Mıknatıssız Pusula

Konu sahibi son olarak 1988 gün önce görüldü
Acı taşınamayacak bir yüktür, mutlaka aktarılmalıdır.
Kafka'da yazarak,
Kierkegaard'da inanarak,
Nietzsche'de delirerek,
Wittgenstein'da insan zihninin en uç en yüksek noktalarında gösterir bu aktarım kendini.

Kimse beni anlamayacak, madem öyle;
Günlerce konuşsam bile bir şey söylemiş olacak mıyım?

http://www.youtube.com/watch?v=e8dgvZ-s8ts

Konu başlığı Ah muhsin'e ithafen.

Güzel bir kişisel sayfa olacağı konunun ilk mesajından belli. :) takipçisi olacağım hayırlı olsun..

İnsanlığın lüzumu yok.. Şuursuzca özlüyorum..
Gökler yarılmıştı, bi' feryat koparcasına seslenirken yanına koşmak istedim.. Kıyamet senin yanındayken kopmazdı.. Gözlerine son baktığımda, renkleri reddetmiştim.. O yüzden siyah- beyaz kainat..
Bana sakin ol dedin o gün.. Neden sakin oluyormuşum ? Çünkü sakin olursam bu sakinlik değil kayıtsızlık olur.. İnsanca nefret ediyorum, insanca öfkeme kapılıyorum.. Sakinlik size kalsın..
Mesafelerden banane hem.. diyordum.. Tokadı patlattı ademoğlu.. Güzel bi' ders verdi.. Dokundukça seni andım.. Ve anladım: şeytan isyanında haklıydı, insanlar iğrenç yaratıklardır..

Ey kadın, beni andığın yerlerinden öpeyim..

Yüzyüzeyken Konuşuruz Ateş Edecek Misin - YouTube

Hiç olmamış gibi davranamıyor, hiç konuşmamış ve tanışmamış gibi yaşayamıyorduk.. Geçmişin izleri spotlar kadar gerçek ve spottaki ışık ise yalnızlığa adanmış bir lisanın gramer hatası gibi yüzümüzde, aklım dilime vurdukça anlaşılamıyordum. Giderek gözlerimi kapatıyordum..
Sağ elini çöken omuzlarımda hissettiğimi hatırlıyorum, hala sıcak orası..

Norrda - Two to One - YouTube

Sayfan hayırlı olsun güzel şeyler paylaşıyorsun , devamını beklerim :)

kişisel sayfaları pek takip etmem ama bu gerçekten güzel : )

Birbirimizi anlamazsak, ortak bi' yol çizemeyiz, dedim ve kalbimi dinledim.. Aslında pek sekronize etmezdim beynimle kalbimi.. İhtiyaçmış..
"Yalnızlığına yakışacak insanlarla ol" dedi kalbim..Ve zihnim..Ve Ona ithafen...
Yalnızlığıma yakışacak kişiysen ve bir an olsun rahatlamak ve uzaklaşmak istersen fazladan biletim var, bilesin..

The Alan Parsons Project- Eye in the Sky - YouTube

Bir şeysin ; ama kendini her şey zannedip de aldanma!

Nazan Bekiroğlu

Hiç eskimez hiç...
Vicdanınızdan aklınıza uzanan o şarkıyı siz değil, bir başkası mırıldandığı sürece, cennet vadedilen kamikaze pilotlarından farkınız kalmayacak..
Ben günün şarkısını buldum hadi mırıldan ve beni cennete fırlat...

SINETERRA-ARIELE e CALIBANO - YouTube

Ben üç mızraklı bir kabilenin en sivri silahıyım. Fakat en kendime düşmanım. Duruşum biraz eğiktir, gözlerim ayak uçlarıma bakar. Kimseyle konuşamam gözlerinin içine bakarak, göz bebeklerinden korkarım. Sır taşırım. Birileri bilse de işe yaramayacak, beş para etmeyecek sırlar. Biriktirir büyütürüm, ezilir omuzlarım. Saçlarım çok çabuk uzar, özellikle sakallarım. Belkide buna paralel olarak kısa sürer rüyalarım.

Hep basit soruların tuzağına düşüyoruz. En çok onlar sızlatıyor içimizi. Bir türlü kurtulamıyoruz yankılarından ve en çokta biz kendimize dikte ediyoruz o soruları. Basit ama ızdırap sorular. Çünkü kayıplar çok komplike. Kafan karışıyor. Çünkü kazanmak çok zor, kaybetmek kolay. Ve yaşamak aslında çok basit, akıcı iken bütün kainatın düzenine tekme atmış gibi seni sarsan, her şeyi zora sokan insanlar var. Düşmek çok kolay, düştüğünü kabullenmek zor. Daha böyle sonsuz kolayı zor eden etken varken -ki neredeyse hepsi insan kaynaklı- yapabileceğimiz pek bir şey yok. Sadece basit ama etkili soruların ihtiraslı kuyularında bata çıka nefes almaya çalışıyoruz.

"Neden?
Neden ben?
Niye?"

Gibi... Küfürle eş değer, biliyorum..

CAT STEVENS - LADY D'ARBANVILLE - YouTube

O kadar zamansızdı ki, kendi zamansızlığımı unuttum...
Sonra bu şarkıyla tanıştım, kendi zamanımın nasıl geçtiğini bilmezken onu bana hatırlattı. Acaba onun zamanı nasıl geçiyordu.
Aslında şarkının girişinde belirtiyordu: " Bugün sizlere soğuk okyanus sularında sevdiği kız için boğulan bir adamın hikayesini anlatacağım, iki kez ölen bir adamın hikayesini: "
Sonrası geliyor işte..

Woodkid - I Love You (Official Video) - YouTube

Sabah elmayı ısırdım ve hayat başladı..
Göğsünü ısırdıkça birileri; kalıplarını kırdığını, ucuzladığını, kırılarak yanıldığını anlıyorsun.. Anladıkça gözlerin kanayacak sanıyorsun. Oysa hiçbir zaman ağlamayı beceremedin.. Öğretmediler çünkü...
Sevilme mevsimlerini arıyorsun, elin sol tarafına gittiğinde kan gölü.. Dilinde birikmiş bi'çok kelime ısırıyorken, asırlık örfleri yakıyorsun gözlerinde; ateşe veriyorsun önünde diz çökenleri..
İntiharı beklerken, paragraf aralarında benim adımın geçmesini istemezdim..
Şimdi mutlu bi' adımla, bekliyorum.. Değecek biliyorum..

Frank Ocean - Novacane - YouTube

Aslında aklım telefon rehberim kadar rahattır sadece zihnen asırlık birisiyim..
Hep şu gerçeği gördüm; durumlar karşısında bakmak ile görmek arasındaki farkı çözümlemeye kalktıkça hayallerden vazgeçtiğimizi önemsiyordun ama aslında hayallerimiz parmak izlerine benzer.. Seninki sana benimki bana..
Seninle yaratacağımız bulutlar hiç bi' renge boyanmayacaktı ve gölgelerini büyütmeyecektik..

"-Bi düşüneyim azizim...
+ İyi düşün matmazel, iyi ve sağlıklı....."

Adını tarifsizliğe adayan bi' sırrın oluşum hikayesiyim ben... Ve en önemlisi, tüm bunlar olurken ikimizi kırıp geçen bi' "hiç birşeyim..."

Archive - Again - YouTube

Aranızda dolaşmak için giyiniyorum.
İyi giyinene iyi yer verdiğiniz için...

Tezer Özlü

Vay..!! Ne cevherler varmış forumda, kalemine sağlık.. Okumak keyifliydi.: )

Ölüp Ölüp dirildiklerimi saymıyorum...
En ağırıda varlığında yokluğunla sınanmam...
Hayata kafa tutabilecek kadar deli...
Yokluğuna alışamayacak kadar yorgunum...

Bazen sen olur düşerim....
Bir gecenin gözlerinden yorgun sabahlara...
Bir yıldız misali kayar kaybolurum...
Yeniden doğar mıyım onuda bilmem...

Düştüğüm yerde seni bulamamak...
Cehennemin ta kendisi değilde nedir o zaman...!

Geri