Mesela...

A
  • Kullanıcı Aşka Sıfır
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - Forumsal - Güzin Abla
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Mevlana'nın bir sözü Var..Zor ise sev ama; sevmiyorsa zorlama...
Bazen Birşeylerin İlla Olacağı die bir kayile Yok.Okadar uğraştım cabaladım demişsin.Olmuyorsa Olmuyor kardeş.

Mevlana ne derse güzel der, severim o mübâreğin sözlerini. Aşkı en az onun kadar iyi biliyorum diyebilirim ama bu sözünde pek yandaşı olamayacağım ne yazık ki. Zira bu sözde bir tezatlık söz konusu. Hem sevme şartı olarak zorluğu koşul kılıyor, hem de olmayınca zorlama diyor. Azmin elinden ne kurtulmuş bu zamana kadar. E tabi zorla güzellik olmaz diyeceksiniz belki. Bende diyeceğim ki; Zorla değil, azimle başarma gayretindeyim.

Size kesin yargı bildiren birşey önermeyeceğim,önermem doğru bir psikolojik yaklaşım olmaz.Aşkı kafes,diğer bütün duygularınızıda kafesin içindeymiş gibi düşünün.6 milyar insan bence unutmalısında da dese ruhunuz aşka tutsak olduğundan düşüncelerinizi değiştiremez.Elinizde değil bu.Elinizde olmayan birşey için kesin çözüm yerine,hayat sıtandartlarınızı rahatlatıcı malzemeler bulmalısınız.Mesela ben sizin yerinizde olsam unutmaya çalışmam,düşünmemeye çalışırım.Evet zor ama çalışırım.Kafamı dağıtmak için farklı aktiviteler keşfederim.Başka kadınları düşünürüm.Başkası olamaz mı diye sorgularım hayatımı.Dostlarımla bolca vakit geçiririm.Hayat sizi sevmeyen birinin peşinden koşmak için çok kısa.Kendinizi önemseyin ve sizi önemsemeyenleride vazgeçilmez olarak görmeyin bence.

Bu tür felsefik iksirleri çok tarttım muhterem ama hiç biri sözünün eri değil. Mesela ''sevdiğin kadar sevilirsin'' denir; yalan. Aklının odalarında mesken tutmuş, her sinir hücrene dadanmış birini düşünmemezlik de edemezsin. Başkalarına odaklanma işi de böylece hikâye olmakta. Aslında bu durum için bazen kızıyorum ona: ''O kadar aklıma gelip duruyor, insan bir selam verir'' diye...

Son sözünün üzerinde sayfalarca yazı yazılır bak. Ben onu sevdiğimden bu yana kendimi bilmiyorum. O olmadıkça da kendimin bir önemi yok. Çünkü ben artık 'O' oldum! Ben diye bir şey yok; 'O' diye bir şey var! Ve artık 'O' olduğun birini vazgeçilmeyecek olarak görmek, masallara inanmakla eş değerdir.

Ha herkes böyle sevemez ve böyle sevemeyenler, o dediğiniz tarzda yöntemleri, nasihatleri, tesellileri sunarlar... Ama benim gibi sevenler, sevdiğini nefesi bilenler aksi hiçbir istisnayı aklının ucuna bile getirmez. Çünkü sevilen onun nefesidir ve siz de takdir edersiniz ki nefessiz yaşanmaz. Ha Yüce Yaratıcı yaşatır; beni onsuz da yaşatır (Şekil-A) ama buna yaşamak denirse. Hani şehitler vardır; onlar ölü sanılırlar ama diridirler ve o yüzden ''Şehitler ölmez'' denir. Bir de yaşayan ölüler vardır; işte onlar da benim gibilerdir!

ilk zamanların da aklından çıkmaz evinin oralara gidersin beklersin karşılaşırsak konuşcam dersin ama çıkmaz 1 hafta böyle gider gelirsin ama hiç bir zaman denk gelmez ama 2. sene olduğunda okulda vs. biyerde karşılaşsan bile konuşamazsın ama bir süre sonra bu duruma alışırsın 3. senesinde artık bu durumdan sıkılmaya başlıcaksın bu durumdan unutmıcaksın ama evinin önüne gitmeler vs. onları yapmıcaksın sık sık unutmuş gibi olacaksın arada sırada aklına gelicek gülüp geçmiceksin biraz acı hissedeceksin okadar başka kızlara yönelmen çok zor olucak ama başarman gerekir ..

ilk zamanların da aklından çıkmaz evinin oralara gidersin beklersin karşılaşırsak konuşcam dersin ama çıkmaz 1 hafta böyle gider gelirsin ama hiç bir zaman denk gelmez ama 2. sene olduğunda okulda vs. biyerde karşılaşsan bile konuşamazsın ama bir süre sonra bu duruma alışırsın 3. senesinde artık bu durumdan sıkılmaya başlıcaksın bu durumdan unutmıcaksın ama evinin önüne gitmeler vs. onları yapmıcaksın sık sık unutmuş gibi olacaksın arada sırada aklına gelicek gülüp geçmiceksin biraz acı hissedeceksin okadar başka kızlara yönelmen çok zor olucak ama başarman gerekir ..

Aşkın ömrü muhtemelen 4 sene diyorsun yani :) Kaldı ki ben ona, senin örneklendirdiğin kadar yakın da değilim artık; aramızda tam 7 saatlik yol var. Yayan olarak 23 gün sürüyormuş; Google Amca'nın yalancısıyım.

Allah bana ''sev'' dedi ve sanırım ben baya bi abarttım!

bence öyle düşünme benim yakınımdaydı 15 dakika sürüyordu yada sürmüyordu ama olmayınca olmuyor işte yine aklıma geliyor arada faceden profiline bakıyorum gülüp geçiyorum veya gülüp geçmeye çalışıyorum.

Bu tür felsefik iksirleri çok tarttım muhterem ama hiç biri sözünün eri değil. Mesela ''sevdiğin kadar sevilirsin'' denir; yalan. Aklının odalarında mesken tutmuş, her sinir hücrene dadanmış birini düşünmemezlik de edemezsin. Başkalarına odaklanma işi de böylece hikâye olmakta. Aslında bu durum için bazen kızıyorum ona: ''O kadar aklıma gelip duruyor, insan bir selam verir'' diye...

Son sözünün üzerinde sayfalarca yazı yazılır bak. Ben onu sevdiğimden bu yana kendimi bilmiyorum. O olmadıkça da kendimin bir önemi yok. Çünkü ben artık 'O' oldum! Ben diye bir şey yok; 'O' diye bir şey var! Ve artık 'O' olduğun birini vazgeçilmeyecek olarak görmek, masallara inanmakla eş değerdir.

Ha herkes böyle sevemez ve böyle sevemeyenler, o dediğiniz tarzda yöntemleri, nasihatleri, tesellileri sunarlar... Ama benim gibi sevenler, sevdiğini nefesi bilenler aksi hiçbir istisnayı aklının ucuna bile getirmez. Çünkü sevilen onun nefesidir ve siz de takdir edersiniz ki nefessiz yaşanmaz. Ha Yüce Yaratıcı yaşatır; beni onsuz da yaşatır (Şekil-A) ama buna yaşamak denirse. Hani şehitler vardır; onlar ölü sanılırlar ama diridirler ve o yüzden ''Şehitler ölmez'' denir. Bir de yaşayan ölüler vardır; işte onlar da benim gibilerdir!

Sevdiğin kadar sevilirsin sözüne bende katılmıyorum.Çok aşıksınız bu aşikar.Ne diyeyim umarım bekleyişleriniz mutlu sonla biter.

Aşık olmak abartmak değildir.Senin elinde Olmaz sevmenin ölçümü.Çünkü ölçmek mantıkla alakalıdır.ee aşk olunca mantık gittiğine göre burda hata sende değil..
Ama yapılan tüm yorumları kayleye aldığını düşünmüyorum.Yine kendi yolundan git amenna ama olmayacak şeye amin deme..Çünkü acı cekersin.Yaşadığım için diyorum sana. Bende birini sevmiştim.Ama o kişide kuzenimi seviyormuş.. Bu daha kötü lan :zuha:
Sana unut demiyoruz.Unutulmaz.Ama şunun garantisini verebilirim.Zamanla her acı diniyo.
Şuan yaşadıklarını 2 sene önce düşünüp ben salakmıydım diyeceksin..Çünkü ben diyorum. Herşeyden önemlisi ben önemliyim. kendimi cevremdekileri düşünmem lazım.Şuan hissettiğin duyguyu çok iyi anlıyorum ama dediğim gibi olmayacak duaya amin deme..
Çabalcam diyosun. Bu sana acı verir.olacağa bırak.kaderinde varsa zaten o kız hiç bir güç seni ondan koparamaz zaten..
Dilerim herşey gönlünce olur.

Aşk hususundaki salaklık kontenjanımı taşıra taşıra doldurdum diyebilirim ve bunun yegâne sebebi körü körüne seviyor olmamdı; yani aşkın gözü harbiden kördü! Ama bu sefer pisi pisine diyorum (göre göre) seviyorum. Her olumsuzluğu, her imkânsızlığı, her saçmalığı bile bile, her mucizeyi uma uma... Ben artık bu saatten sonra bu aşkın üstüne getirmem kuma.

Neden 'O' bilmiyorum ve bunu düşünecek de değilim. Zaten düşünme motorlarımı her çalıştırdığımda, onun içimdeki cam kırıkları misali gözleri beyin duvarlarıma saplanıyor, batıyor ve o gözler bana gülerek bakmadığı için ne şekilde bir işkenceye mâruz kalıyorum tahayyül bile edemezsiniz.

Yine bir şarkıda denildiği gibi noktalıyorum sözlerimi: ''...Sen imkânsızsın, sensizlik imkânsız... Aşk imkânsız...''

Her birinize; Yorumlarınız, düşünceleriniz, fikirleriniz, temennileriniz ve yol gösterişleriniz için tek tek şükranlarımı sunarım. Her dâim var olunuz.

Beste dostum derdi ki;

''Zaman, beyin ölümü gerçekleşmiş bir hastayı, hayatta tutan bir makina gibidir; Başka hiçbir işe yaramaz ama çok iyi uyutur!''

Bu sözüne tamamen katılıyorum ve çok iyi bir şekilde, zamanla unutmak/vazgeçmek fiillerini muhatap aldığını düşünüyorum. Yine o derdi ki;

'' Hayırdır yüreğim, solmuş benzin. Ateşin az geldiyse, vereyim benzin''

Bu zamanda nasıl derin sevdaymış öyle kıskanmamak elde değil...

Ne oldu sana dostusu? grileşmişsin :icon_yokcanim: Bu arada sana diyorum senin iş zor, kırıntılanmış umutları dikmeye çalışıyorsun. Yüreğine söz geçirmek zor, fakat kendini çok yıpratıyorsun can. Hadi, hadi artık uyan!

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri