Mesize daha altı yaşındaydı.Ama okumayı biliyordu.Bu yüzden de erken okula başladı.Ama heyecandan okuyamıyordu.Bir gün öğretmeni annesiyle görüşerek:
-Çok güzel okuyor.Dersin birinci dakikasında çocuklar kulaklarını kapıyor.Lütfen yalanlarla karşımıza gelmeyin.
Kadın ne yapacağını bilemedi.Onu bir tiyatro kursuna verdi.Orada heyecanlanmamak için hikayeler anlattı.Öğretmeni Mesize ye:
-Anlattığım bir hikayeyi şimdi sen anlat.
Mesize daha çok heyecanlanmıştı..Kelimeleri birbirine karıştırdı.
Öğretmeni annesini çağırdı:
-Beni dinlemiyor,dedi.
Mesize dersi dinliyordu.Ama heyecanlanıyordu.
Artık yedi yaşına gelmişti.Mesize önlüğü yerine heyecandan pijamalarıyla gidiyordu.( ne alem kız ya )
Annesi:
-Kızım sen bence bu gün okula gitme.
Mesize "olur" dedi.
Hep ertele diler onun okumasını.Belki de o gün her şey güzel olacaktı.Ama çok geçti. On yedi yaşına gelmişti.Güvensizlikle yaşamıştı.En sonunda
bir komşu taşındı.Otuz yaşında bir kadındı.Mesize ye kaça gittiğini sordu.
Mesize "okumuyorum" dedi.
Komşusu okulu ne zaman bıraktın?
Hiç başlamadım ki.
Niye okumak istemiyor musun ?
İstiyordum.Ama artık değil.Heyecanlanıyordum.Okula gitme günüm geldi.Önlük yerine pijama giymiştim.
Annem sen gitme bu gün okula dedi.Ben gitmeyince değişmeye başladım.Bu sefer annem her gün okula gitme, dedi.Ama o gün okula gidebilirdim.
Çünkü rüya gördüm.O rüya da geleceğim vardı.Bir melek gelip bana dokunuyordu.Ve ben çok mutluydum.
Ama artık okulu istemiyorum.Hep o rüya da kalmak istiyorum.Uyanırsam hayatım biter.Hayatım biterse de. o MELEK gider.
Annem sen gitme bu gün okula dedi.Ben gitmeyince değişmeye başladım.Bu sefer annem her gün okula gitme, dedi.Ama o gün okula gidebilirdim.
Çünkü rüya gördüm.O rüya da geleceğim vardı.Bir melek gelip bana dokunuyordu.Ve ben çok mutluydum.
Ama artık okulu istemiyorum.Hep o rüya da kalmak istiyorum.Uyanırsam hayatım biter.Hayatım biterse de. o MELEK gider.
Yazan:BİLGESU