Mikrodalga Fırın ile Normal Fırın Arasındaki Farklar Nelerdir?

Konu sahibi son olarak 2626 gün önce görüldü
Mikrodalga Fırın ve Normal Fırın Karşılaştırıldığında Farklar Nelerdir?
Elektrik tüketimi olsun, sağlığa zararları olsun hangisini kullanmak daha avantajlı ve birbirleri arasındaki en büyük farklar nelerdir?

Mikro dalga pratik oluyor hemen herseyi isitiyor ama cok zararliymis bilimsel olarak bisey diyemicem. Firin her zaman daha lezzetli oluyor ama. (Bana lezzetten bahsedin yaa .p)

Mikrodalga kesinlikle kullanılmamalı.
Fırın en ideali.

Fırın pişirmek içindir.Mikrodalga yemegi ısıtmak içindir.(kolay ısıtır ve zararlıdır).

İkisini karşılaştırmak bile saçma..Fırında yaptıklarını mikro dalgada yapamazsın sadece mikro dalgada ısıtma ve çözdürme yaparsın..

Biri ısıtmak diğeri pişirmek içindir. Mikrodalga zararlıdır diye biliyorum çok gerekli değilse kullanılmaması daha iyi.

Fırın Isı ile, Mikro dalga mikro ışınlar ile ısıtır. Mikrodalga yemeğin içindeki suyu hemen kurutur sıkıntıdır.

Bu soruyu merak ediyordum bulduğum iyi oldu. Soru için teşekkürler Emre

Arasındaki Fark' Alıntı:
Fırın içine bulunan yiyecekleri ısıdan yararlanarak ısıtan veya pişiren elektrikli veya elektriksiz alettir,
Mikrodalga Fırın ise yiyecekleri sadece ısıtmak için radyo dalgalarını kullanan araçtır,
Mikrodalga Fırın bir fırın çeşididir,
Normal fırınların tarihçesi insan oğlunun tarihi ile aynı yaştadır,
Mikrodalga fırın ile pişirme fikri ilk kez 1945 lerde Percy Spencer tarafından keşfedilmiştir
Mikrodalga fırın ile ısıtılan yiyecekler Normal fırın ile ısıtılan yiyeceklerden daha kuru olur,
Mikrodalga fırın normal fırınlara göre daha hızlı ısıtır,
Mikrodalga fırınlar plastiğe, cama ve porselene zarar vermez, normal fırınlar zarar verebilir,

:) :)

Geri