Soru Mesleğinizden memnun musunuz yoksa farklı bir alanda mı çalışmak isterdiniz?

🕒 Konu sahibi 2 saat önce aktifti
Mesleğimi ben seçmedim. O beni buldu.
Bir kaç sene çalışır, daha iyi (istediğim gibi) bir iş bulursam bırakırım diye düşündüm, olmadı. Şirket değiştim, Şirket içi bölüm değiştim, bölge değiştim, sevemedim, beğenemedim, benimseyemedim ama yine de mutluyduk. Ortam iyiyse işin fazla bir önemi yok.

Mesleğiniz hayatınız oluyor. Benliğiniz oluyor. Mesleğinizle anılıyorsunuz. Piyasa ne sunuyorsa o işi yapabiliyorsunuz. Bu nedenle de bir çok vatandaşımız gurbete gitti. Çünkü memlekette iş yoktu. Dönebilen oldu, dönemeyen oldu.

İşsiz kalınca döndüm. Yoksa dönemezdim. İş ve sorumluluk bağlayıcı oluyor.

meslegimle sonuc olarak insanlara fayda saglayabilmem benim icin cok onemli bir kriterdi her zaman. bir insan hayatina bir sey verebilmek/yapabilmek, iyi bir sey, bir cozum sunmak, devlete/millete hizmet, iyilestirmek gibi gibi seyler meslegimde bulunmasini istedigim seylerdendi her zaman. bu yonden seviyorum, mutlu ediyor. ayni zamanda yorucu olabiliyor, cunku bu ''verici'' bir meslek, alici degil. ''ozel'' hayatim guzel olmasaydi ve sadece bu meslekle mesgul olsaydim, buyuk ihtimalle cok mutsuz olurdum. meslegimi artik daha cok, iyi bir maas aldigim bir hobi olarak gormeye basladim. aksisi olsa ruhunu ve yasam enerjini emer, ki o donemi de yasadim. calisma saatlerimi azalttim ve farkli dusunmeye basladim belirli konularda. voila, iyi geldi. eger bir gun farkli bir alanda calisirsam, o meslek yine buyuk ihtimalle devlet ve millete hizmet bakimindan bir is olurdu/olabilirdi.

Çok artısı var aslında Turizm, askerlik, güvenlik görevlisi bu meslekleri (biri vatani görev) icra ederken hergün traş oluyordum 16 yaşında başladığım iş hayatımda 35’imden sonra sakal bırakmaya başladım bir de tabiki dini bayramlar, resmî tatiller daha önce yoktu 2,5 yıldır hayatımdan memnunum

Geri