Mide küçültme ameliyatı

• Kullanıcı Alin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - Forumsal Sözlük
Konu sahibi son olarak 2266 gün önce görüldü
Son günlerde o kadar çok arttı ki 97 kg olan dahi yaptırıyor.Ameliyattan sonra ilk bir hafta su ve elma suyu ,daha sonra diğer meyve suları bir ay sonra çorbalar yanında spor sart.
Bu kadar sıkıntıya gireceksin madem o operasyonu olmadan bunları yap.

ne gerek var boğazına dur de bir süre sonra zaten küçülmeye başlıyor.

ilerde çok ilerde düşünebilirim .p
bu gidişle yakında bir yere giderken yuvarlanarak gideceğim ehehe

çok zararlı ölümle sonuçlanabiliyor.

Yapmayın ölüyorsunuz :X
Spor + az ve öz yemek

keşke büyütme ameliyatı da olsa.
var mı la yoksa? bi guugıla yazayım

Ne kadar bilmiş yorumlar bunlar.
Herkesin düşüncesine her konuda saygım vardır ama bu konuda üzgünüm saygım yerini öfkeye bırakır.
Az ye boğazını tut gibi tabiri caizse ''cahil'' yorumlar böyle kilo sorunu yaşamamış insanların yorumları oluyor.
Ben de ameliyat oldum 2013'de,175 kiloydum.
Ameliyattan sonra 105 kilo verdim.

Neleri denedim,sporla ilgili a'dan z'ye her dala el attım,diyet deseniz keza o da öyle.
Ama yandaş hastalıklar olunca kilo versenizde geri alıyorsunuz!
Ben az yiyordum evet,sporda yapıyordum ama kilo verimim zordu.Hastalıklarım vardı.
Bu ameliyatı yaptıran ve düşünen kişiler ''ayy göbeğim çıktı ameliyat olayım'' mantığında değiller.
Ameliyat olduktan sonra yandaş hastalıklardan kurtuluyoruz biz.Ve önceden az ye spor yap diyenler şimdi yemek yememiz için ağzımızın içine bakıyorlar.
Bilmediğiniz konular hakkında ''at gözlüğü takıp bakmayınız!!''

-kilo verimime inanmayan tabii ki olacak her türlü ispat için müracaata beklerim. :p

Yapmayın demeye geldim
boyumun ölçüsünü aldım gidiyorum :/

Alaz'a ben şahidim. Geldiği evreleri gören birisi olarak resmen bir dünya çıktı içinden ve çok da hoş oldu.

Benim bildiğim bu ameliyatı çok aşırı kilolu olanlara uygulanıyordu. En azından kilosu üç rakamlı olanlara. Şimdi çift haneli kiloya sahip olanlar da risk altına giriyor. Doktorlar para kazanmak uğruna mı artık yapıyor genel olarak herkese bu ameliyatı.

Ölüm haberlerini ben de okudum. :T: Allah yardımcısı olsun herkesin.

keyfi bu riski alanlara açılmış bir konudur.

Estetik ameliyatını gayet normal karşıladigim gibi bunu da normal karşılıyorum. Insan rahat hissetmiyorsa yaptirmali bence de.

Arkadaslara da katılıyorum spor ve az yeme konusunda. Ama kilo aldıktan sonra değil, almadan önce. Can boğazdan gelir ve boğazdan gider az dikkat. :)

Ne kadar az girişim o kadar az komplikasyon
Neticede bu da cerrahi bir girişim

Morbid obezleri tenzih ediyorum.

Benim çok yakın bir arkadaşım tüp mide ameliyatıyla 130 kilodan 70'e düştü 1 yılda. Kontrollü bir şekilde hem beslenmesine hem sporuna dikkat ederek zayıflamaya devam ediyor. Arkadaşlar ,yaşamadan anlaşılmayacak şeylerden biridir bu. Yemesin, demekle olmuyor çünkü bu bir rahatsızlık. Sadece bedensel değil psikolojik de...
Arkadaşımın fiziksel rahatlığı, giymek isteyip de giyemediklerini alması, yapmak isteyip de yapamadıklarını yapabilmesi artık mümkün. Üzerindeki rahatsız edici sosyal baskıysa belki de en fenasıydı...

Sağlıklı olmak için yapılan sağlıksız bir uygulama obezite olanları tenzih ederim.

Geri