Mıknatıssız Pusula

Konu sahibi son olarak 1988 gün önce görüldü
Adımlar tedirgin edici ve nedensiz sıkıntıyla buğulanmış gözlerimin perdesini kaldırmak istiyorum artık..
Sol elim gögsümde, yetim bi' öyküyü yeniden yazmaya başlıyorum.. Bildiğim fotoğraflara bakarak..
Ve O.. Yüzünde kar beyaz bir gökyüzü, elinde terleyen utançlarıyla, kapıyı aralamayı mutluluk bildi..
Farkına varmadan var benliğime, dokun.. Dök şarabı, okşa saçıma sinmiş bu kasveti..
Sakin bi' gece, uyumak için passifloraya ihtiyacım yok.. Sadece biraz ellerin ve karanlığı boğan yeşil gözlerin var muhayyilemde..
Şehir uyurken, yalan erirken, bi' başkası tenindeki coğrafyada kaybolurken, terk et gecemi şimdi..
Ben farkına varmadan..

Texas - I'll See It Through - YouTube

Okumaya değer,güzel ve anlamlı yazılar var burada.
Düşüncene sağlık..

Yalnızlığıma tüm boyutlarıyla tanık olan Kadın, kendini başkasında ararken yaşadığın hüznün farkında olmazsın...
Bi' başkasında kendini bulduğunu sandığın her an, bunu sana kanıtlasın..

Oysa sevmek bir bütündü değil mi?

Ayrış(a)mayan..
Tıpkı ışığın ve karanlığın ortak dili; o bütün gölgeler gibi..

Federico Aubele - Somewhere Else (featuring Melody Gardot) - YouTube

Birleşmemiz radikal olur..
Sonra ben rutin işlere dönüyorum, bi' nargile içiyorum. Kafamın dönmesi için.. Eyvah! dönmüyor. Sonra bi' kitap açıyorum durumun vahimliği kesinleşince, ardından müziğin sesi %100 olunca ben daha rahat ölürüm diyorum. Ölemiyorum!.. Sonra telefonun ekranından yüzüme bakıyorum, sen yokken aklımda ve alnımda kırışıklar oluyor.. Kafamı kesip kitaba sokuyorum, satırlara yediyorum.. Ama bedenim dışarıda..

Zor söylerim ben bilirsin, sadece attığını sanıyorsun ama bil ki; kalbi ağzında olanların sonudur gölgelere sığınmak...

Leonard Cohen - I'm your man - YouTube

Bir avuç dolusu çocuk gülüşü,
Dünyayı bütün kirlerinden arındırmaya yeterdi..​

Yalnızlıkla konuşuyorsun çoğu zaman ve duymuyorsun beni.. Etrafındaki seslerin sahipsizliği sesin...
Yalnızlıkla konuşuyorsun çoğu zaman ve duymuyorsun beni.. Etrafındaki seslerin esiri mi gözlerin ?...

Tom Odell - Grow Old with Me - YouTube

" Bizlerse: seyirci, her zaman, her yerde,
bizler herşeye dönük, hiç dışına çıkmadan!
Ağzımıza dek doluyuz. Düzenliyoruz. Parçalanıyor.
Düzenliyoruz, yine biz parçalanıyoruz."

-Duino Ağıtları 8-

Ve bazen sırf o nefreti duymak isteyenin ilizyonuyla sevgiye katlananı tanırsın, o zaman aldanırsın..
Çabuk hareketlerle kamaşan gözlerini, sözleriyle örer.. Daha da bağlanırsın.. Aldanırsın..

Imam Baildi - De Thelo Pia Na Xanarthis - YouTube

Annem.. Gerçi hala beni en net görebilen o..

Demişti ki o zamanlar "Üzüleceksin önce.. Gerçeğini bulana kadar üzeleceksin ! Üzüldüğünü görmek şimdiden, inan daha çok acı veriyor.."

Derken aksini iddia edip karşı çıktığım gençlik figürleri geliyor aklıma.. Gelse de fark -etmiyor..
Değişen.. ya da esen bir kuzey rüzgarı yok çünkü..
O rüzgarlar poyrazlarla yıkandı..
Yıkıldı, saçıldı inciler yerlere.. Ve gelip hiç çekinmeden , kalbimin olduğu yere; etime, tenime, çengelledi kendini şimdi.. Tam içimde şuan.. Kendini dedimse ben, anla ki imgesini...

Tortulaştık..
Önceleri...
Yozlaştım bende..
Eskidim bende..
Bende çürüdüm..

-İnsan içten çürüyor azizim..

Ve inadına, bakmamam gereken gerçeğe bakıyorum..

Açıyorum tekrardan kollarımı..
Bekliyorum şimdi... Bekliyorum...

Soğusa bile içimde bir anne..
Ben hala o çocuğum..
Hiç değişmedim...

Ve hiç bir adsız, var’sız mutluluk (var olsa da) getiremeyecek neşemi derdim..

Annem başında sezindi çünkü.. Ve yine sezdi Onu..

O tanıdı beni herkesten önce, herkesten öte...

Ve bilir,
Yürüdüğüm yollardan hiç birsey olmamış gibi geri dönemeyeceğimi...

Bekliyorum..

Sarah Jaffe ~ Pretender - YouTube

Bi' süre içe dönüp offline olmak, hiç bi' sebebe sırt dayamadan hayatın ortasında ölüm gibi susmak istiyorum..

Ama içimin evi olabilecek şarkılar çalmaya başladı, bir anda.. Çalma tuşunu bile fark etmemişken o gelip bütün şarkıları çaldı..
Mutlu bir günün şimdi ki hâli bu; gayet kutunun dışında, gayet huzur avında...

Kendini olağan bulanın yalanından kaçıyorum.. Arada sesler duyuyorum, hepsi bu..

Hoodie Allen - "No Interruption" (Official Video) - YouTube

Vay be eskiden ne yazarmışım. :p
Şimdi odun oldum :d

Geri