Metroda / otobüste kimlere yer verirsiniz ?

Konu sahibi son olarak 1061 gün önce görüldü

Metroda/ otobüste kimlere yer verirsiniz?

• Genç kızlara (erkeklerrr)

Kullanılan: 0 0.0%
  • Hamile kadınlara

• Çocuklu kadınlara

• Yer vermem

• Kullanılan toplam oy
    1
Çağımızın gençleri olarak ne kadar kibarız, ne kadar hürmetkarız, ne kadar bilinçliyiz bu konuda bakalım ?

Hergun ise gelirken mecburen otobüsle yolculuk yapmak zorundayım ne varki daha oturarak yolculuk yapma fırsatım hiç olmadi gibi birşey. Bir kaç kez oturdum fakat o zamanda yaşlı ve çocuklu kadınlar için kalktım:)

Istanbul Ankara gibi buyuk sehirlerde ozellikle Istanbul’da oturma sansi kaldimi ki artik?

Elimizden geldigince yaslilara yer vermeye calisiyoruz.

Hiç oturmuyorum, etliye sütlüye karışmıyorum.

Oturan otursun.

Yer verilen koltuğa oturulması için bile ayrı bir yer verilmesi gerekiyor İstanbul'da. Dün tramvaya bindim iftara yetişirim diye; Allah'tan ufak tefek bir şey değiliz ezeceklerdi neredeyse. =) Yaşlılara ve hamilelere yer vermek gerekiyor.

Bizim buralarda metro yok tabi ;d otobüsü de tercih etmiyorum tramvayda da yer olmuyor zaten sıfır sıkıntı ;d

Tacize uğradığımdan beri kullanmıyorum. Beni şahsi araba kullanmaya mecbur edenler utansın. Kullandığım dönemler hiç oturmaz kapıya en yakın yerde yolculuğumu yapardım. Hoş ıstanbulda oturma imkanı bulmak deveye hendek atlatmaktan daha zor zaten.

Yaşlı, çocuklu anne ve hamilelik döneminde olanlara yer veriyorum. Özellikle yanına kimse oturmasın diye çantasını koyan, yada uç tarafta oturan kişilerin de yanına oturmaktan büyük zevk alıyorum. Toplu taşıma araçları kimsenin malı değil, yanına oturmasını istemiyorsa insanlar hususi araç kullansın, yada taksiye binsin.

minibüs / otobüs tarzi taşıtları pek kullanmam

metroya da nadirende olsa binerim
ben genelde ayakta giderim gideceğim yere zaten .s

Bir ton yol gidiyorum bir de yer mi vereceğim... Yaşlılar binmesin iş gidiş çıkış saatleri... Minibüslerde genelde çocuklu kişilere yer veriyorum ama o kadar da şey olmadık...

önce kendime binebilecek bir boşluk bulayım da sonra yer vermeyi düşünürüz... ben otururken yer vermekten çok ayaktayken tuttuğum demiri, tutamacı bırakmanın hüznünü yaşarım. birileri binerken ilerler misiniz der ya... öyle güzel tutunmuşsundur ki bırakmak istemezsin, poponu içeri içeri çekmek istersin ama yaptığın squatlar buna izin vermiyordur... yavaş yavaş ayrılırsın o direkten... işaret ve baş parmağın kalır sadece üzerinde... senden bir iz... ah direk, neden direksin sen... gözlerim doldu ya. o hissi bilirsiniz.

Ben çocuklu olduğum için bana yer veriyorlar .p

Ilk basta etrafima bakiyorum, ozellikle erkeklere, kalkip da yer verecekler mi diye. Eger onlarda tik yoksa kendim kalkiyorum. Genellikle hamile kadinlara ve yaslilara yer veriyorum

Zenginlikle alakası yok ama toplu taşıma kullanmıyorum yıllardır.
Öğrenciyken bazen yer vermemek için uyuyor numarası yaptığım oldu yalan yok.
Gerçekten de ayakta duramayacak kadar yorgun olduğum zamanlarda...
Onun dışında genellikle yaşlılara,hamile ve çocuklu kadınlara yer verirdim.
Yaşlıların hepsi için demiyorum ama Maltepede oturduğu halde Kadıköy Fikirtepede somuncu babadan ekmek almaya giden vardı sırf gezmek için.
Ayrıca sadece kadın diye kimseye yer vermedim.

Geri