Mesajlaşırken Kelimeleri Kısaltır Mısınız?

Konu sahibi son olarak 35 gün önce görüldü

Mesajlaşırken Kelimeleri Kısaltır Mısınız?

• Evet

Kullanılan: 7 10.6%
  • Hayır

Kullanılan: 34 51.5%
  • Bazen

Kullanılan: 25 37.9%

• Kullanılan toplam oy
    66
"s" yazmak için 4 kere 7 tuşuna basmanız gerektiği zamanlarda bile kısaltarak yazmışlığım yoktur

Msj harf sayisi az oyuzden tasarruflu kullanmali kisaltinca daha iyi benim icin gunluk hayatta da oyle davranmaman gerektigini biliyor olman lazim her sey ergenlik cart curt degil ki

Türkçe konuşurken ve yazarken en düzgün kelimeyi en doğru şekilde kullanmaya çalışıyorum.

Anlamını bilmediğim kelimeleri sözlükten dönüp bakarım bu en fazla 2 dakika geç yazmama neden olur ama ben düzgün yazmış olurum.

Kısaltma Aleyna'ya yakışıyor ben yapsam olmaz :)

Her nereye yazıyorsam, mümkün olduğunca Türkçeyi doğru biçimde kullanmaya çalışıyorum. Zaman zaman gözümde kaçan veya üzerinde yeterince durmadığım (örneğin, cümleye başlarken küçük harfle başlamak gibi) şeyler oluyor ama, yine de iyi olduğumu düşünüyorum.

Bazen msj hakkım yoksa örnegin kısaltırım

Hyr svmiyorm oyle syleri bn

Şuan kısa süreliğine tuşlu telefon kullanıyorum. Bazen kısaltmak zorunda kalıyorum. Kendimi kötü hissediyorum resmen. asfafd

Özel isimlerin baş harfini büyük yazma, noktadan sonra büyük harfle başlama, ara cümleleri çizgiyle veya virgülle ayırma, açıklama öncesi noktalı virgül veya iki nokta işareti kullanma gibi yazım yanlışı ve noktalama işaretlerinin yanı sıra; anlatım bozukluğu olayına dikkat edenlerdenim.

Beni böyle sevin.

Bazen aceleyle bilerek kısaltıyorum ama normalde kısaltmam

Geri