Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için lütfen foruma kayıt olun veya giriş yapın. Üyelik tamamen ücretsizdir ve sadece birkaç dakikanızı alır.
Mini etek giyen kadın dişiliğini ön plana çıkarmak istediği için giyer ve dinimize göre bu durum günahtır .. Hiç lafı oraya buraya kıvırmaya gerek yok ..
Mini etek giyen kadına öküz gibi baka kalan mallar da sığırlıklarını ortaya koyarlar ve bu da günahtır ..
Biraderimin dediği gibi iki taraf da suçlu soruya göre.Ama 1. taraf 2. tarafın suç işlemesine zemin hazırladığı için ondan daha suçlu.Erkeğin tesettürü göz kapaklarıdır.Ama nefis ve şeytan bunu uygulamasına her zaman müsaade etmez.Yani erkek daha kolay aldanır.Onun için İslam meseleyi nefis ve şeytana mahal vermeyecek şekilde meseleyi kökünden halletmiş ve tesettürü emretmiştir.
İslam zihinlerinizi temizleyin nefsinize hakim olun diyor. Ben öyle biliyorum. Haramlar var siz harama bakmayın diyor.
Erkek bu yapar diyip de kadınları erkeklere göre şekle şemale sokmak Kadının yüce olduğu bir dinin ürünü olamaz.
Uçkuruna sahip olamayan günahkar hocalarınızın uydurğu emirlere körü körüne inanmak ahmaklıktır
Kardeşim Kur'an'a iman ediyor musun? (Ya da inancın nedir öyle sorayım?)
İslam zihinlerinizi temizleyin nefsinize hakim olun diyor. Ben öyle biliyorum. Haramlar var siz harama bakmayın diyor.
Erkek bu yapar diyip de kadınları erkeklere göre şekle şemale sokmak Kadının yüce olduğu bir dinin ürünü olamaz.
Uçkuruna sahip olamayan günahkar hocalarınızın uydurğu emirlere körü körüne inanmak ahmaklıktır
Allah Kur'an'da bu konuda erkekleri uyardığı gibi kadınları da uyarıyor.Ahzab suresi 59. ayette:
Ey (Peygamberliğin en büyük temsilcisi olan) Peygamber! Hanımlarına, kızlarına ve bütün mü’minlerin hanımlarına ve kızlarına da söyle: (Evlerinin dışında ve nâmahremleri karşısında) dış örtülerini üzerlerine salsınlar. Böyle yapmaları, (imanları, iffetleri ve mahremiyet sebebiyle korunma altında olduklarının) bilinmesi ve kendilerine saygı duyulup, (sarkıntılık gibi yollarla) incitilmemeleri bakımından en uygun davranıştır. Allah, (mü’minler için) çok bağışlayıcıdır, hususi rahmeti pek bol olandır.
buyruluyor.Bu sureden anlaşılacağı üzere, İslam'da, çıkabilecek fitnenin önü baştan alınıyor.Çünkü nefis ve şeytan gibi iki azılı düşmanımız var.Erkekler fıtraten cemalperest yani güzelliğe düşkün yaratıldıkları için ne kadar nefis ve şeytana karşı koyarak harama bakmamaya gayret etseler de bunu büyük ihtimalle zor başaracakları veya başaramayacakları için kadınlara ev dışına çıkacakları veya namahremleriyle görüşecekleri zaman dış örtülerini üzerlerine salmaları emrediliyor.Bu asla kadını sınırlamak değildir.Tamamen iki tarafın da tedbiri amacıyladır.
Senin olmayan aklina tukureyim aydinlik.