Microsoft excel yardim

Konu sahibi son olarak 2974 gün önce görüldü
Merhaba cümleten arkadaşlar excelden iyi anlayanlardan yardim isteyeceyim

Simdi bir magaza rentlemişim ikinçi el telfon alış şatış tabi defterler alış satış yaziyomda ay sonunda kari ziyani hesablamak icin defterin ilk sayfasindan hesablamak gerek alindi mesela bu gun satildi yarin depo defter silmek gerek karismasin o yuzden excel dusunde hem iyi olur akilli telefonlardan nirine koyarim rahat oradan yazarim amma excelde profesional anlayisim yok

Biren birinden rica etsem excel taplosu hazirlarmi musait oldugu zaman

Mesela alis sayfasi olacaq

Tarix model imei ve alis fiyati
14.14.2018 iphone 7 678488277476477 700

Sonra bir sayfa kac parayla işe girdim mesela 10 bin parayla işe girdim aliş yapdim 700 kaldi cebimde 9300 bu sayfada cebimdeki parani bileyim yani otomatik hesablasin sonra satis sayfasi olsun 15.15.2018 satdim şunu diyelim 900 satis sayfasimda imei kodunu yazan zaman alis sayfasinda ayni imei kirmizi veya baska reng olsunki alisim sayfamda bileyim hangi telfonlar satilmis hangisi kalmis amma alis sayfamdan silinmesin cunki ikinci el telfonlar bilmek olmaz belki calib satiryorlar tarihleri imeileri onemli benim icin yarin bir sey olanda aha su tarifde su adamdan almisim imei yani boyle bir işi cebimde excelde tasimak istiyorum fikriçi bilmiyom yetisdire bildimmi ya yok harciligimi hesablasin kasadan felan

Bilsem yardım ederdim. Lakin bu tür şeyler için ücretsiz yardım edeceklerini zannetmiyorum.

Excel'de veri modeli diye aratırsan daha kolay işini çözersin diye tahmin ediyorum. Bir dene istersen )

Maşallah nasıl kaldıracağını iyi biliyorsun. :D

Bilsem yardım ederdim. Lakin bu tür şeyler için ücretsiz yardım edeceklerini zannetmiyorum.

Excel'de veri modeli diye aratırsan daha kolay işini çözersin diye tahmin ediyorum. Bir dene istersen )

Teşekkür bilgi için araşdırdım tabi programlar sundular bilgisayar için bir kaç tane parali bakdım bakdım derim programlar şrif kod mod uzum iş yani biri bana dedi en kolayi excelde çaliş kendim yaz oda deftere nasil yaziyorum aynisini excelde yapiyomda amma hesab husab isleri yapdiramiyom otomatik

Noktalama isareti filan kullansaydin da ne dedigini anlayabilseydik :p
Neyse kolay gelsin ne diyeyim.

Kisa ve oz yaz tam olarak ne istedigini bide mesela excel yerine ufak bir database yaptir senin icin daha pratik ve kullanisli ve daha profesyonelce olur.

kasa defteri adında program çeşitleri çok bence onlara bir bak daha kolay olur

melesa su benim alisim alis fiyatim

LbQ4Ra.png

suda benim satis listem
5DYknD.png

istedigim odurki satis listemde her hangi bir telefonu satdigim zaman alis listemde otomotik
ayni email saralsin veya baska rengki bileyim bunu satdim diye yoksa elle manual sari yapmayim mumkundursa otomotik geliride hesablasin mesala aldim 100 satdim 150 otomotik gostersinki su modelde 50 manat hayirim var yani

veya cep icin pullu pulsuz tanidigin program varsa tavsiye edin teklifler etdiler tabi onlar benim isime yaramaz magaza algi satkisi kime satiyorum depo kuracaklarmis ee bende her satdigimda detayli yazmaliyim filankese satdim oyle ise yaramaz benim kolay aldim duruyor mal excelde satdim otomotik isaretlensinki satilmis boyle bir sey istiyom yani cedvel ayni olacaq resimdeki gibi

Ya çok şeker değil mi :D

Bunun için veri yönetimi gerek Mr, Excel’de var mı bilmiyorum. Şimdi gece gece bana araştırma yaptırıcaksın. :) Excel’de Veri Yönetimi diye bir arasana

Yardım edebilirim sanırım ama yazıyı bir kaç defa daha okuyup iyice sorunu anlamam gerek

melesa su benim alisim alis fiyatim

suda benim satis listem

istedigim odurki satis listemde her hangi bir telefonu satdigim zaman alis listemde otomotik
ayni email saralsin veya baska rengki bileyim bunu satdim diye yoksa elle manual sari yapmayim mumkundursa otomotik geliride hesablasin mesala aldim 100 satdim 150 otomotik gostersinki su modelde 50 manat hayirim var yani

veya cep icin pullu pulsuz tanidigin program varsa tavsiye edin teklifler etdiler tabi onlar benim isime yaramaz magaza algi satkisi kime satiyorum depo kuracaklarmis ee bende her satdigimda detayli yazmaliyim filankese satdim oyle ise yaramaz benim kolay aldim duruyor mal excelde satdim otomotik isaretlensinki satilmis boyle bir sey istiyom yani cedvel ayni olacaq resimdeki gibi

Bu istediğini fonksiyonlardan düşey ara ile yapabilirsin.

Yardım edebilirim sanırım ama yazıyı bir kaç defa daha okuyup iyice sorunu anlamam gerek

Sorun şudur

Excelde ilk sayfayı depo olaraq görüroruz yani alaçağım Telefonlar
yani ne zamam telefon aldım alt alta tarih model ve imei kodu sonra alış fiyatı

alış 04.02.2018 Samsung TAB 3 357647053740376 1tl
alış 04.02.2018 Iphone 5s 16 GB 358812050734389 5tl
alış 04.02.2018 Iphone 6 16 GB 354411069047240
alış 05.02.2018 Samsung A3 2017 356303088076888
alış 05.02.2018 Philips 869993020304016
alış 06.02.2018 Samsung A3 2016 358988074143672
alış 06.02.2018 Iphone 5s 16 GB 013970003397089

Derdim şudur Excelde ikinçi sayfada aynı yukardaki alış gibi benzer sayfa olaçaq
mesela amma bu sayfa satış sayfası olaçakdır mesala imei kodunu yazdığım
zaman otomatik telefonun ismi çıksın kolaylaşsın veya mesala 354 yazan zamam
354 kodla başlayam depoçdaki telleri göstersin yanı depoda mümkünse depoda
otomatik ayni imei saralsin veya bir işare olsunki bileyim satılmış bu
İnşAllah fikrimi çatdıra bildim

satış 04.02.2018 Iphone 6 16 GB 354411069047240

Anladım ne demek istediğini.
Akşama doğru işlerim hafiflediğinde senin için bir formül yapacağım

Geri