Milli Eğitim Yazboz Tahtası Haline Geldi.
Uluslararası öğrenciler mezuniyet töreninde konuşan Erdoğan, "G20 zirvesinde gördüm, Japonya'daki 800 üniversitenin yüzde 10'u kadın üniversitesi. Türkiye de benzer bir adımı atmalı" dedi.
"Kreşten alıp ilk-orta-lise-üniversite olmak üzere farklı bir yapıyı oluşturmuş durumdalar" dedi ve YÖK Başkanı Saraç'a "Çalışmanı buna göre yap" diye seslendi.
- Kimseyi hakir görme yanlışına asla düşmedik. Asla intikam alma anlayışıyla hareket etmedik. Biz sadece adaletin peşindeyiz.
Son 17 yılda çok büyük mesafe aldık. Siyaset, ticaret, eğitim, sağlık, teknoloji, savunma alanlarında ülkemizi ileriye taşıdık. Şayet bugün pasaportu itibar gören, bölgesinde ve dünyada kendinden söz ettiren bir Türkiye varsa hiç şüphesiz son dönemde attığımız adımların neticesidir.
Bugün ‘dünya beşten büyüktür’ diyebilen bir Türkiye varsa katettiğimiz mesafenin özgüveni sayesindedir. Haksızlık, hukuksuzluk karşısında sesini yükselten Türkiye bizim dönemimizde yakalanılan başarının neticesidir".
MEB, Türkiye genelinde binlerce 4. ve 8. sınıf öğrencisine yönelik yapılan ‘ABİDE’ eğitim araştırmasının veri analizleri tamamladı. ‘ABİDE’ eğitim araştırmasının veri analizlerine göre, derslerde yetersizlik ilkokulda başlıyor ve artarak ilerliyor. 8. sınıf öğrencilerinin yüzde 16’sı dört işlem yapamıyor. 4 öğrenciden birinin Türkçe bilgisi, temel ve temel altı seviyede.
Uğur Mumcu’nun eşi Güldal Mumcu’nun dediği gibi: “Cemaatler, Türkiye Cumhuriyeti’ne kendi ülkesi değil de fethedilmesi gereken bir ülke gibi bakıyorlar.” (Cumhuriyet, 06.07.2009) Sanki karşılarında düşman bir ülke var. Bunlar, Atatürk’e, T.C.’ye duydukları kini, öfkeyi, Kurtuluş Savaşında emperyalist İngilizlere, Fransızlara, Yunanlılara, İtalyanlara bile duymamışlardı.