kendimi.
Daha az önemsiz şeylere kafa yormaya ve daha az kendimce gereksiz şeylere zaman harcamaya başladım.
Hayatımın her alanında bunu beceremem belki ama yapabildiklerim beni memnun etmeye yetiyor şimdilik.

Kendi hayatımda da uzun zamandır uygulamaya çalışıyorum ve çok faydasını gördüm.
Tüketim çılgınlığına kurban değilim. Üye olduğum birkaç forum sitesi harici sosyal medya hiç kullanmıyorum. Bir şeylerin bağımlısı ya da esiri değilim. Sade yaşamaya çok alıştım ve aşırılıklar artık rahatsızlık veriyor. İhtiyaç duyduğum şeyleri azalttığım kadar, bir şeylere ihtiyaç duyma hissimi de azalttım ve her şeyden önemlisi eski yaşantıma göre çok daha huzurlu ve mutluyum.

Platon'un dediği gibi: "Önemli olan; hayatta çok şeye sahip olmak değil, az şeye ihtiyaç duymaktır”.

Ekkecl.jpeg
Cody reis geliyor aklıma hep.

cezbeden reklamlar ve çılgın indirim kampanyaları arasında minimalist yaşamı uygulamak gerçekten çok zor.

ihtiyacım var mı sorusunu sorabildiğim anda hem paran cebinde kalıyor hem midene fazladan gereksiz şeyler girmiyor hem de evindeki alan daralmıyor.
elimden geldiğince uygulamaya çalışıyorum.

Bu prensibi benimseyen ve hatta hayatında uygulayabilen insanlara gıpta ediyor ve saygı duyuyorum. Maalesef bu anlamda katedecek uzun bir yolum var.. Kazancımın yüzde sekseni gerekli/gereksiz yaptığım alışveriş harcamalarına gitmekte.. Durumdan muzdaribim ama bu zayıf yönüme karşı koymakta güçlük de çekiyorum. Umarım bir an evvel bende bu güzel alışkanlığı hayatımda uygulamayı başarabilirim.

Geri