Mide küçültme ameliyatı sonrası öldü

🕒 Konu sahibi 3 saat önce aktifti
19 yaşındaki Rojin mide küçültme ameliyatı altında can verdi..

Son zamanlarda oldukça popüler ama ne bilim ya doğal zayıflamak varken neden bu yöntem çevremde çok var ve sürekli şikayet ediyorlar.
Çok yakın bir ablam oldu kadın resmen 10 yaş yaşlandı pişman.
Sürekli halsiz düşüyor, vitamin değerleri neredeyse yok bilemiyorum Altan :/

Son düzenleme:
Keşke herkes insanları olduğu gibi kabul edebilse

ben de abime bobrek vermek icin zayiflamak istemistim bes ayda yetmis kilo verdim
abim olunce ameliyatin bi anlami kalmadi verdigim kiloyu geri aldim
mide kucultmenin amaci az yedirmek ameliyattan sonra da diyet yapiyon zaten cikolata cips kola falan yasaklaniyo
simdi iki bardak su iciyom mide tikaniyo bi kasik corba iciyom mide tikaniyo
keske irade olsa da ameliyatsiz bunlari yapabilsek ama o is oyle olmuyo iste
insanin iradesi cok zayif oluyo ameliyati tek care goruyo

Mide küçültme ameliyatının uygulanabilmesi için obezite tedavisinden sonuç alınamamış olması gerekiyor. Doktorlar bu kararı vermeden önce tüm yöntemleri deniyorlar ve anlaşılan o ki en son seçenek olarak da ameliyat gündeme gelmiş.

Ameliyatı yapacak doktorun tecrübesi çok önemli ve bu kararı şayet prosedür değişmediyse birkaç doktor birden veriyor diye biliyorum.

Özele giderseniz, hiç bir şeyiniz yoksa da sizi ameliyata alırlar. Çünkü oradan kazanıyorlar.

Mide küçültme ameliyatının uygulanabilmesi için obezite tedavisinden sonuç alınamamış olması gerekiyor. Doktorlar bu kararı vermeden önce tüm yöntemleri deniyorlar ve anlaşılan o ki en son seçenek olarak da ameliyat gündeme gelmiş.

Ameliyatı yapacak doktorun tecrübesi çok önemli ve bu kararı şayet prosedür değişmediyse birkaç doktor birden veriyor diye biliyorum.
Özellerde öyle işlemiyor kilo endeksine bakıp ameliyat öneriyorlar

Psikologa yönlendirmeleri gerekiyor bence
Obezite tedavisinde psikiyatrist desteği ayrıca alıyorlar ancak ameliyat için başka doktor referansı her zaman hayat kurtarır. Zor ameliyatlarda hekim tavsiyesi çok önemlidir.

Olan olmuş tabii... Yenilerinin yaşanmamasını dilerim.

Geri