Midye Dolma

• Kullanıcı Klaus
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - Forumsal Sözlük
🟢 Konu yazarı şu anda aktif
Alkollü olduğum zamanlar oldukça keyif alarak tukettigim şeydir midye ortalama 20 adet yada fazlasını yediğimi bilirim ancak bu aralar alkol kullanmadığım dan baya uzaklaştım

Biraz acarmisiniz "imalatini"

bırakın hijyenik ortam sağlamaya çalışmayı, özellikle mikrop olsun diye uğraşılan evlerin bodrum katlarında yerde, çıplak ayaklı insanları midyelerin içine pilav koyarken gördüm. Neredeyse her evin bodrumunda midye dolma yapılıyordu.
bu bodrum katlarda da öyle yerlerde fayans falan yok, tozlu topraklı yarım yamalak beton atılmış zeminler.

Çektiğim bi fotoğrafta bu evlerden biri var ama bunlar dolmayı yaptıktan sonra kendisi yiyor sanırım.
bu fotoğraftaki en temizi, varın gerisini siz düşünün.
637F8564-5B13-40F2-85B9-4CA41B5AD3C0.jpeg

Son düzenleme:
Helmintoloji ya da genel parazitoloji dersi falan liselerde verilse keşke.
Parazitlerin en sevdiği canlıların yumuşakçalar olduğu vs. anlatılsa. Salyangoz da çok tehlikeli mesela tam bi parazit havuzu ha tehlike derken çat öldürmez; minnak larvaları,kurtçukları karaciğerlerinize çeşitli sindirim kanallarına yerleşip vücudunuzla tatlış bir aile olur. Zamanla dayanılmaz hale gelirlerse ameliyatla vucudunuzdan bi kavanoz fln böcük alırlar olsa olsa. Dışarıdan midyeyi falan geç marul almıyorum ben; parazitoloji lab. deneyimlerimden sonra ığğ.

Son düzenleme:
yukarıda ki arkadaşlar gibi mide bulantıları ve hijyen hassasiyeti barındırıyorsanız değil yediğinizden zevk almak, hayattan zevk alamazsınız.

elbette tüketilen gıdanın hijyenik olması mühim ama sokak lezzeti tabirini boşa kullanmamışlar. az biraz parazitli midye dolmanın, ya da boklu kokoreçin ne zararı var... yenur kardeşim...

aç ordan kardeslerime birer bira.
gönder gelsin

Yoo obsesif hijyen tahayyüllerim yok.
Sokakta ıslak hamburger yiyebilirim mesela.
Yanı ıslak hamburger 27 kadar helmintin, protozoonun konakciligini yapmiyo sonuçta.
En fazla pis elle çalışmıştır onu da immunitem tolere edebilir muhtemelen. Yarasanin köpeğin sokak lezzeti olduğu yerler de var.
Akillica gelmiyo

Kokoreç ve midye hiç deneyimlemedim. Sağlıksız olduğunu okuyorum hep. Ondan biraz uzak duruyorum. Tantuni varken bunları yiyen de…

Ben olanı anlattım, gerçeği. Alkol tuketiyorum ama zararlı diyebilmek gibi.
Yadırgamadım kimseyi. Ne bu alınganlık.?
Tepsi tepsi yiyin banane xd

midyenin biyolojik yapısı çok umrumda değil şahsen, hayattan zevk alacağım diye, o ortamlarda yapılan gıdayı mideme indirmem. size zevkli dakikalar dilerim, peynir kokan çıplak ayakla basılmış iç pilavı yerken.

nasıl yani? helmintoloji ve ya parazitoloji dersi almadan mı tüketiyorsun? bu yaptığın hiç doğru değil.... parazit yuvası gibi dolanıyorsun şuan..
Yani insan vücudunun içinde gül bahçeleri,doğal kokular ve iç açıcı hijyenik şeyler yok.
inanmazsanız açın bakın..

bırakın hijyenik ortam sağlamaya çalışmayı, özellikle mikrop olsun diye uğraşılan evlerin bodrum katlarında yerde, çıplak ayaklı insanları midyelerin içine pilav koyarken gördüm. Neredeyse her evin bodrumunda midye dolma yapılıyordu.
bu bodrum katlarda da öyle yerlerde fayans falan yok, tozlu topraklı yarım yamalak beton atılmış zeminler.

Çektiğim bi fotoğrafta bu evlerden biri var ama bunlar dolmayı yaptıktan sonra kendisi yiyor sanırım.
bu fotoğraftaki en temizi, varın gerisini siz düşünün.
Ekli dosyayı görüntüle 66051
Bidaha yemem gayri...eww

Hanefi mezhebine bağlı olduğundan Meshep ayrılıklarından ötürü ben yiyemiyorum . Tadı çok güzel çokta sevmiştim zamanında ama Haram olduğundan dolayı yiyemiyorum .

Midye asigi biriyim.... geçen haftalarda da kokoreçe bir şans daha vermek istedim... Ve beğendim.... demek ki kokoreçi ilk kez eski manit ile denediğim için sevemiyordum.... sirdan yiyeceğimi sanmıyorum @Run diyor beğenirsin diye ama bilemedim... belki o da bir şansı hakediyordur.....

Geri