Mimarlık için yeteneğin önemi ne kadardır?

Konu sahibi son olarak 4140 gün önce görüldü
Bazilari mimarlik icin cok yetenekli olmak gerektigini soyluyorlar bununla ilhili bilgisi olan varmi

Benim kuzenim 9 Eylül mimarlık kazandı bir sene kaldı çizimi ciddi anlamda kötüydü arkadaşları biraz moralini bozdu diye bırakmıştı şimdi tıp okuyor :tatlı:

Ayni sekilde benide korkuttular ondan dolayi insaat muhendisligi dusunmeye basladim

Ayni sekilde benide korkuttular ondan dolayi insaat muhendisligi dusunmeye basladim

Kendine güveniyorsan sıkı çalışırım diyorsan yeteneğin pek önemi kalmaz sonuçta bilgisayardan da çizim yapacaksınız :tatlı:

Ne kadar zor olursa olsun önemli olan ilerde sevdiğin mesleği yapabilecek olman, sırf okumuş olmak için üniv okuma bence. Hani mesleği istiyorsan o alanda yoğunlaş

Ben bu acidan bakmamistim sonucta is senin kafanda basliycak ama bilgisayarda biticek cok tesekkurler

Seviyor olman önemli.
Maket ödevleri çok oluyor çok bunalıyorlar bazen.Fakat her bölümün kendine göre zorluğu olduğunu unutmamalısınız.Komşum okuyor Maltepe Mimarlıkta.
Sadece yetenek işiyle okunacak bir bölüm
Olsaydi, üniversite sınavıyla değil yetenek sınavıyla öğrenci alırlardi.
Sevmek ilgi duymak ve çalışmak önemli.
Konuyu uygun yere taşıyorum.

Benlik bir konu.
İç mimarlık okuyorum ve çizim yetenğim pek yoktur,potre ve obje çizim dışında.
Sınıf düzeyimiz biraz kötüydü bizim de şuan ise her motifi çizebiliyoruz.
Mimarlığın detayı daha farklı tabii ki ben dekoratif okuduğum için..
Pes etme derim.

Benim tek korkum cizim yetenegiydi ama dediginiz gibi sonucta sinavla alan bi bolum

Ne kadar program veya çizim bilirsen bil. Hayal gücün geniş olmalı diye düşünüyorum. Bu arada Alaz mezun olda bari evimin iç dizaynını sen yap. Ama para vermem !

Benim tek korkum cizim yetenegiydi ama dediginiz gibi sonucta sinavla alan bi bolum
Korkularının üstüne giderek başarılı olursun,unutma. :)
Pes etme sakın.Pes ettirmeye çalışanlar olursa gülümse. :)

Yurtdisinda dplg denilen mimarlik bolumunu okuyorum, yani hem ic hem dis her turlu dekorasyon vs mevcut 8 yillik bolum.
Yetenegim sifirdi, vizmek vs bana gore degil derdim sadece arada hat dalinda bi kac bisey cizerdim ama acayip cok ilgimi ve sevgimi cezb etti. Severek ve tum enerjimi vererek okudum ve son senemdeyim inan bana istedikden ve sevdikten sonra yeteneksiz olman bir onem arz etmiyor.
zaten ogrenmek porfesyonel olmak icin okuyoruz. Pitre arkadasimizinda dedigi gibi maket dersleri acayip bunaltiyor ama ilerde onunda sunumlarda ve isini tanitmada ekstrasi olucagini dusununce insan kolayca disini sikabiliyor.
eger seviyorsan ve bir omur boyu iste yapabilecegim meslek bu diyorsan hic durma ve tedirgin olma, gerek yok yani korkmana. : )
edit: ayrica kapali olmamalisin her turlu zevk ve sekilleri projelerine dahil etmen lazim.

Ben mezun olana kadar sen torunlarinin torunlarini gorursun insallah

Biraderim mimar beraber çalışalım dedi çizdiği projeyi kafamın üstüne koyup kafamda çok güzel bir proje var deyip şaka yaptım ertisi gün kapıya koydu lale diycem o ki espiriyi pek kaldiran bir meslek değil
Avantaji çok yetenek değil beceri kabiliyetin olması lazim diplomayi eline aldiktan ve biraz tecrübeyle şantiye şefi olarak görev yapabilirsin proje cizmene gerek yok hic bisey yapamadin ver diplamayi kiraya gitsin Türkiye de yapılabilecek en güzel mesleklerden kazancida sağlam 2 günde cizdigin proje daire basi en asagi 400 TL seyyar mimar bile olabilirsiniz

Önemli tabiki hacı ben makina müdenlisliği okuyorum benim için çok önemi yok emme senin için gerekli

Geri