Milli içkimiz nedir ?

Konu sahibi son olarak 3732 gün önce görüldü

Milli içki

• Kullanılan toplam oy
    75
İçinde alkol bulunan içeceğe içki deniyorken ayranın, çayın vs vs ne isi var bu ankette allasen dkşfkhj
Milli içeceğimiz çay bu arada :m

ya çay yada bira olmalı :D

Oncelikle milli kelimesini dogru anlamak gerek. Bir seyin milli olabilmesi icin yurt disinda temsil durumunda olmasi gerekir. Seceneklerde su olmamali, cunku su butun insanligin zaruri ihtiyaci. Su milli icecek olabilir mi hic?

Basbakanin sozleri sol-sosyalist kesime karsitlik olarak algilansa bile, hangi icecegin milli deger oldugunu bilmek icin onun sozlerine bakmaya ihtiyacimiz yok. Biranin ureticisi zaten biz degiliz. Salgam, serbet ve hosaf, ulke sinirlari disinda degil icinde kultur halini almistir.

Seceneklerden geriye kalanlarin hepsi, hem kultur hem de uluslararasi ticaret boyutunda bizim milli iceceklerimizdir. Her ne kadar rakiyi tasvip etmesem bile, malesef dunya pazarinda yerini almis.

Milli içkimizi bilmem de benim en sevdiğim içecek ayrandır. Öyle ki bu aşk taa bebeliğime dayanır :dyg:
Ama genel görüş 'rakı' olması lazım :honk:

kımızda da eser miktarda alkol var la illa kafa duman olsun istiyosanız. :/ rakı iki numerodur bence. ^^

Ayran İle Su Arasında Seçim Yapmakya Zorlandım Ve İşte Oyumu Kulandığım İçecek

Su Hayattır.

Rakı olması gerekiyor bence :haha:

Çaydan ötesi yok.

şıklarda kımız yok ilginç :)
siyasi yönden ele alırsak akp'ye göre ayran, chp'ye göre rakı mhp'ye göre kımız.

benim milli içki olarak gördüğüm şey çaydır (:

Geri