Mide Koruyucu Bile Dokunuyor

Konu sahibi son olarak 2914 gün önce görüldü
Şaka ama gerçek
Reflü hastasıyım ben hiç bir şekilde midem mide koruyucu kabul etmiyor
Doktorun biri antibiyotik vermişti ondan sonra mide koruyucu dokunmaya basladi

GM 5 d cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

6 yıl önce mide fıtığından ameliyat oldum . midemin yarısını aldılar . göbek deliğimden nerdeyse kalbime kadar yardılar . hep reflü hem fıtık vardı . hergün mide koruyucu alıyorum

Doktor nexıum ve antepsin adında ilaç verdi . mideye iyi geliyor.nexıum hap . hergün bir tane alıyorum . antepsin sıvı . her yemekden sonra içiyorum

Sana yardım edebildim ama etmeyeceğim.
Çünkü kötüsün.
"Doktorun biri antibiyotik verdi ondan sonra böyle oldum"

Lafa bak. Hangi antibiyotik kalıcı reflü hastalığı yapabilir? Olabilir mi böyle bişey? Daha önce hiç "antibiyotikten kalıcı reflü hastasi" olan birini duydun yada gördün mü.

Böyle bir makale okudun mu?

Mesela ilk hasta olduğunu farkettigin gün size Ayşe teyze misafirliğe gelse "Ayşe teyze den sonra oldu'' mu diyeceksin?

Yada o gün üzerinde beyaz bi kıyafet olduğunda beyaz mideye zararli mi diyeceksin.

Aklınızı başınıza alıp insan olmadıkça derman bulmayacaksiniz.

O yardımdan belki biz yararlanirdik climax : )

Sana yardım edebildim ama etmeyeceğim.
Çünkü kötüsün.
"Doktorun biri antibiyotik verdi ondan sonra böyle oldum"

Lafa bak. Hangi antibiyotik kalıcı reflü hastalığı yapabilir? Olabilir mi böyle bişey? Daha önce hiç "antibiyotikten kalıcı reflü hastasi" olan birini duydun yada gördün mü.

Böyle bir makale okudun mu?

Mesela ilk hasta olduğunu farkettigin gün size Ayşe teyze misafirliğe gelse "Ayşe teyze den sonra oldu'' mu diyeceksin?

Yada o gün üzerinde beyaz bi kıyafet olduğunda beyaz mideye zararli mi diyeceksin.

Aklınızı başınıza alıp insan olmadıkça derman bulmayacaksiniz.
Reflü vardı zaten o zaman mide koruyucu dan sonra böyle oldu
Uslubunuza dikkat edin

Yok arkadaş. Ben bu forumda bacak kadar çocuklara üslup beğendiremiyorum.

Bu arada "fıdık" kelimesi beni çok eğlendirdi. Bi sempati duydum ilteber almısa karşı.

bilgisi olan yardım etsin . reflü çok can yakan bir hastalık . ben en ağır olanına yakalanmışdım . midemden ağzıma yeşil sular geliyordu. bu ıstırabı yaşayan bilir

bilgisi olan yardım etsin . reflü çok can yakan bir hastalık . ben en ağır olanına yakalanmışdım . midemden ağzıma yeşil sular geliyordu. bu ıstırabı yaşayan bilir
İşte bu başına gelmeden anlamaz kimse
Hap kullanmadan idare ediyordum
Ama hap alınca kötü oluyorum
Bu arada başka bir ilaç almam lazım
Doktor ondan yazdı koruyucu
Yoksa hiç bir şekilde kullanmamaya dikkat ediyorum
O yesil sular hamileyken mahvetti beni çok ta kusma bulantı yaşadım
Resmen yeşil su kusuyordum
Zaten refluye de o an yakalandim
o dalgaya alanlar da yaşasın da görsün nasıl oluyormuş

Şimdi öncelikle "mide koruyucu" diye bişey yok
Kimi neden koruyoruz.
Ajitasyon yapmayacaksın. Ne demek dalga geçmek?

Reflü gastrit sonrası olabilir. Mide asit salgısını azaltan proton pompa inhibitörleri ve H2 reseptör blokorleri ile antiasitler tedavide kullanılır. Böylece asidin yemek borusu distalini erode etmesi engellenir.

Eğer bu yeterli olmuyorsa "kardia disfonksiyonu" sizin tabirinizle mide kapak yetmezliği yada hiatal herniasyon (sizin tabirinizle mide fıtığı) olabilir. Bunlar endoskopik ve radyolojik tetkiklerle doğrulanmalıdır. Bir kısmı ilteber kardeşimize olduğu gibi ameliyat gerektirecektir.

Ama sen "doktor antibiyotik verdi reflü oldum" dersen, verirler eline lansoru gönderirler.

Bilime saygın olacak. Efendilik her zaman işe yarar.

İşte bu başına gelmeden anlamaz kimse
Hap kullanmadan idare ediyordum
Ama hap alınca kötü oluyorum
Bu arada başka bir ilaç almam lazım
Doktor ondan yazdı koruyucu
Yoksa hiç bir şekilde kullanmamaya dikkat ediyorum
O yesil sular hamileyken mahvetti beni çok ta kusma bulantı yaşadım
Resmen yeşil su kusuyordum
Zaten refluye de o an yakalandim
o dalgaya alanlar da yaşasın da görsün nasıl oluyormuş
Mide koruyucu vermelerinin amacı kullanacağiniz ilacların tahrişinden korumak.
Hamileyken tam olarak yaşadiginiz şeyin açiklaması şöyle;
Progesteron hormonunun hamilelik sürecinde artığı için uterus kasları gevşemeye başlarlar. Bu da gastrik asidin, gırtlağa çıkmasına izin verdiği için yanma hissi oluyor.

Şimdi öncelikle "mide koruyucu" diye bişey yok
Kimi neden koruyoruz.
Ajitasyon yapmayacaksın. Ne demek dalga geçmek?

Reflü gastrit sonrası olabilir. Mide asit salgısını azaltan proton pompa inhibitörleri ve H2 reseptör blokorleri ile antiasitler tedavide kullanılır. Böylece asidin yemek borusu distalini erode etmesi engellenir.

Eğer bu yeterli olmuyorsa "kardia disfonksiyonu" sizin tabirinizle mide kapak yetmezliği yada hiatal herniasyon (sizin tabirinizle mide fıtığı) olabilir. Bunlar endoskopik ve radyolojik tetkiklerle doğrulanmalıdır. Bir kısmı ilteber kardeşimize olduğu gibi ameliyat gerektirecektir.

Ama sen "doktor antibiyotik verdi reflü oldum" dersen, verirler eline lansoru gönderirler.

Bilime saygın olacak. Efendilik her zaman işe yarar.
endoskopik dediğin kaba tarifle midene boru sokuyorlar . devlet hastanesinde bayıltmadan özel hastanede bayıltarak yapıyorlar . benimki reflünün ileri hali mide fıtığı . ama biraz insanlara yumuşatarak anlatmak lazım . manisa özel hastanesinde film çektirdik . doktor midem sağlam dedi . başka doktora gittik . hem ameliyat yaptı hemde bir ay hastanede tuttu. acemi doktorlar da var onu unutmayalım

endoskopik dediğin kaba tarifle midene boru sokuyorlar . devlet hastanesinde bayıltmadan özel hastanede bayıltarak yapıyorlar . benimki reflünün ileri hali mide fıtığı . ama biraz insanlara yumuşatarak anlatmak lazım . manisa özel hastanesinde film çektirdik . doktor midem sağlam dedi . başka doktora gittik . hem ameliyat yaptı hemde bir ay hastanede tuttu. acemi doktorlar da var onu unutmayalım
Ben daha önce yaptırdım onu o zaman bir şey çıkmamıştı

climax gereken herşeyi yazmış.

Eğer çok rahatsız olduğunuz zaman olursa bir avuç dolusu karbonatı at gitsin ağzına üstüne su içip zıpla biraz :D

Şaka ama gerçek
Reflü hastasıyım ben hiç bir şekilde midem mide koruyucu kabul etmiyor
Doktorun biri antibiyotik vermişti ondan sonra mide koruyucu dokunmaya basladi

GM 5 d cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Gaviscon denedin mi? yorumları okumadım ama.
ben de reflü hastasıyım ve cidden iyi geliyor.

Yatmadan yarım saat önce de kuru papatya çayı içebilirsin. Hem mide kasılmalarını rahatlatıyor hem de güzel bir uyku çekersin.

Ben daha önce yaptırdım onu o zaman bir şey çıkmamıştı

endoskopiden sonra 1 litre ilaçlı aç karnına su içirip midemin filmini çektiler birkaç gün sonra ameliyata aldılar . acılı YAĞDA KIZARMIŞ YİYECEKLERİ AZALTIN YADA H,Ç YEMEYİN . ÖZELLİKLE DOMATES PORTAL VE MANDALİNA YEMEYİN . REFLÜYÜ ARTTIRIYOR . TOK KARINLA YATMAYIN . BİRKAÇ SAAT OTURUN YADA DOLAŞIN . KENDİM YAŞADIĞIM İÇİN BİLİYORUM

Geri