Mesajı Noktayla Sonlandırmak Bakın Neye Sebep Oluyormuş

Konu sahibi son olarak 1281 gün önce görüldü

iphone-holod-1.jpg

Binghamton Üniversitesi’nde Celia Klin tarafından yönetilen ve yayımlanan araştırmaya göre, mesajlarınızı noktayla sonlandırmak karşı tarafa samimiyetsiz geliyor. Araştırmaya katılan kişiler noktalı ve noktasız biten metin mesajları okumuş ve el yazısının aksine noktasız mesajların daha samimi, yani noktasızların da daha samimiyetsiz olarak düşünüldüğü ortaya çıkmış. Araştırmanın başı Klin bu durumu şöyle açıklıyor:

129.jpg

“Mesajlaşma, gerçek ve yüz yüze yapılan konuşmalardaki pek çok sosyal işaretlerden yoksundur. İnsanlar konuşurken gözleriyle, yüz ifadeleriyle, ses tonuyla, duraklamalarıyla sosyal ve duygusal bilgileri kolaylıkla iletirler. Tabii ki de bu mekanizmaları mesajlaşırken kullanamazlar. Bu yüzden mesaj yazarken kişilerin mevcut olan emojileri, konuşmayı taklit eden kasten yapılmış yazım yanlışlarını ve noktalama işaretlerini kullanması mantıklı.”

Mesaj-940x470.jpg

En dominant iletişim yöntemi olmakta hızla ilerleyen mesajlaşmayla, iletişimin evrilmesi kaçınılmaz ve günlük iletişimde bu sosyal işaretleri yakalamak çok kolay. Örneğin, “Tamam iyi” veya “Tamam iyi!”, “Tamam iyi.”ye göre daha az “gergin” duruyor. Kesin ve sert bir çıkış olarak algılanabilecekken, noktayı kullanmamak mesajı daha rahat kılıyor. Mesajlarınızı hangi platformlardan gönderdiğinizi bilmiyoruz ama mesajlarınızın algılanma şekline biraz kafa yorun deriz.

9d8f031ece189464747fa76c399afc4d.jpg

6_d.jpg
54259c956c810-3.jpg

iyi-geceler-hayat-life-karikatur-illust-drawing-saksi-SaksidakiKaktus-mesaj.jpg

hakkaten bi ciddiyet şey ediyo insanda xd

Kisa ve nokta ile biten cumleler samimiyetsiz degil de gergin ve konusmak istemiyorum der gibi. Hatta burdan bir arkadasa tespitte bulunmustum dogru cikmisti. (biten bir iliski ile alakali :D ) Her sey kucuk ayrintilarda gizli .p insan sarrafi olmusuz peh. Raskolnikov hatirlatirim :D

İlk resimdeki şahıs o eldivenlerle nasıl mesaj yazabiliyor acaba.

Madem araştırma yapmışlar nokta yerine
"slm nbr npysn kib öpt by
hatta ve hatta "snn be slk" gibi sözüm ona söylemlerin üzerinde dursalarmış bence.

Yazım kurallarına dikkat eden insan kullanır gayet normal bu

bence samimiyetsizlikten çok ciddiyetin göstergesidr

smile kullanmayan üyenin kızıp kızmadığını gülüp gülmediğini anlayamamk gibi

Nokta kullanıyorum ben de demek ki gayet ciddiyim =) Ve evet öyleyim:p

Alın size . .........

ya ne gerek var kusursuz bi şekilde konuşmaya falan, bence de çok samimiyetsizce :bekle

Bir de hırsını alamayıp nokta koyduktan sonra "noktaaaa" yazanlar var.ddd

Geri