Mert Fırat Biyografi

• Kullanıcı DuaL
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - Türk Ünlüler
Konu sahibi son olarak 3248 gün önce görüldü

images33gl.jpg

Mert Fırat (d. 10 Ocak 1981, Ankara), Çerkes kökenli Türk tiyatro, sinema ve dizi film oyuncusu, senarist.

Ankara Üniversitesi Dil Tarih Coğrafya Fakültesi Tiyatro Bölümü mezunudur.

Filmografisi

Senaryo

Atlıkarınca (2010)
Başka Dilde Aşk (2009)

Oyuncu

Kelebeğin Rüyası (2013)
Do Not Forget Me Istanbul (2011)
Devrimden Sonra (2011) - Köylü Genç
Dedemin İnsanları (2011) - Hasan
Bir Ömür Yetmez (2011) - Ali Akyol
Beni Unutma (2011) - Sinan
Atlıkarınca (2010) - Erdem
Kapalıçarşı (2009-2010) - Arda Güler
Başka Dilde Aşk (2009) - Onur
Yersiz Yurtsuz (2007) - Hüseyin
Hayattan Korkma (2007) - Engin
İşte Benim (2006) - Ali
Binbir Gece (2006-2008) - Burak İnceoğlu
Bizim Evin Halleri (2000) - Bora

Rol aldığı tiyatro oyunları

Antonius ile Kleopatra (2012, Oyun Atölyesi) - Ceasar
Testosteron (2008-2012, Oyun Atölyesi) - Tretyn
Hırçın Kız (2006-2007, Oyun Atölyesi) - Tranio
Atları da Vururlar (2004-2005, Ankara Devlet Tiyatrosu)
Palyaço Prens (2003-2004, Ankara Devlet Tiyatrosu)
Şeyh Bedrettin (2002-2003, Ankara Devlet Tiyatrosu)
Hastalık Hastası (1999-2000, Söder Theatre, İsveç)

Ekranların sevilen yüzlerinden birisi olan özellikle yer aldığı sinema filmlerinde öne çıkan bir oyunculuk sergileyen Mert Fırat, 1981 tarihinde Ankara’da dünyaya gelmiştir. Sinema ve dizi oyunculuğu yanı sıra tiyatro oyuncusu da olan ve aynı zamanda senaristlikte yapan Mert Fırat, Ankara’da temel eğitimini tamamladıktan sonra Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesine girmiş ve tiyatro eğitimi almıştır.

Tiyatro kökenli bir oyuncu olması nedeniyle yer aldığı yapımlarda her zaman farklı bir kimliğe bürünen Mert Fırat’ın dahil olduğu oyunlara baktığımızda Parkta Güzel Bir Gün, Bütün Çılgınlar Sever Beni, Antonius ile Kleopatra, Testosteron, Atları da Vurdular ve Hastalık Hastası gibi oyunlar ön plana çıkmaktadır.

Mert Fırat Kimdir? Kısaca Hayatı ve Kariyeri

Aktif olarak 2000’li yılların başında oyunculuk kariyerine adım atmasına karşın hem öncesinde hem de sonrasında çok sayıda projede bulunma şansı yakalayan oyuncu Antalya Altın Portakal, Ankara Uluslar arası Film Festivali ve Sadri Alışık Ödüllerinde yer aldığı yapımlarda gösterdiği başarılar ile ödüllere layık görülmüştür.

Bir Varmış Bir Yokmuş, Atlıkarınca, Başka Dilde Aşk ve Gece gibi yapımların senaryolarında söz sahibi olan Mert Fırat, Serçe Sarayı, Kelebeğin Rüyası, Unutma Beni İstanbul, Dedemin İnsanları, Bir Ömür Yetmez, Başka Dilde Aşk ve Yersiz Yurtsuz gibi projelerde de kamera karşısına geçmiştir. Son dönemde özellikle Kelebeğin Rüyası filmi ile hatırlanmaktadır.

Geri