Michael Jackson kimdir

Konu sahibi son olarak 2625 gün önce görüldü
MJ'e hüzünlü veda

Ailesi, dostları ve sevenleri, 25 Haziran’da yaşamını yitiren pop müziğin kralı Michael Jackson’a dün Los Angeles’ta duygu, gözyaşı ve müzik dolu bir anma töreniyle veda etti.

NBA takımlarından Los Angeles Lakers’ın maçlarını oynadığı 20 bin kişilik Staples Center ağzına kadar doldu. Programı ulusal ve uluslararası birçok medya kuruluşu izledi.
Jackson’un altın kaplama bir tabutta salona getirilmesiyle başlayan tören saygı duruşuyla başladı. Daha sonra salona gelemeyen Güney Afrikalı lider Nelson Mandela, Jakson’ın yakın dostları Diana Ross ve Elizabeth Taylor’un mesajları okundu. Mandela mesajında “Michael müzik endüstrisinde bir dev ve efsaneydi. Ve biz milyonlarca hayranıyla birlikte bugün onun yasını tutuyoruz” ifadelerini kullandı. Töreni sunan müzisyen Smokey Robinson “Michael ile aynı dönemde yaşadığım için çok şanslıyım” dedi.

“O olmasaydı...”
İki saat süren törende bir kilise korosu “Krala gidiyoruz” ilahisini söyledi. Mariah Carey ve Trey Lorenz “I’ll be there” şarkısını düet yaptı. Mikrofona çıkan ünlü Hollywood yıldızı Queen Latifah, şiir okuyup duygularını paylaştı. Jackson’un ABD için sanılandan da öte anlamlar ifade ettiğini belirten rahip ve insan hakları savunucusu Al Sharpton, “Michael insanlar arasındaki renk perdesini kaldırdı. O olmasaydı Obama başkan olamazdı” dedi.
Lionel Richie, Stevie Wonder birer şarkı ile dostlarına veda ederken, Lakers’ın eski ve yeni iki ünlü oyuncusu Magic Johnson ve Kobe Bryant ile ünlü yıldız Brook Shields anılarını anlattı. Jackson 5 grubunda birlikte söylediği ağabeyi Jermaine, Michael’in en sevdiği şarkılardan biri olan “Smile”ı seslendirdi. Ünlü R&B şarkıcısı Usher’ın şarkısı, belki de herkesin hislerine tercüman oldu: “Gone too soon” (Çok erkendi).

Paris herkesi ağlattı
8359718.jpg

Törenin sonu ise duygunun zirveye ulaştığı andı. Michael Jackson’un kardeşleri duygularını paylaştıktan sonra son sözü 11 yaşındaki kızı Paris söyledi. Sözlerini bitiremeden ağlamaya başlayan Paris, “Doğduğum günden itibaren babam, hayal edebileceğiniz en iyi babaydı. Burada sadece onu ne kadar sevdiğimi söylemek istedim” dedi. Onun gözyaşları salonda ve televizyonları başındaki milyonlarca insanı da ağlattı. Paris’i halası Janet Jackson teselli etti.

Los Angeles’tan notlar
Yüzbinlerin beklendiği salon etrafında hayranlarından çok tişört ve hatıra eşya satıcıları vardı.
Polis, kolunda altın rengi ve mavi bilekliği olmayanları bölgeye yaklaştırmadı. Törendekiler tarihi bir olaya tanıklık ettiklerinin farkındaydı.
En büyük sürpriz cenazenin salona getirilmesiydi. Kentte izdiham ve karışıklığın olmaması için açıklanmayan bu kararla törendekiler, hayranı oldukları sanatçıya yakından veda şansı buldular.
Hala nerede defnedileceği açıklanmayan cenaze, Kalifornia yasaları gereği Neverland’e gömülemiyor. Yakılması durumunda bu mümkün.

Michael Jackson un bilinmeyenleri ve sırları

michael-jackson.jpg

1- En sevdiği çizgi film karakteri Pinokyo’ydu.

2- Çocukluğunda en sevidği kitaplar Rip Van Winkle ile Yaşlı Adam ve Deniz’di.

3- Jackson çok kolay gıdıklanırdı.

4- Karayipler’de bulunan Saint Vincent Adası, adına posta pulu çıkarmıştı.

5- ‘Muscles’ adında bir boğa yılanı vardı.

6- Küçüklüğünde kız kardeşi La Toya’nın yatağına örümcek koyardı.

7- Oz Büyücüsü hakındaki bir film olan ‘The Wiz’de rol almıştı.

8- Hollywood’daki ünlüler bulvarında ismi iki kez yazılmıştı. (Biri kendi adına, biri de ‘Jakson 5’ grubu ile birlikte)

9- Quincy Jones ona ‘Smelly-kokmuş’ lakabını takmış

10- ‘Jakcson 5’ grubunun kayıtlarındaki kendi sesini ‘Minnie Mouse’a benziyor’ diye tanımlamıştı.

11- Komedi üçlüsü ‘The Three Stooge’ın hayranıydı.

12- İngiltere’deki Exerter City futbol takımının taraftarıydı.

13- Louis ve Lola adında iki laması vardı.

14- ‘Thriller’ Amerikan Bilbord listelerinde 37 hafta bir numarada kaldı.

15- 1984’te sekiz Grammy kazandı. Bu, bir şarkıcının tek bir yılda kazandığı en çok Garmmy ödülüdür.

16- ‘Climb Every Mountain’ adlı şarkıyı söylediği ilk konserinde 5 yaşındaydı.

17- Sekiz kardeşi vardı.

18- Lisa-Marie Presley ile evliliği 19 ay sürdü.

19- Beatles’ın kataloğunun yayın hakları için 1985’te 47 milyon dolar ödedi. Daha sonra bu hakları 95 milyon dolara Sony’ye sattı.

20- Göbek adı Joseph’ti.

21- 29 Ağustos 1958’de doğdu.

22- 1996’daki Brit Ödülleri sırasında bir ayrıcalık sunularak, Earth Song adlı şarkısını canlı performansla söylmesine izin verildi.

23- Meksika yemekelerine bayılırdı.

24- Dermatoloğu 1993 yılında Jackson’un, cilde rengini veren pigmentlerin kaybına neden ‘vitiligo’ hastalığına yakalandığını açıkladı.

25- Dünya çapında 50 milyondan fazla satan ’Thriller’ tüm zamanaların en çok satan albümü oldu.

26- Diğer iki albümü ‘Bad’ ve ‘Dangerous’ da tüm zamanların en çok satanları arasında yer alıyor.

27- ‘Robot’ ve ‘Moonwalk’ gibi dansların popüler olmasını sağladı.

28- Rock’n Roll Efsaneleri listesinde de yer alıyor.

29- Toplam 13 Gramy kazandı.

30- Billie Jean, adlı şarkısı MTV’de bir siyah tarafından canlı olarak söylenen ilk şarkı oldu.

31- Güney Carolina Resmi Marşı ile ‘South Carolina on My Mind’ adlı şarkının haklarını elinde tutuyordu.

32- Dünyanın farklı yerlerindeki beş Madame Tussuds Müzesi’nde balmumu heykeli var. Sadece Madonna ve Elvis Presley’in daha fazla müzede balmumu heykeli bulunuyor.

33- Tüm dünyada 300 milyondan fazla albüm sattı.

34- Daha sonra Neverland Çiftliği olan California’daki araziye 17 milyon dolar ödedi.

35- 1092 hektar üzerine kurulu olan Neverland’de bir tema parkı, küçük bir hayvanat bahçesi ve sinema salonu bulunuyor.

36- Neverland, 40 kişilik bir güvenlik ekibi tarafından korunuyor.

37- Çiftliğin 2003’deki değeri 100 milyon dolardı.

38- En sevdiği süper kahraman X-Men’deki Morph karakteriydi.

39- Mr. Tibbs adında bir keçi yavrusu vardı.

40- Hayatı boyunca müzikten 500 milyon dolar kazandı.

41- Dünyada acı çeken çocukları hatırlamak için siyah bir bilezik takardı.

42- ‘The Moonwalk’ sokak dansçılarından ilham alınarak geliştirildi.

43- Littel Richard’ın biyografisinde rol almak isterdi.

44- ‘Crusher’ adında evcil bir pitonu vardı.

45- 1984’de bir Fransız hayranı ona benzemek için ameliyat yapılmasına izin verilmediği için intihar etti.

46- 3.8 milyon dolara mal olan Scream’in klibi, en pahalı klibiydi.

47- Bir kütüphane, geri getirmediğini iddia ettiği kitaplar için Jackson’a 1 milyon dolarlık dava açtı.

48- Michael Jackson vejeteryandı.

49- Özgür Willy’deki ‘Will You Be There’ adlı şarkısıyla 1994’te MTV en iyi film müziği ödülünü aldı.

50- History ABD’de en çok satan double albüm oldu.

51- 1992’de Jackson’a Fildişi Sahilleri’de kraliyet ünvanı verildi.

52- Konserlerden önce, suda eritilmiş Ricola şekeri içerdi.

53- Doğum yeri olan Gary-Indiana’da adına bir müze kurulması planlanıyor.

54- Yerçekimine karşı dar açılı olarak eğilmeyi sağlayan özel bir ayakkabının patentini almıştı.

55- Liza Minelli ile David Gest’in düğününde sağdıçlık yaptı.

56- 1993 yılındaki ‘Süper Bowl’un devre arasında yaptı gösteri ABD’de tüm zamanların reyting rekorunu kırdı.

57- Kliplerinden birini Michael Scorcese yönetti.

58- 1997’de yapılan bir araştırma sonucunda dünyanın en tanınmış insanı olarak ilan edildi.

59- 1939 yılında ‘Rüzgar Gibi Geçti’ adlı filme verilen en iyi film Oscar’ın, 1999 yılında 1,5 milyon dolar karşılığında satın aldı.

60- Bir keresinde Elizabeth Taylor için “sarılıp uyumaya bayıldığım yumuşacık, sıcak bir battaniye” tanımını yapmıştı.

61- Simpsons’ın bir bölümünde seslendirme yaptı.

62- Macauley Culkin, iki çocuğunun vaftiz babasıdır.

63- Michael Jackson, Lionel Richie ile birlikte ‘We are The World’ adlı şarkının söz yazarıdır.

64- Nicole Richie’nin vaftiz babasıydı.

65- Bee Gees grubundan Barry Gibb’in oğlunun da vaftiz babasıydı.

66- Sir Richard Attenborough ve oyuncu Rebecca de Mornay ile aynı gün dünyaya geldi.

67- Öldüğü sırada, büyük geri dönüşü olacak Londra’daki 50 konsere hazırlanıyordu.

68- Ağabeyleri Marlon, Jermaine, Jackie ve Tito ile birlikte Jackson 5’da şarkı söylemeye başladığında dört yaşındaydı.

69- Jackson 5’ın ‘I Want You Back’, ‘ABC’ ve ‘I’ll Be There’ adlı şarkıları listelerde bir numara oldu.

70- 2002’de bebek yaştaki oğlu Prince Micheal II’yi, Berlin’deki hayranlarına gösterirken balkondan sarkıtması tartışmalara neden olmuştu.

71- MC Hammer, Michel Jackson’u dans yarışmasına çağırarak meydan okumuştu.

72- Bir TV belgeselinde, yatağını çocuklarla paylaştığını kabul etmiş ancak bunun *yasakkelime*üel içerikli olmadığını sadece şirin bir şey oldunu söylemişti.

73- 1984’deki Pepsi için yapılan reklam çekimleri sırasında yaşanan bir patlamanın ile saçları tutuştu, kendisi aralandı.

74- ABD müzik listelerinde liste başı olan 13 hiti, onu bu alanda Elvis Presley, the Beatles ve Mariah Carey’den sonra dördüncü sıraya taşıyor.

76- Joseph Jackson ve kardeşi Luther ‘The Falcons’ adındaki R&B grubunun üyeleriydi.

77- Michael Jackson annesi tarafından bir ‘Yahova Şahidi’ olarak büyütüldü.

78- 1993 yılında Oprah Winfrey’le yaptığı röportajda, yalnız ve travmatik bir çocukluk geçirdiğini söylemişti.

79- Yeteneği ilk olarak beş yaşında okuduğu bir Hristiyan ilahisi ile fark edildi.

80- Kardeşleri ile kurduğu grubun ilk adı ‘Jackson Brothers-Jackson Kardeşler’di.

81- Micheal Jackson’ın sekiz yaşında grubun solisti olmasıyla birlikte grubun adı ‘Jackson 5’ olarak değişti.

82- 1966-68 arasında orta batı ABD’de uzun bir turneye çıktılar.

83- Bu dönemde müziğine olan ilgiyi arttıran ama kendisinin hiç sevmediği ‘Wacko Jacko’ takma adını kullandı.

84- Oksijen çadırında uyuduğu ya da Fil Adam’ın kemiklerini satın aldığı gibi hakkında pek çok şehir efsanesi üretildi.

85- ‘Bad’in dünya turnesi ni 4.4 milyon insan izledi.

86- İlk otobiyografisi olan Moon Walk’un tamamlanması dört yıl sürdü.

87- Kitap, New York Times’ın en çok satanlar listesinin zirvesine çıktı.

88-Burnuna iki kez estetik ameliyat yaptırdığını kabul etti.

89- Kilo vermenin ve katı bir vejeteryan diyet uygulamanın sahne performansına katkı sağlayacağı tavsiye edilmişti.

90- ‘Man in the Mirror’ adlı single’ının tüm gelirini hayır işlerine bağışladı.

91- 1991 yılında Sonny ile 65 milyon dolarlık bir kontrat imzaladı.

92- 1992’de, yardıma muhtaç çocukları Neverland’da getirp koruma altına alan ve dünya çapında çocuklar için alanlar kuran ‘Heal the World’ adlı vakfı kurdu.

93- Afrika ülkesi Gabon’u ziyareti sırasında 100 bin kişi onu görmeye geldi.

94- En bilinen evcil hayvanı, Bubbles adındaki şempanzesidir.

95- Bubbles, Texas’daki bir kanser araştırmaları kliniğinden alındı.

96- ‘Bad’in kayıtları sırasında Jackson’ın yanında bulunan Bubbles, Tokyo’daki konserlere de onunla birlikte gitti.

97- Heykeltıraş Jeff Koons, Micheal Jackson ve Bubbles’ın bir seri heykelini yaptı.

98- Micheal Jackson’ın Deborah Jeanne Rowe’dan, Micheal Joseph Jackson Junior (’Prens’ olarak da biliniyor) ve Paris Michael Katherine Jackson adında iki çocuğu oldu.

99- Çift 1999 yılında boşandı, Rowe çocukların vesayetini babalarına verdi.

100- Micheal Jakcson’un muzdarip olduğu vitiligo deri hastalığı yüzde 1 ya da 2 oranında görünüyor.

HAYATIMIN İNSANINA...

Michael seninle çocukluğum geçti, seninle büyüdüm, seninle çoştum, seninle ağladım... 21 yılımın her gününde sen vardın...
İlk aşkımdın, seninle evlenecektim, benimkiler sana damat diyordu evet özelliklede annem damat lafını ağzına dolamıştı, ne güzel günlerdi...

Hayatımın her gününde içinde olan, bana yaşama hırsı, sevinci veren hayatımın iki insanından birisin. Biri Ulu ATATÜRK diğeri de sensin... ATATÜRK ile aynı zamanda yaşama şansım olmadı ama senle ne mutlu ki aynı zamanda yaşadım, yaşıyorum.

Cuma sabahı saat 6,45 de başımda bir ağrı ile uyandım. Elim hiç istemeden telefonuma gitti, bir mesaj gelmişti, baktım ve nedense okumak istememiştim ama yinede elim mesajı açtı. 'Michael JACKSON kaldırıldığı hastanede kalp krizi geçirip vefat etmiş' yazıyordu. Hiç inanmadım hatta yataktan kalkmak bile istemedim ama dayanamadım. Hemen gidip kanallara baktım ama hiçbir şey söylenmiyordu, rahatlamıştım. Sonra CNN'i açtım ve o felaket haberi gördüm, hastane resmi açıklama yapmıştı ve öldüğü kesinleşmişti. Bir an için inanamadım, o ölümsüzdü, hem ben ondan önce gidecektim, neden bu acele
Bütün aile yasa boğulduk ama en çokta ben, hala inanamıyordum ki halada inanmıyorum gittiğine...
Günlerdir kendimde değilim, suyla hayattayım, ne bir şey yiyip, içesim ne de uyuyasım var. Sensiz hiçbir şey yapmak istemiyorum... Dört günde tam iki kere dışarı çıkmak zorunda kaldım ki bunları da toplasan yarım saat ancak dışarıda kalmışımdır. Ağlıyorum, bağırıp, çağırıyorum ama olmuyor yine de rahatlayamıyorum. Nefesim daralıyor, kalbim duracak gibi oluyor... Sevdiklerimin kalbini kırıyorum, onları yokmuş gibi görüyorum...

Hala gittiğine inanamıyorum. Sen o kadar kusursuz bir insandın ki, seni sevmemek elde değildi PETER PAN...

İnsan, doğa, hayvan sevgileriyle dolu, ırkçı olmayan, 300 milyon dolarla hala yardım rekorun kırılamamış, dünya sorunlarına dikkat çeken bir insansın... Nasıl sevilmezsin ki
Kısaca bir meleksin... Evet belki kanatların yoktu ama senin bir melek olduğunda kuşkusuzdu...
Bu dünyaya gönderilme sebebin insanlara doğru şeyleri aşılamaktı ama en önemlisi de sen bu dünyaya çocuklar için gönderilmiştin. Buna da hemen herkes inanıyor da zaten...

Senin öldüğüne inanıyor değilim hala... Sen bir yerlerde o kusursuz gülüşmeyişinle bizleri gözetliyorsun, buna bütün kalbimle inanıyorum.

Yeryüzünden yok olması gereken o kadar çok insan varken senin aniden gitmen...

ÖLDÜ MÜ, ÖLDÜRÜLDÜ MÜ?
Bütün gariplikler onun öldürüldüğü yönünde. Yapılacak ikinci otopside de eğer herhangi bir gariplik bulunmazsa hiç şaşırmam. İlla yara, bere olması gerekmez artık o kadar akıl almaz yöntemlerle insanları öldürüp, eceliyle öldü süsü veriliyor ki...
Avukatı, o kadar ilaç kullanıyordu ki bu kadar yaşaması bile mucize, bu son kaçınılmazdı gibi bir şeyler söylemişti. E madem bu kadar kötüydü her şey neden daha önce konuşmadın ya da neden önlemini almadın
Doktoruna gelince, bu kadar ilaç üst üste alındığında ölümcül olduğunu hiç mi bilmiyordu
Madem ilaçsız duramıyordu, zararlı ilaçlar vereceğine vitamin verseydin...
Hastalığın ilaçsız tedavisi varmış... Peki neden bu yöntem kullanılmadı da, ona acı veren ve uzunca bir süre kullanılması gereken bu ilaçlarla tedaviyi kullandılar

ESTETİK Mİ, AMELİYAT MI ?
Çok konuşuldu, yazıldı çizildi ama MJ hiçbir şey söylemedi. Belgesel çektiği muhabir ona dış görünüşünün neden böyle olduğunu soranlara, cevabın ne olur dediğinde; ‘Gidip Tanrıya sorsunlar...’ demişti.
Estetik oldu evet ama biri iyi nefes almak için burnundan diğeri de hastalığı sebebiyle çenesinde oluşan yaralar yüzünden çenesinden olmak üzere sadece iki kere.
Gençlik yıllarında yakalandığı Vitiligo yüzünden cildi beyazladı. Önceleri vücudunun küçük bir bölgesinin rengi açılırken, seneler geçtikce tüm vücudu beyazladı.
Güzellik uğruna dediler, beyazlara özendi o yüzden tenini açtırdı dediler ama hiç kimse gerçeği bilmiyordu.

MÜSLÜMAN OLDU MU ?
Bu kimi ilgilendirir ki... MICHAEL JACKSON gitmiş, siz onun dinini tartışıyorsunuz....
Müslüman, Budist, Hristiyan, Ateist olsun ne olur yani Michael’in dini değil, kişiliği, insanlığı önemli...
Mekanın cennet olsun demiyorum çünkü orası olacak bunu biliyorum. Bu dünyada da bulamadığın huzuru ve mutluluğu Cennette bul PETER PAN’im...

YAŞIYOR MU ?
Bütün kalbim bu doğrultuda ve nedense kalbim onun öldüğüne değil, yaşadığına inanıyor. Bir yerlere gizlenmiş, o kusursuz gülüşüyle bizleri gözetliyor gibi...
Bazı haberlere göre hastanenin arka kapısından bir rahibe kılığında çıkıp, gittiği. İlk önce doğduğu şehre uğrayıp daha sonrada Grönland’e gittiği söyleniyor.
Keşke böyle olsa keşke...
Ama hiçbir haberin doğruluğu yok gibi...

BASIN...
Türk basınında hakkettiği değeri gördüğünü sanmıyorum. Filipinler, Tayland gibi yerlerde bile akıl almaz şeyler yaparlarken, bizim basınımız yalan yanlış haberler yapıp durdu. Bununla da kalmayıp bazı haberlerde hiç göstermezken diğer haber bültenlerinde de çok az bir zaman gösterildi. Ama neyse ki birkaç haber kanalı artık daha da üstüne düşüyor.
Müzik kanallarına gelince buradan yine tüm MJ hayranları adına N1 ve MTV’ye sonsuz teşekkürler... Dream TV ise bizi çok öfkelendirdi. Diğer kanallar günlerce durmaksızın MJ ile ilgili yayın yaparken, onlar sustu...
Okan Bayülgen hesapta programında MJ'i anacaktı ama anmak dışında her şeyi yaptılar.
Dalga geçip durdular ama yinede MJTURKFAN'a sonsuz teşekküler...
İclal Aydın yazısında, bir paçavra gibi öldü, yaptıklarının karşılığını bu ölümle ödedi, dedi ama şunu bilsin ki; O ölmüş olabilir ama milyonlarca insan onu çok sevdi, seviyor ve sevecekte. Ama kendi öldüğünde ne onun binde biri gibi bir miras bırakacak ne de insanlar onu konuşucak. Yazık olmuş, talihsiz bir yazıydı...
Aydın da o gece çok dalga geçti ama Aydın bizde seninle aynı evde kalmıyoruz, senin nasıl bir kişilik olduğunu biz nerden bileceğiz

BAD, BEAT IT, THRILLER gibi şartkılarıya çoştuk, dans ettik...
HEAL THE WORLD, EARTH SONG, WILL YOU BE THERE ile ağladık, üzüldük...
İşte MJ böyle bir insandı herkesde azda olsa bir parçası olduğuna inanıyorum. Zamanımızda kim, Filipinlerde, Taylandda hala sevilip dinleniyor
Kimse onu ne rekorlarına kırabilir ne de onun kadar sevilebilir...

PETER PAN’i sevmeyen yoktur heralde... İşte tek gerçek PETER PAN, MICHAEL JACKSON...

Sen kanatsız bir melektin ve artık kanatlarına kavuştun Little Michael...

Sana olan sevgim o kadar inanılmaz ve aşılmaz ki senin öldüğünü bir türlü kabullenemiyorum... Ölüm ve Michael JACKSON... Bu iki kelime de birbirine hiç ama hiç yakışmıyorlar...

Seni sonsuz sevgimle hep anıcağım...

Seni çok seviyorum Little MICHAEL...

Şunu da söylemek istiyorum ki; her çıkan habere inanmayın ve sitelere taşımayın lütfen...
Etraf yalan haberlerle kaynayıp duruyor.

İki buçuk ay sonra gömüldü

Amerikalı pop yıldızı Michael Jackson'un cenazesi, aile üyeleri ile Elizabeth Taylor ve Macaulay Culkin gibi ünlülerin katıldığı törenle, California eyaletine bağlı Forest Lawn Glendale'deki anıt mezarda defnedildi.

Jackson'ın anne ve babası Joe ve Katherine ile 3 çocuğu; 12 yaşındaki Prince Michael, 10 yaşındaki Paris Michael ile 7 yaşındaki Prince Michael II'den oluşan aile üyelerinin gecikmeleri nedeniyle 1,5 saat sonra başlayan cenaze töreninde, 200 kadar davetli ile 435 basın ve görüntü çekim mensubu hazır bulundu.

Polis araçları, aralarında Rolls-Royce'lar ve Cadillac'ların bulunduğu 31 araçlık cenaze konvoyuna Encino'dan Forest Lawn'a kadar eşlik ederken, film ve televizyon yapımlarında kullanılan türden geniş, balona benzer şekilde şişirilmiş ışıklandırma araçlarıyla, ileri geri hareket ederek çekim yapan bir kameranın, özel olarak inşa edilmiş mermer anıt mezarın önünde konuklara ayrılan bölümde çekim yaptığı görüldü.

Çekim sırasında kullanılan ekipman, burada elde edilen görüntülerin "İşte Bu" adlı belgeselde kullanılacağı ihtimalini güçlendirdi.
Jackson'un naaşı, yurttaşlık hakları savunucusu Rahip Al Sharpton'un yaptığı konuşma ve Gladys Knight'ın Jackson anısına seslendirdiği veda şarkısının ardından yerel saatle 22.00'de (TSİ 08.00) toprağa verildi.

Sharpton, internetteki Twitter sayfasına "Michael Jackson toprağa verildi" mesajını geçti.
Los Angeles kentinde 25 Haziranda hayatını kaybeden pop şarkıcısı için 7 Temmuzda, kentin Beverly Hills mezarlığında ailesi tarafından cenaze töreni düzenlenmişti.

Kaynak: Hürriyet Gazetesi - 4 Eylül 2009

michael-jackson.jpg

Mickael Jackson öleli tam bir yıl oldu

Ünlü ‘Pop Kralı’ Michael Jackson‘ın ölümünün üzerinden tam bir yıl geçti.
Amerika Birlşik Devletleri’nin birçok kentinde, Michael Jackson‘ın hayranları anma törenleri düzenliyor.
Sevenleri, aşırı dozda ilaç almasının ardından 50 yaşında hayata veda eden ‘pop kralı‘nın öldüğüne hala inanamıyor:
“Ölümünün üzerinden bir yıl geçmesine İnanamıyorum. Ben o esnada Dallas’taydım, çalışıyordum ve olayı duyunca şok oldum. Onun ölümsüz olduğunu düşünen çok kişi vardı ama herkes bir gün ölecek. “
“Duygularımı kelimelerle ifade etmekte zorlanıyorum. O gerçek bir şarkıcı, dansçı ve şovmen idi. O benim için herşeydi. Michael Jackson’un birçok sanatçıya yol gösterdiğine inanıyorum. O bakış açımızı değiştirdi bu yüzden onun saygıyla anılmasını istiyorum. “
Şarkıcının yattığı Forest Lawn mezarlığına onbinlerce kişinin gelmesi beklenirken, mezarlığa ziyaretçilerin kabul edilmeyeceği belirtildi.
Öte yandan, Los Angeles’te Madame Tussaud Müzesi özel bir sergi düzenleyerek Michael Jackson‘ın balmumu heykelini dünyaya tanıttı.
Michael Jackson‘ın ‘This is it’ albümüyle sahnelere yeniden dönmesi bekleniyordu. Ölümünün ardından ‘This is it’ adlı bir belgesel çekildi.

Michael Joseph Jackson Doğum Günü |29 Ağustos 1958

MICHAEL_JACKSON.jpg

Michael Joseph Jackson Popun Kralı” olarak tanınan Afro-Amerikalı şarkıcı, müzisyen, besteci, söz yazarı ve pop yıldızı.

Michael Joseph Jackson (d. 29 Ağustos 1958 – ö. 25 Haziran 2009[6]) “Popun Kralı” olarak tanınan Afro-Amerikalı şarkıcı, müzisyen, besteci, söz yazarı ve pop yıldızı.

Jackson Ailesi'nin dokuz çocuğunun yedincisi olarak dünyaya gelen Michael Jackson, babasının kurduğu Jackson 5 grubunda 1971 yılında henüz 11 yaşındayken müzik yaşamına atılmıştır.

Daha sonra Off the Wall (1979), Thriller (1982), Bad (1987), Dangerous (1991), HIStory (1995) gibi milyonlarca satan solo albümlere imza atan Jackson, büyük bir şöhret kazanmış ve “Popun Kralı” (İngilizce: King of Pop) olarak anılmaya başlanmıştır.

Guinness Rekorlar Kitabı'na da giren Jackson, özellikle son yıllarda bazı sağlık sorunları ve skandallarla gündeme gelmiştir.

Üç çocuk babası olan Michael Jackson, 25 Haziran 2009 günü, Los Angeles'taki evinde geçirdiği rahatsızlık sonucu, koma hâlinde hastaneye kaldırılmış fakat kurtarılamamış ve kalp durması nedeniyle 50 yaşında hayatını kaybetmiştir

Geri