Minik Ayrıntılar

Ü
  • Kullanıcı Üyelik Silinmiştir.
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - Toplum ve Gündem
Geçenlerde bir motor kazası geçirdim. İzmir , Seferihisar'da. Çok ağır yaralanmadım ne mutlu ki. Sıyrıklar sadece. Kuzenimle beraberdik. O benden biraz daha şanslıydı ki daha az hasar gördü. Bu yazıyı yazma amacım , size hayatımızdaki minik ayrıntıları hatırlatmak. Kazayı anlatarak başlıyorum.

Bir sabah merkeze inmek için kuzenle motoru aldık. Tam sitenin çıkışına geldiğimizde rüzgardan üşüyeceğimizi hissedip eve geri döndük ve üzerimize ceket aldık. Tekrar yola çıkıp sitenin çıkışından yüz metre gitmeden karşımıza köpek çıktı. Ona çarpmamak için o kazayı geçirdik. Tekrar söyleyeyim Tanrı'ya şükür kalıcı bir zarar görmedik.

Aynı akşam evde otururken düşündüm. Eğer biz üşümeyi göze alıp devam etseydik , ya da ceketlerimizi giyip de yola çıksaydık ilk başta belki de o köpek oradan geçmiş olacaktı. Karşımıza çıkmayacaktı ve o kaza olmayacaktı. Çok minik ayrıntılarla yaşıyoruz değil mi? Şu an " Evet , çok haklısın " dediğinizi duyuyorum inanın. Bir film vardı. The Curious Case of Benjamin Button ( Benjamin Button'ın Tuhaf Hikayesi ). İzlemeyenleriniz varsa kesinlikle izlesin. Gerçekten kaçırılmayacak bir filmdir. Orada da anlatıyor biraz minik ayrıntıları. Bu minik ayrıntılar yüzünden bacağını bir süreliğine kullanamayan bir insan var o filmde ki mesleği bacağı olmadan olmaz. Bir dansçı kadın.

Düşünsenize , hayatımız boyunca neler yaşadık farkında olmadan kim bilir bu minik ayrıntılarla. Mesela caddede sevdiğimiz insanı görüyoruz ya. Belki evden çıktıktan sonra içeride unuttuğumuz çantamızı almak için geri döndüğümüzden dolayı görüyoruz onu. Ben kazayı geçirdiğim günden bugüne kadar bu konuya çok kafa yordum arkadaşlar. Delireceğim sandım hatta bi ara. Çünkü her şeyde var bu minik ayrıntılar.

Ama en iyisi kafayı çok yormamak bu konuya . Çünkü hayat hep olması gerektiği gibi devam ediyor. Sonuçta bizim bilip değiştireceğimiz bir şey değil bu. Sadece yaşayalım . Bu yazının sonunda size söylemek istediğim bir şey var o da ;

Bir insan gerçekten ben yaşadım diyebilmelidir bence. Yaşlandığında geçmişine dönüp söyleyeceğimiz söz umarım " Evet , ben gerçekten yaşadım!" olur.

Melih 22/6/2012

yasadıklarımdan ogrendigim bir şey var:
yasadin mi, yogunluguna yasayacaksın bir seyi
sevgilin bitkin kalmali opulmekten
sen bitkin dusmelisin koklamaktan bir cicegi

insan saatlerce bakabilir gökyuzune
denize saatlerce bakabilir, bir kusa, bir cocuga
yasamak yeryuzunde, onunla karısmaktir
kopmaz kokler salmaktir oraya

kucakladin mi simsiki kucaklayacaksın arkadasinı
kavgaya tum kaslarinla, govdenle, tutkunla gireceksin
ve uzandin mi bir kez simsicak kumlara
bir kum tanesi gibi, bir yaprak gibi, bir tas gibi dinleneceksin

insan butun guzel muzikleri dinlemeli alabildigine
hem de tum benligi seslerle, ezgilerle dolarcasina
insan baliklama dalmali icine hayatin
bir kayadan zumrut bir denize dalarcasina

uzak ulkeler cekmeli seni, tanimadıgın insanlar
butun kitapları okumak, bütun hayatlari tanimak arzusuyla yanmalısın
degismemelisin hicbir seyle bir bardak su icmenin mutlulugunu
fakat ne kadar sevinc varsa yasamak ozlemiyle dolmalisin

ve kederi de yasamalisin, namusluca, butun benliginle
cunku acilar da, sevincler gibi olgunlastirir insani
kanin karismali hayatin buyuk dolasimina
Dolaşmalı damarlarında hayatın sonsuz kanı.

yasadiklarimdan ogrendigim bir sey var:
yasadın mi büyük yaşayacaksin, ırmaklara, göğe, Bütün evrene karışırcasına
Cünkü, Ömur dedigimiz sey hayata sunulmus bir armagandir
ve hayat sunulmus bir armagandir insana

Insan anlık yasar.yazılı bır kader vardır anlık kararlar bıze kalmıstır.gecmıs olsun melih.
Tavsıye ettıtıgın fılm mukemmel.bende tavsıye ederım:)

Geri