Mete Yarar’dan çok konuşulacak HÜDA PAR çıkışı! ‘Ben bu illüzyonu yemem’

Konu sahibi son olarak 14 gün önce görüldü

Cumhur İttifakı’na destek vereceğini açıklayan HÜDA PAR’la ilgili tartışmalar sürerken Güvenlik uzmanı Mete Yarar’dan dikkat çeken bir çıkış geldi. Yarar, HÜDA PAR ile HDP’yi kıyaslayarak “ben bu illüzyonu yemem! Burada bir PKK diye büyük bir dağ yok muydu? Bu dağı ne zaman aldınız da HÜDA PAR’ı bu kadar görünür hale getirdiniz, sizin yatacak yeriniz yok” ifadelerini kullandı.​

16767241-728xauto.jpg

Seçime sayılı günler kala Cumhur İttifakı’nın HÜDA PAR hamlesi tartışılmaya devam ediyor. HÜDA PAR’ın terör örgütü Hizbullah ile ilişkili olduğu iddiaları ile ilgili AK Parti ve MHP’ye yönelik yapılan eleştirilere Güvenlik Politikaları Uzmanı Mete Yarar çok sert tepki gösterdi. ‘Ben bu illüzyonu yemem’ diyen Yarar “Türkiye’de büyük bir sihirbazlık yaşanıyor. PKK terör örgütü bir anda birileri tarafından yok edildi. Bir anda HÜDA PAR’la kaldık kafa kafaya… Farkında mısınız? Ya arkadaş bunun önünde kocaman bir dağ yok muydu?” ifadelerini kullandı.

METE YARAR’DAN DİKKAT ÇEKEN HÜDA PAR- HDP KIYASLAMASI​

Mete Yarar CNN Türk’te katıldığı bir canlı yayında şu ifadeleri kullandı:

“Ben fikri olarak savunduklarının hiç birinin yanında değilim. Bunu bir defa net olarak söyleyeyim. Fikri olarak aynı yerde değilim içinden bir şey de tercih etmem ama şu illüzyonu da yemem. Şimdi dünyadaki en büyük sihirbaz kimdi hatırlıyor musunuz? Bir ara David Copperfield ne yapardı; böyle ortaya bir şey koyardı bir müddet sonra o kaybolurdu.

‘BİR ANDA HÜDA PAR’LA KALDIK KAFA KAFAYA…’​

Bir illüzyonla gemi yok olurdu uçak yok olurdu. Herkes bir ne oldu falan derdi. Düşünebiliyor musunuz? Bugün de Türkiye’de böyle büyük bir sihirbazlık yaşanıyor. 40 yılın en önemli PKK terör örgütü dünyanın şu anda kayıtlara geçmiş en büyük terör örgütü; NATO, ABD, Birleşmiş Milletler tarafından terör örgütü olarak ilan edilmiş bir örgüt…

640xauto.jpg

‘SİZİN YATACAK YERİNİZ YOK!’​

Binlerce eylemi var ve hala da yapmaya devam ediyor. Bir anda birileri tarafından yok edildi. Bir anda HÜDA PAR’la kaldık kafa kafaya… Farkında mısınız? Ya arkadaş bunun önünde kocaman bir dağ yok muydu? Burada bir PKK diye büyük bir dağ yok muydu? Bu dağı ne zaman aldınız da HÜDA PAR’ı bu kadar görünür hale getirdiniz. Sizin yatacak yeriniz yok!

‘SİZ ÖNCE PKK’YA LAF EDİN SONRA…’​

Siz önce PKK’ya 2-3 laf edin sonrasında arkasında dağa geçin, ben oradayım. Ben önceki dağa laf söylediğim için arkasındakini de eleştiririm fikri olarak. Siz ne zaman yok ettiniz ya bu PKK’yı, dağı, Iceberg’i ne zaman yok ettiniz de arkaya geçtiniz başkalarına hesap sormaya başladınız. Bunu ben sorarım ben fikri olarak bunun kavgasını verdiğim için sorarım ama siz ne zaman başardınız?

BEN BU İLLÜZYONU YEMEM’​

Bakıyorum devamlı yazılanlara ‘Hizbullah’ın devamı HÜDA PAR’, diğer tarafta şöyle bir şey yok ama ‘Abdullah Öcalan’ın en büyük projem’ dediği siyasi partinin ismi yok. Şu andaki siyasetin illüzyonu bu. Devamına laf söylediğiniz bir yerde çıkıp buna da laf söylemeniz lazım. Ben bu illüzyonu yemem. Önce çıkın siz iki laf edin. Sonra gelin bana devam eden örgütlerle ilgili bana fikir beyan etmemi isteyin. Bak devamı için bile siz rahatsızlık duyabilirsiniz haklı da olabilirsiniz. Ama şu anda devam eden bir terör örgütünü yok sayarak bunu gündeme taşıyamazsınız.”

akp "ye" derse yersin, "yeme" derse yemezsin. bir de şahsi iradeleri varmış gibi konuşmuyorlar mı? iktidarın hamlelerini legalize etmek için 7/24 ekrana çıkarılan palyaçolardan birisin işte. senin ne özgül ağırlığın var da bir şeyi yiyeceksin veya yemeyeceksin? yarın akp geçmişte olduğu gibi "hdp ile anlaştım" derse, o zaman da ekranlarda "barış ve demokrasi için bu şart" diyeceksin.

Abi hüdapar yerine şreydır ile birlik olsalardı daha insafli bir karar olur. Hudapar snuff film gibi...

Reis'e helal olsun bizi seçeneksiz bırakmadı. Pkk'ya karşılık hizbullah. Patlayan bir bombayla veya mayınla mı ölmek istersin yoksa kafan kesilerek mi? Tarzını seç.

Hüda par'ın oy oranı kaç ki? Maksat yeşillik olsun. Bizim de Dalton'larımız olsun.
Bir de bizde türemiş Hizbullah Terör örgütü, Filistindeki Hizbullah kurtuluş örgütünü Türk halkının gözünde karalamak için aynı ismi kullanılarak çıkarılmış bir maşa örgüt.

Hüda par'ın oy oranı kaç ki? Maksat yeşillik olsun. Bizim de Dalton'larımız olsun.
Bir de bizde türemiş Hizbullah Terör örgütü, Filistindeki Hizbullah kurtuluş örgütünü Türk halkının gözünde karalamak için aynı ismi kullanılarak çıkarılmış bir maşa örgüt.
Humey'ni hizbullahi ile biz de ki arasında ne fark var?

Hahaha gerçek hizbullah bu değil güzellemesi yapıyor ex fetöcü xd
Ya bir kere de kendisine karsi durust olup cevap verse. Amenna abuk subuk post attigim icin dialog kurmamasini anlarim. Yahu bari duzgun bir sey sorunca cevap ver mubarek.

Simdi ismaillerede islam sancaginin tehlikede oldugu ve dunya uzerinden kaldirilmaya calisildigi efenime soyliyim son din olmasinin engellendigini ve tum dunyanin islam ile savastigini anlatiyorlar. Oda ister istemez sempati besliyor. Ama bir kez olsun durust olmakta fayda var yav.
Gozunde karalama yapiyorlar derken adamin elinde eyeliner var aw1k sonra xast neden kufur ediyorsun oluyor.

Bizdeki bir zamanların Hizbullahı, var olan Hizbullah'ın rüzgarından faydalanarak siyasi cinayetler işleyen bir örgüt. Kaos yaratmak dışında herhangi bir hedefi yoktu.

Bizdeki bir zamanların Hizbullahı, var olan Hizbullah'ın rüzgarından faydalanarak siyasi cinayetler işleyen bir örgüt. Kaos yaratmak dışında herhangi bir hedefi yoktu.
Tek sorum var o zaman "kurtulus orgutu" neyden ne sekil de kurtulmaya calisiyor. Gayri nizami harp disinda konusarak problem cozmek falan mı? Nedir o orgutu efsane yapan? Hani ben biliyorumda kazandiklari kitlelerde ne haz uyandiriyorlar onu anlamadim.

Lübnan’daki Hizbullah dini yönden Şii’dir. Kuruluş amacı olarak örgüt İsrail’e karşı kurulduğunu ifade eder.

Türkiye’deki Hizbullah dini yönden Sünni-İslam’dır. Bunun dışında etnik yönü de ağır basar. Kürtlük üzerinden Kürt-İslam sentezi öne çıkar.

Hizb Arapça parti demektir. Hizb-ullah yani Allah’ın partisi anlamına gelir. Bu isimde başka yapı var mı bilmiyorum ama isim benzerliği dışında bir ortak noktaları yok. Nihayetinde bu kavram kimsenin tekelinde değil. Hatta dini açıdan sorulsa birbirlerini düşman bile görüyor olabilirler. Bu yapıların ortaya çıkışı İran İslam Devrimi’nin gerçekleşmesi, cesaret vermesinin ürünü olarak da görülebilir.

Lübnan’daki Hizbullah dini yönden Şii’dir. Kuruluş amacı olarak örgüt İsrail’e karşı kurulduğunu ifade eder.

Türkiye’deki Hizbullah dini yönden Sünni-İslam’dır. Bunun dışında etnik yönü de ağır basar. Kürtlük üzerinden Kürt-İslam sentezi öne çıkar.

Hizb Arapça parti demektir. Hizb-ullah yani Allah’ın partisi anlamına gelir. Bu isimde başka yapı var mı bilmiyorum ama isim benzerliği dışında bir ortak noktaları yok. Nihayetinde bu kavram kimsenin tekelinde değil. Hatta dini açıdan sorulsa birbirlerini düşman bile görüyor olabilirler. Bu yapıların ortaya çıkışı İran İslam Devrimi’nin gerçekleşmesi, cesaret vermesinin ürünü olarak da görülebilir.
Bayraginda ak-47 olan bir orgut muhtemelen teblig ile eylem yapiyordur. Benim de kanım ısındı hacım

bu kişiden bağımsız şekilde söylenenlerin bir kısmını doğru buluyorum. mete yarar önemsiz burada, bugün hdp'ye yanaşma olsa aldığı emirle hdp güzellemesi yapacak kişi bunlar. bunu geçelim. gördüğüm şu ki hüdapar'ı eleştiren, akp'yi buradan vurmak isteyen bir kesim hdp'yi ponçik görüyor. böyle de bir gerçek var.

Geri