Mesele hükümet

Konu sahibi son olarak 1221 gün önce görüldü
Müfettiş ön raporunda neler yazıyor okumadınız mı ?
9 ay önce Taner Yıldız değilmiydi ; " Dünya'ya örnek bir maden " diyen Soma için ..
Raporda ise bir sürü eksiklikten bahsediliyor ..
Bu madenin ruhsatını, denetimini yapan kimler ?
Yok öyle ateşlenen fitili istediğiniz yerden kesmek .. O fitilin ucu nereye kadar giderse oraya kadar yanacak ..
302 can yanmış HÜKÜMET YANSIN ÇOK MU ?
Bizim göbeğimiz akepe'ye mi bağlı ..? Tayyip'ten önce yaşamıyor muyduk ?

Canım benim o provakatörlerin başı Fatullah Gülen'dir. Tayyip'in kankası olan hani.

Birincisi, Fatullah değil, Fetullah.

İkincisi, hükümeti devirmeye yönelik provokasyonlar, gezi olayları ile başladı. Belki daha öncesinde. O zaman sarfında da hükümet ile cemaat arasında bir problem yoktu. İlginç olan, düne kadar cemaati yerden yere vuranların, bugün cemaat yandaşı olması.

Birincisi, Fatullah değil, Fetullah.

İkincisi, hükümeti devirmeye yönelik provokasyonlar, gezi olayları ile başladı. Belki daha öncesinde. O zaman sarfında da hükümet ile cemaat arasında bir problem yoktu. İlginç olan, düne kadar cemaati yerden yere vuranların, bugün cemaat yandaşı olması.

Fetullah olduğunu bende biliyorum. :)
Zaman sarfında değil, zarfında (açık arayarak başlayacaksak çok malzeme çıkar.)

Bilmem kim cemaate yakındır kim uzaktır. Ama toma ya bir molotof atınca hükümetin düşeceğini yada o molotofun o düşünceyle atıldığını düşünmek ne kadar doğrudur? Ayrıca ben ömrümde hiç molotof görmedim. Katıldığım hiç bir eylemde molotof kullanılmadı. Şimdi ben başbakandan memnun değilim diye nasıl provakatör oluyorum? Herkesi aynı kefeye koymak adil ve doğru mudur?

diktatör devrilecek.buna engel olamazsınız ki.niye kabul etmek istemiyorsunuz.

Fetullah olduğunu bende biliyorum. :)
Zaman sarfında değil zarfında (açık arayarak başlayacaksak çok malzeme çıkar.)

Bilmem kim cemaate yakındır kim uzaktır. Ama toma ya bir molotof atınca hükümetin düşeceğini yada o molotofun o düşünceyle atıldığını düşünmek ne kadar doğrudur? Ayrıca ben ömrümde hiç molotof görmedim. Katıldığım hiç bir eylemde molotof kullanılmadı. Şimdi ben başbakandan memnun değilim diye nasıl provakatör oluyorum? Herkesi aynı kefeye koymak adil ve doğru mudur?

Ben nasıl düşünemedim, TOMA ya molotof atılmasının tamamen masumane niyetlerle olduğunu. Benim söylemek istediğim şey, bu eylemlerin ve eleştirilerin asıl sebebinin ne olduğunu çok iyi biliyosunuz. Şimdi ben başbakandan memnun değilim diye provokatör mü oluyorum? demenin ayrı bir komedi (: Elbette ki herkesi aynı kefeye koymuyorum ben. Daha öncede belirtmiştim, ''GEZİ PARKI'' nın yıkılmasına karşı olan eylemcilerdenim ben. Ama ne hükümete küfür ettim, nede yandaşlarına küfür ettim. Gezi Parkının yıkılmamasıydı amaç, yıkılmadı, bitti. Eğer bu ülkede bir diktatör olsaydı, şuan Gezi Parkının yerinde Toplu Kışlası olacaktı. Senin doğruların sana, benim doğrularım bana. Alıntı yaptığın için cevap verme zorunluluğu hissettim. İyi forumlar ablacım.

demokrasiyi sandık sanmak da ayrı Bi cehalet.bi ara anlatcam sana

demokrasiyi sandık sanmak da ayrı Bi cehalet.bi ara anlatcam sana

Demokrasi anlayışlarımız da farklı. Anlatacam bi ara dediğin, sandık hilesidir. Hile sonucu kaybetmişim gibi çek panpa.

Ay zihniyete bak.

climax kalk al eline bi kazma kürek hükümeti yıkmaya gidiyoruz.

Saygısızlık yapmayayım diyorum ama her defasında zor tutuyorum kendimi. Artık anlamak istemediğini değil, anlayamadığını düşünüyorum.

sandık hilesi değil.o küçük bişey.halk bana oy verdi diye vermeyeni yumruklayamazsın,yada yaparsan bu demokrasi olmaz

Demokrasi anlayışlarımız da farklı. Anlatacam bi ara dediğin, sandık hilesidir. Hile sonucu kaybetmişim gibi çek panpa.

Saygısızlık yapmayayım diyorum ama her defasında zor tutuyorum kendimi. Artık anlamak istemediğini değil, anlayamadığını düşünüyorum.

Herkesin düşüncesi kendisini bağlar. Kusura bakma ama uslubun hiç hoş değildi. Sen gülmüşsün alay etmeye çalışmışsın ama ben komik bir şey yazmadığımı düşünüyorum. Yani saygısızlığı zaten yaptın. Şu saatten sonra birbirimizin yorumlarını görmezden gelelim. Yani ben öyle yapıcam.

kavga etmeyin.o laflar bana edildi.

Onlar ümidin düşmanıdır, sevgilim,
akar suyun
meyve çağında ağacın,
serip gelişen hayatın düşmanı.
Çünkü ölüm vurdu damgasını alınlarına :
- çürüyen diş, dökülen et-,
bir daha geri dönmemek üzere yıkılıp gidecekler,
Ve elbette ki, sevgilim, elbet,
dolaşacaktır elini kolunu sallaya sallaya,
dolaşacaktır en şanlı elbisesiyle : işçi tulumuyla
bu güzelim memlekette hürriyet.
Bursa da havlucu Recebe,
Karabük fabrikasında tesviyeci Hasana düşman,
fakir köylü Hatçe kadına,
ırgat Süleymana düşman,
sana düşman, bana düşman,
düşünen insana düşman,
vatan ki bu insanların evidir,
sevgilim, onlar vatana düşman…
Nazım Hikmet
6-7 Aralık 1945

Mesele bu.

+1.

herşey güzel olacak allahın izniyle.

Konu da ki ilk mesajda alıntı yapılmış olan mesajı destekler nitelikte yorum yazan arkadaşlardan kaç taneniz 17 Ağustos'ta olanlara canlı şahit oldunuz da böyle kesin yorumlar yapabiliyorsunuz aceba ? O zamanlar yardım gelmiyor, şimdi seferber olunuyor filan diyorsunuz da 17 Ağustos ta o bölgedeki durumun ne olduğunu bilen gören kaç kişi var içinizde ?

Mesele :
Ne Gezi,
Ne Ağaç,
Ne Çevre,
Ne Dershane,
Onlar için şimdi SOMA Bahane.

Bu mesajı yazan gerizekalı insan ( Gökhan Kahramandan bahsediyorum )17 Ağustos Depremin'de ki şartlarla şimdiki şartların aynı olmadığını bilmiyormu da böyle bir mesaj yazıyor anlamıyorum. Madem o depremi yaşadı da o zaman ki imkanların ne kadar kısıtlı olduğunu bilmesi lazımdı. O depremi yaşamış ve bütün ailesini kaybetmiş biriyim biriyim ben. Ankara'dan Sakarya'ya 2 günde geldi halamlar o depremde adam kalkmış şimdi kaza oluyor dakikasında ordalar diyor. 15 sene önce ile bugün birmi. O zaman ki imkanlarla bugün birmi. Ha o zaman devlet suçlumuydu tabiki suçluydu. Hemde çok büyük derecede suçluydu. Peki şimdi devlet suçlumu ? Evet yine büyük derecede suçlu. O zamanlar nasıl ki deprem konusunda devlet basiretsiz kaldıysa şimdide Soma Faciasında devlet yine basiretsiz kalmıştır.

İnsanlar diyor ki AKP'yi niye suçluyorsunuz. Kimi suçlayalım veya kimi sorumlu tutalım söyleyin de bilelim. Bugün hükümetin başında AKP değil de herhangi bir X partisi olsaydı eğer ve yine böyle ihmalkarlık olsaydı yine o partiyi suçlayacaktık. Millet kendisinin seçtiği insanlardan her zaman hesap sormaya haklıdır. Milletin tokat ve dayak yemeye hakkı yoktur. O bürokratları seçen Milletse eğer Milelt yine o insanlardan hesabını sorar ve sormakta haklılar. Çünkü insanlar şuan ki mevcut hükümetten gerçektende adam gibi bu faciada işini yapmasını bekliyor. Hükümette AKP olduğu için AKP'den bekliyoruz. İnsanlar bu işin sorumlusu kimse ortaya çıkarılıp en ağır şekilde cezalandırılmasını bekliyor. Eğer bu işin sorumlusu hükümet ise hükümet ceremesini çekecek. Yok eğer Alp Gürkan ise o zaman Alp Gürkan en ağır cezaya çarptırılacak. Ama artık 300 tane vatandaşımızın neden ve hangi sebeplerle öldüğünü ortaya çıkarmalıdır devlet.

Marmara depreminde deprem şiddeti 7.4 diyerek insanlarla dalga geçtiler. Oysa ki deprem şiddeti 9 du. Ölen insanların sayısını doğru verdilermi sizlere vermediler. Sakarya'nın %80 i alt yapısı ile birlikte yok oldu. Varın kaç kişi öldü hesabını tutmaya çalışın matematiğiniz yeterse eğer. Ben söyleyimmi sırf sakarya'da 90 bin tane insan öldü o depremde.

Van Depremin'de toplanan paralarla 180 bin tane konut yapılacak dediler yapılan konut sayısı 20 bin. Nerede bunun gerisi, para nerede. Hangi şerefsizler o parayı hiç etti. Bizim insanımızın başından bu iki örnek ve daha niceleri geçti ve Milletimizi kandırdılar. Ve şuan yine bizlere üstü kapalı demeçler verip, ölüm bu işin kadaerinde var diyerek, sadece Mısır için bütün ülkeyi ayağa kaldırıp kendi öz vatandaşın için çok basiretsiz bir şekilde ölüleri izlemekten başka ne yaptı bu hükümet bu Soma Faciasında. Vicdandan merhametten bahseden arkadaşlar birazda bunları düşünün...

Keyifli forumlar hepinize saygılar

. O zaman sarfında da hükümet ile cemaat arasında bir problem yoktu.

bak bşi söylüyonuz eyvallah ama sonra buna kendiniz de inanıyonuz yapmayın etmeyin derim. gezi olayları sırasında cemaat ikilemdeydi bir kısmı alttan gezicilere destek verirken bir kısmı hükümete biat etti. fethullah gülenin gezi olayları ile ilgili demecini hatırlayın. cemaat ile akp arasındaki sürtüşme oslo görüşmeleri ile ayyuka çıkmıştır ki bu da 2011 e tekabül eder. hakan fidan kimdir oslodaki rolü nedir. pkk hakan fidandan dersanelerle ilgili hangi taleplerde bulunmuştur da cemaatin kuyruğuna basmıştır. bunları bilmek cok zor değil. oslo görüsmelerinin tüm içeriği deşifre edilmiş halde. bulması güç değil.

haa bu konu nasıl gezi parkı eylemlerine kadar gelebildi. nasıl bu kadar sündü. bunu da siz düşünün. benim teorime göre kişiler vicdanını yellemeye devam ettikçe süner. menderese hatta vahdettine onu da geçtim abdulhamite kadar yolu var :d

iyi aksamlar.

bak bşi söylüyonuz eyvallah ama sonra buna kendiniz de inanıyonuz yapmayın etmeyin derim. gezi olayları sırasında cemaat ikilemdeydi bir kısmı alttan gezicilere destek verirken bir kısmı hükümete biat etti. fethullah gülenin gezi olayları ile ilgili demecini hatırlayın. cemaat ile akp arasındaki sürtüşme oslo görüşmeleri ile ayyuka çıkmıştır ki bu da 2011 e tekabül eder. hakan fidan kimdir oslodaki rolü nedir. pkk hakan fidandan dersanelerle ilgili hangi taleplerde bulunmuştur da cemaatin kuyruğuna basmıştır. bunları bilmek cok zor değil. oslo görüsmelerinin tüm içeriği deşifre edilmiş halde. bulması güç değil.

haa bu konu nasıl gezi parkı eylemlerine kadar gelebildi. nasıl bu kadar sündü. bunu da siz düşünün. benim teorime göre kişiler vicdanını yellemeye devam ettikçe süner. menderese hatta vahdettine onu da geçtim abdulhamite kadar yolu var :d

iyi aksamlar.

Tamam

Geri