Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi
Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için lütfen foruma kayıt olun veya giriş yapın. Üyelik tamamen ücretsizdir ve sadece birkaç dakikanızı alır.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
Dibi yosun tutmuşsa denizin ilgilenme..Sen dalgaları seyret..ışıklar sönmüşse karanlıksa odan boş ver ay ışığını seyret..yenik düşüyorsan özlemlerine aldırma..kalbindeki o uçsuz bucaksız sevgiyi hisset..sabret..sabret ki her şey hissettiğin sevgi kadar derin ve sonsuz olsun.. ~Hz Mevlana~
Mevlanaya sorarlar; -Sen Şemsten önce de namazını kılar, ibadetini yapar mıydın? -Yapardım.. -Ondan önce de etrafındakilere iyilik etmeye çalışmaz mıydın? -Çalışırdım.. Peki öyleyse değişen ne? Diye sorarlar.. Mevlâna'nın cevabı sarsıcı; -Şems gelmeden önce üşüdüğüm zaman ısınırdım.. Şems geldikten sonra dünya da bir müslüman dahi üşüyorsa, ısınmaya hakkım olmadığını öğrendim...
Bana harflerden ve kelimelerden arınarak gel... Kalıplardan kurtul, kâlbinle gel... Kâlinden sıyrıl, hâlinle gel"... İster bu âşk'ın 'Sen' hâli, ister 'Ben' hâli olsun... Geldiğin zaman; ne 'Sen' ne de 'Ben' olmayacağız burada... O hâlde sadece gel... ... İster 'Sen'inle gel... İster 'Sen'siz... Yeter ki gel ...!
Duydum ki bizi bırakmaya azmediyorsun etme Başka bir yar başka bir dosta meylediyorsun etme Sen yadeller dünyasında ne arıyorsun yabancı Hangi hasta gönüllüyü kasdediyorsun etme Çalma bizi bizden bizi gitme o ellere doğru Çalınmış başkalarına nazar ediyorsun etme Ey ay felek harab olmuş alt üst olmuş senin için Bizi öyle harab öyle alt üst ediyorsun etme Ey makamı var ve yokun üzerinde olan kişi Sen varlık sahasını öyle terk ediyorsun etme Sen yüz çevirecek olsan ay kapkara olur gamdan Ayın da evini yıkmayı kastediyorsun etme Bizim dudağımız kurur sen kuruyacak olsan Gözlerimizi öyle yaş dolu ediyorsun etme Aşıklarla başa çıkacak gücün yoksa eğer Aşka öyleyse ne diye hayret ediyorsun etme Ey cennetin cehennemin elinde olduğu kişi Bize cenneti öyle cehennem ediyorsun etme Şekerliğinin içinde zehir zarar vermez bize O zehiri o şekerle sen bir ediyorsun etme… Bizi sevindiriyorsun huzurumuz kaçar öyle Huzurumu bozuyorsun sen mahvediyorsun etme Harama bulaşan gözüm güzelliğinin hırsızı Ey hırsızlığa da değen hırsızlık ediyorsun etme İsyan et ey arkadaşım söz söyleyecek an değil Aşkın baygınlığıyla ne meşk ediyorsun etme!!
Şems’in gidişinden sonra Hz. Mevlana’nın dilinden dökülen sözler.. —
Sana yüklediğim mânâları sakın ola senmişsin gibi düşünme; inan ki aldanırsın.Sen o anlamlarla sadece zâhirde varsın.Sen gönül dünyama yansıyandan ayrısın.Ben seviyorsam sen bahanesin, asıl sevdiğim Hakk'tır (c.c) unutmayasın... Mevlana