Metal Müzik Hakkında Ne Düşünüyorsunuz?

• Kullanıcı Noura
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - Forumsal - Medya
Konu sahibi son olarak 1429 gün önce görüldü
Metal Müzik Hakk.ında Ne Düşünüyorsunuz?
Eskisi gibi kafam kaldırmıyor, arabeskleştim kabul ediyorum​

Metal müzik öldü ablacim. Yirmi yıl oldu en az. Haberin yok mu

Özellikle Türkiye'de metal müzik öldü ya. Üzücü.

Maalesef piyasa ekonomisinin kurbanı olan bir akım. Para etmeyen şeylerin üretimine son verilmesi gibi metal de bundan nasibini aldı ve alıyor.

1968'de Black Sabbath'dan 90'ların başlarında Pantera'ya kadar bir dönemden söz edebiliriz bence. İrili ufaklı bazı grupların zaman zaman çıkışları olsa da, metal müziğin gerilemediğini iddia etmek gülünç olur. Ama en büyük darbe 90'ların başında çıkan ve başını Kurt Cobain'in Nirvana'sının çektiği Grunge akımıdır. Öyle bir kasıp kavurdu ki müzik listelerini alt üst etti. 4/4 lük ritimlerin yer aldığı alternatif bir müzik ön plana çıktı.

Kuşkusuz "metal öldü" denmesine dair verilebilecek en büyük önerme, metal müziğin öncüsü gibi görünen kimi grupların liberalleşmesi ve bununla beraber nu-metal, alternatif metal, punk gibi akımların ortaya çıkması gösterilebilir. Kronoloji bize bunu gösteriyor, evet. Söz gelimi Ride the Lighting, Master of Puppets ve Black albüm gibi çok başarılı albümleri olan ve piyasayı sallayan grup, grunge sonrası hardcore yapmaya girişti ve load, reload gibi rezalet albümler piyasaya sürdü. Bu bir örnekti ama bir çok grup tarzından ödün verip albümlerine bu tarzdaki parçalarını da eklediler. Bunu takiben Linkinpark, Korn gibi nu metal adı verilen tarzlar türedi. Ama bunun öncülü olan saf heavy metali türeten kalmadı. Hala o dönemdeki bazı gruplardan albüm beklentisi içerisindeyim. Şahsen yeni jenerasyonu bilmiyorum. Takip edemiyorum pek fazla ama dinlediklerimin de bir çoğunu başarılı bulmadım. Yine de verilen emeği takdir ediyorum.

Senfonik metal.
Gerisini,bir kaç eser ve grup hariç,bünyem kaldırmıyor.

No Pasaran ın da dediği gibi 90larda bitti metal müzik. Nedeni metal müziğin atası olan rock'n roll yaşam tarzının popüler kültürle baş edememesi diyebilirim. Yalnız Load albümüne haksızlık ettin gibi geldi aga. Tamam sert çocuklar sevmedi belki ama Bir Mama Said ve Until it Sleeps albümü kurtarıyor bana göre.

Metal müzik de endüstriyeldir. Yapmayın etmeyin. Endüstriyel olmayan müzik banyoda kendi kendinize mırıldandıgınızdır sadece

bir ankaralı turgut diil :pppp

Atarlı semtin giderli kızlarından ve eğer avatardaki oysa maşallahı var

Bu konu Üstteki hakkında değil metal müzik hakkında ne düşünüyorsunuz. yanlış geldin bence :D

Sabah yan komşuma çok sinirlenmiştim sinirliyken ben, ben değilim. Karıştırdığım tek şey bir forum oyunu olsun ya işyerimin yolunu falan karıştırsaydım maazallah :)
hem metal müzikte de bir atar gider ruhu yok mu sonucta bir taşla iki kuş vurmuşum işte fena mı :p

Dinlediğim müzikler arasında değildi sevemedim bir türlü.

Çok dinledim vakti zamanında ..
Manowar, Metallica, Running Wild, Scorpions favori guruplarımdı ..
Az mı kafa salladım hail and kill ile ..
Az mı head bag yaptım Kings of metal ile ..

Senfonik, folk ve endüstriyel metal dinlerdim eskiden

Geri