Soru Mesleğinizden memnun musunuz yoksa farklı bir alanda mı çalışmak isterdiniz?

🟢 Konu yazarı şu anda aktif
Meslek seçiminde çoğu insan hedeflediğine ulaşamayıp koşullar gereği en uygun olana yönelebiliyor. Sizler yaptığınız seçimden memnun musunuz?

Hedeflediğimi başardım, mesleğimi seviyorum. Muhtemelen başka bir iş yapsaydım çok daha mutsuz olurdum.

Yalnız tek minik “keşkem” bu konuda, belki oyunculuğu, tiyatroyu, konservatuarı biraz kovalayabilirdim.

Başarılı bir öğrenci olmanın ve mahalle baskısının etkisiyle o yıllarda bir “iş” olarak değil de “hobi” olarak dayatıldı oyunculuk işi.

Hayat bu hic bir sey icin kesin konusmamak gerek.Sartlar bazen lehinde veya aleyhinde oldugumuz is kollarinda emek vermeye zorlayabilir.Su an icin meslegimden ve kosullarindan memnunum ben.Sorun yok yani. : )

Galatasaray Üniversitesi Sosyoloji bölümüne puanim da sıralamam da yetiyordu. Bir yandan da suanki bölümüme giriyordum. O zamanlar forumun yürüyen kütüphanesi @yesiL vardı çoğunuz bilmez. Kendisi Sosyolog. Çok sağ olsun, uzun uzun bana destek oldu tercih dönemimde. Suanki bölümümün bana çok daha iyi geleceğini, beni daha ileriye goturebilecegini söyledi. Pişman değilim ve mutluyum ama uktedir içimde hala. Bölüm kadar GSU mensubu olmak ta...

Hedeflediğimi başardım, mesleğimi seviyorum. Muhtemelen başka bir iş yapsaydım çok daha mutsuz olurdum.

Yalnız tek minik “keşkem” bu konuda, belki oyunculuğu, tiyatroyu, konservatuarı biraz kovalayabilirdim.

Başarılı bir öğrenci olmanın ve mahalle baskısının etkisiyle o yıllarda bir “iş” olarak değil de “hobi” olarak dayatıldı oyunculuk işi.
Şimdi de milletin hayatıyla oynuyorsun, bence çok farklı işler değil. İkisi de kolpacılık değil mi...

Eski işimi çok seviyordum, 3 yıl önce iş değiştirmek durumunda kaldım. Başlarda biraz tedirgin oldum acaba hayattan aldığım keyif azalır mı diye. Sonra biraz zaman geçince şimdiki işimi yaparken eski mesleğim de dahil 4 mesleğin birleşimi bir iş yapmaya başladım, yani evdeki bulguru sırtlayıp Dimyat'tan da pirinci alabildim. Karma topuğumuza sıkmazsa keyfimiz yerinde yani.

mesleğimi seviyor muyum? bu zaman zaman değişiklik gösteriyor ama çalıştığım firmayı seviyorum, patronumu seviyorum, çalışma arkadaşlarımı seviyorum, bana sunulan imkanları seviyorum ve karşılıklı hissettiğimiz güveni seviyorum. 8. yılımdayım, yüksek ihtimalle de buradan emekli olurum gibi geliyor.djkfg bayram harçlığımızı da koydu cebimize, "1-2 saatte erken çıkarsınız," dedi patroncağızım<34 e daha ne olsun be, sevmeyelim de taşa mı dönelim?djkfg

Sevmemem için her türlü durum oluşturulmuştu diyelim. Şimdi ise boş gezenin boş kalfası

Seviyorum, cokta severek geliyorum isyerime, cunki beni neyin bekledigni bilmiyorum her gun yeni bir kaos, bu beni motive ediyor. Ayni seyleri tekrarlamis olsaydim mutsuz olurdum herhalde. Bi'de esnek saatler, patronumun vurdum duymazligi , beni rahat birakisi, beni motive ediyor. Amaaaa 40 saat bir kadin icin cok fazla.

2. Mesleğimi çok seviyorum ben. Mesleğin gerektirdiği alana yeterinden fazla hakim olduğumu düşünüyorum. İyi bir dereceyle de mezun oldum çok şükür.

Farklı bir alanda çalışsaydım bundan memnun kalır mıydım? denemeden bilemem. Mevcut mesleğimle ilgili ciddi bir sıkıntım yok.

Genç yaşta yapılan seçimlerden, ilerleyen süreçte memnun kalmayan da olabiliyor. İşin içine girdikçe hayal ettiğinden çok farklı bir tablo ile karşılaşıyor ve insanın sevmediği bir işe her gün gitmek zorunda kalması oldukça yıpratıcı bir durum.

İnsan işini severek yaptıktan ve haksızlığa bulaşmadıktan sonra hangi alanda çalıştığının pek önemi kalmıyor. İşini sevmeyen kişiden verim almak mümkün değildir.

Büyük dayım idealist bir ogretmendir , ben kucukken o hazirlanirdi hayranlikla izlerdim takim elbisesini vs.
Annemi zorla okuldan almislar o da dayılarimi okutmus , bütün hayati boyunca babama ragmen beni okutmaya calisti
Hep böyle büyük sirketlerde veya bankada sikir sikir giyinip dolasmayi istedigim bi isim olsun istemistim, idealist olmayı, isimi sevmeyi; ayaklarim yere saglam bassin, böyle topuklularimin sesi öyle cok gelsin ki zihniyetlerin icinden gecsin , annem gurur duysun en cok da o mutlu olsun.

Sanirim basardim.

yeteneklerle donatılmış çok yönlü mükemmel bi insanım....... ilkokulda koroda şarkı söyledim, lisemi hiç sevmiyordum orda pasif kaldım, üniversitede resim çizdim, yüksek lisansta aktivisttim....... tabii hikaye harun abiyle aynı...... memnuniyet oranı 6/10.......

Ben birkaç ayrı alanda çalıştım. Asli mesleğim öğretmenlik ama en az onu yaptım, pek benlik olmadığını düşünüyorum. Akademisyenlik olabilseydi, işte o tam olarak benlikti.
Birkaç alanda daha çalıştım şu an bulunduğum kurum içerisinde. En çok şu an bulunduğum departmanda yaptığım işi seviyorum, mezun olduğum bölüm değil ama şu an okuyorum onu da. Uluslararası bir birim, iletişim becerisi, mevzuat, yabancı dil bilgisi hepsini barındırıyor, iyi ki buradayım. Seviyorum, sevmediğim zamanlar da olmuyor değil kfjf Zaten ilerisi için farklı planlarımız da var. Bakalım.

Geri