Meslekleri kıyaslama

Konu sahibi son olarak 3932 gün önce görüldü
bu forumda dahi rastlamıştım bu duruma.
Maden işçisi de senin kadar yoruluyo, ama senin kadar para almıyo gibi bi cümle ile ifade edilmişti.
Günlük hayatta da sürekli karşılaşıyorum.
Nefret desen değil, kıskançlık desen değil.
Sanki kura çekildi o dönerci oldu, ben doktor asjkfflglg

Kıyaslamak zaten yanlış. Bazen içimden yapıyorumda yanlış olduğunu düşünüp bırakıyorum. Her işin bir zorluğu var, bu işte zormudur dersen zor. Ayakta saatlerce güvenlikte beklemekte çok zor diğer işlerde zor..

Bunla ilgili bir yazi vardi cerrahla motor ustasi arasinda gecen diyalog simdi ben doktorlukla kendi meslegimi kiyasliyorum da dokdor hasta hayati uzurinde kumar oynuyo ben kendi hayatim uzerinde dokdor benden cok kazaniyo adaletsizlik var benim daha cok kazanmam lazim asfsjfjdjsn

Onca sene ne zorlukla okuduğunu görmezler aldığın parayı çok görürler. Ne garip insanlar.

.d herkezin kendi Secimi maas orantisi yuzune bu cekismeler

meslek fabrikası patlamış, bana işsizlik düşmüş elleam
tek işim 3 kapak götürüp bakkaldan penguen almak

Kendileri de okusaymış o yüksek maaşlı bölümde o zaman. Sen yan gelip yatarken o insanlar gecelere kadar ders çalıştılar.

haklılar şimdi bi doktor olmak var bide etinin sahibi. (:

adam helikopterle gelip gidiyor işe.

kıyaslayın olabiliyorsanız avukatı doktor vs sallayın bi eti de siz olun.

Her işin elbette kendine göre zorlukları var bu ekonomik dengesizlik te buna paralel olarak mesleklere ve maaşlara yansıyor.
Aileden zengin ve veliaht seklinde mesleği olanları katmıyorum.
kiminin eli kalem defter tutar yıllarını verir bunun karsılıgını alır ki hakkıdır
kimi ise el becerisi vardır ona uygun işlerde çalışır
kısacası kişilerin maaş düzenlerinde okul hayatlarından tutun da aile yönlendirmesine kendi yapısına kadar çeşitli etkenler mevcuttur.
meslek kıyaslamak bu manada mantıksızdır

Olm ben mühendisim öğretmen olmaya uğraşiyorum sorun bende mi yoksa :D

bi de öğretmenlerin branş kıyaslamaları var

btr'yim diye çatlıyorlar kıskançlıktan

bu konuda ailelerede büyü sorumluluk düşüyor bence.
herkes sevdiği ve başarılı olabiliceği alanları tespit edip yönelmeli
ben bu olayın kurbanı olmuştum ama neyse ki sonradan toparlama fırsatım oldu.

Yüksek makina muhendisiyim ama teknik ressamlardan bazıları benden fazla kazanıyor hiç bir zaman da niye fazla alıyorsun demedim
Koşullara bağlı olarak değişir bu kazanç çünkü :)

''Öğretmenler için yatarak para kazanıyor diyen 'moronlar geldi aklıma bir an.

Genelde bu tür kıyaslamalar bir alışkanlık şekli gibi geliyor bana.
Meslek kıyaslama, strateji uzmanı edasında olup ülke ordularını kıyaslama, spor branşlarını kıyaslama... gibi birçok farklı şekli de görülebiliyor.
Meslek kıyaslama sebebi nedir bilmiyorum ama buna yönelik bir tahminim var.
Vakti zamanında dünyanın "ikinci süper gücü" olarak anılan Sovyetler Birliği'nde doktorlar da, çöpçüler de, diğer meslek kolları da birbirine yakın olan ve aralarında bugünkü gibi uçurum olmayan maaşlarla geçiniyorlardı. Bunun gerekçeleri siyasi olup ayrı bir tartışma konusu olmakla birlikte, bu durum ülkemize de sirayet etmiş ve "teorik" siyasi tartışmalarda çokça karşılaştığım bir durum olmuştur.
(Bkz: sosyalizmde doktorun da çöpçünün de aynı maaşı alması)

Okudugum bolum ile yaptigim meslegin uzaktan yakindan alakasi yok. Ama kiyaslicak olursam bi ogretmenin yillarca calissa dahi benimle ayni maasi alamiyacagini dusundukce ve isimdeki rahatligi goz onunde bulundurunca, anaokul ogretmenligini birakip bu meslegi sans eseri de olsa bulmus olmama sukrediyorum.

Geri