Migrene iyi Gelen Çaylar

• Kullanıcı Lima
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - Sağlık Makaleleri
Konu sahibi son olarak 2548 gün önce görüldü
Ataklar durumunda gelen migren ağrıları orta şiddette ya da şiddetlidir.
Kişinin gün içindeki etkinliklerini önler.
Migreni tetikleyen ihtiyar yiyeceklerden kahve, şarap gibi besinlerden kaçınmak ağrıları hafifletebilir.
Bunun yanında migren ağrılarını bitkisel otlardan elde ettikleri çaylarla hafifletmek olasıdır.
Biberiye: Baş ağrılarına iyi gelen nebatlardan biri biberiyedir.
25 gram biberiye 1 litre kaynar suya atılarak 10 dakika dinlendirilir.
Baş ağrısı bulunduğu zaman tek bardağı soğuk durumda tüketilmelidir.
Çarkıfelek Çiçeği: Sakinleştirici özelliğiyle sinirsel nedenli baş ağrılarına defa iyi gelir.
Çiçeğinden 30-35 gram 1 litre soğuk suya eklenir, ağır ateşte 10 dakika kaynatılır.
Bir müddet dinlendirilip baş ağrısı olduğunda tek fincan içilir.
Cayenne Biberi: Bireyin ağrı eşiğini yükseltir.
Ağrı eşiği artan hasta ağrıya karşı daha düşük duyarlı duruma gelecektir.
Cayenne biberinin tek tutamı sıcak suda bir müddet dinlendirdikten ardından balla tatlandırılarak tüketilebilir.
Kekik: 1 su bardağı kaynar suya 2-3 gram kekik eklenerek 10 dakika dinlendirilir.
Ağrı saatinde tek bardak içilir.
Defne, Oğulotu ve Fesleğen: Bu üç ot 2 su bardağı kaynar suyun içerisine atılarak 15 dakika demlenir.
Bu karışım gün içerisinde 2-3 bardak içilebilir.
Düzenli olarak minimum tek ay içmeye devam edilmelidir.
Kediotu Kökü: 1 bardak kaynar suya 4-12 gram kediotu kökü konur ve 10 dakika bekletilip gün içerisinde 3 bardak yemeklerden evvel içilir.
Anason: 1 bardak kaynar suya 2-4 gram anason konur.
10 dakika dinlendirilip gün içerisinde 3 bardak içilir.
Oğulotu yaprağı: 1 bardak kaynar suya 4-10 gram ufalanmış oğulotu yaprağı konur ve gün içerisinde 3 bardak kullanılır.
Ihlamur: Migren ağrılarında, sıcak olarak içilen ıhlamur kan damarlarını gevşetir.
Baş ağrısını engel olur.
Lavanta Çiçeği: Antiseptik tek özelliğe sahiptir.
Bu özelliğiyle rahatlamaya yardım eder.
6 gram lavanta çiçeği 1 litre kaynar suya atılır ve üstü sıkıca kapatılır.
5 dakika bekledikten ardından gün içerisinde 2 ya da 3 sefer tüketilebilir.
Bitkisel çaylar baş ağrılarını hafifletir ve sakinlik verir.
Migren hastaları ilaçlarını derli toplu kullanmalıdır.
İlaçlarına ek tekliflen nebat çaylarını tüketerek ağrılarını hafifletebilirler.

Bana sadece uyku iy geliyor
Nurologistin bana dedigi- 45 yastan sonra azalma olabilir
Ne mutlu bana :) surda kac sene kalmis ..
Migrem cekenler bilir Allah yardimcilari olsun.

Migren tuttuğunda “-ay dur biberiye kaynatayım, 10 dakika dursun, hop içeyim†diyemiyorum. Saçlarım uzun, günde en az 4-5 bardak kahve tüketiyorum. Sanırım, bana müstahak bu durum.

İyi gelmşyor ya neler yaşıyorum bir ben biliyorum ;s en iyi yöntem çıkarmak ancak o zaman biraz daha kendinize geliyorsunuz

Ya ilaç niye içmek istemiyorsunuz.
İlaçsız tek yöntem kavhe.
(Kahve migren atağında tedavi edicidir, lakin günlük hayatta fazla kullanılması da migren sebebidir. )

Migrenim diyenlerin yarısı migren değil zaten.. Beterin de beteri hep var, misal küme.. Evlerden ırak..

Ya ilaç niye içmek istemiyorsunuz.
İlaçsız tek yöntem kavhe.
(Kahve migren atağında tedavi edicidir, lakin günlük hayatta fazla kullanılması da migren sebebidir. )

ilacı varmı ki climax amca ben yok diye biliyorum mentollü merhemler var şakaklara sürülen oda atak başlayınca kesmiyor zaten. Kahve çok içen biri olarak dün o bile kesmedi beni çok feci bişey ya :icon_dehsetabi:

Yav bir ilaç kullandım bir daha ağrı olması diye bişey yok ama atak anında kullanılan triptan grubu haplar var tabi

Ya inanir misiniz?
Dün umuma bir wc ye girmek zorunda kaldim söylemesi ayip.
Bir de cöpte ne göreyim sifali bitkiler kitabi.
Kim atti ki diye sormam ile kitabi hooopp kaptigim ...arasindaki zaman dilimi iki saniye sürmedi.
Konu ile söyle alakali;
O kitabin icinde kesin bir seyler vardir.
Cok sükür migrenim yok bu arada.
Cekenlere acil sifalar diliyorum.

Yav bir ilaç kullandım bir daha ağrı olması diye bişey yok ama atak anında kullanılan triptan grubu haplar var tabi

İlaçların hiçbiri zaten kökten çözüm üretmez :) Farmakolojinin bu yöndeki çalışma alanı zaten bellidir kesin bir çözüm zaten beklemiyorum:) Geçici olarakta normal ağrı kesiciler zaten hiçbir etki etmiyor başkada ilaçlar var mıdır bilmiyorum.

Geri