Mermerde Mangal

🕒 Konu sahibi 6 saat önce aktifti
Kulağa çılgınca gelebilir ancak son derece lezzetli bir ürün ortaya koyabilmenizi sağlayan durumdur. Dilerseniz mermeri 2 tarafından yükselterek altını odun ve kömürle destekleyebilir, dilerseniz bildiğimiz mangalın üzerinde tel ızgaranın yerine kullanabilirsiniz. Mermerin hızlıca ısınmasıyla birlikte etlerinizi o eşsiz çıtırdama sesleri eşliğinde pişirebilirsiniz. Burada dikkat edilmesi gereken, mermerin çok ince ve uzun olmaması, bilmeniz gereken ise bir mermerin 2-3 mangallık kadar kısa bir ömrünün olduğudur. Bu nedenle mutfak taşınızı falan değiştirirseniz eğer, eski taşları ne yapacağınızı artık düşünmenize gerek yok. Hemen ustaya 40 cm2 lik parçalara böldürüp deponuza kaldırmanız yeterli olacaktır.

Klasik mangalda pişen etlerin üzerinde ki o kömür ve is kokusu olmuyor mermerde pişince. Ama zor iş mermeri hep nerde bulcan buldun diyelim taşıması da dert asfjkşjl

Görsel falan koysaydın. Anlamadım ben. Mermerin üstüne mi koyuyorsun etleri. :ddd

Asdjkş en açıklayıcı görsel
images

Mermerde tavuk veya etten daha zıyade balıgın lezzetlı oldugu gercegıdır ,
Kremıtte balıkta aynı kapıya cıkar keza ..

Hosuma gitmedi. İlk kez duyuyom bi de. xd Mis gibi mangal dururken mermer mi arayacağım? :hö:

Isınınca bilmiyorum da normal mermeri birbirine çarpınca çıkan koku kokarcadan çıkmıyordur :/

Bu yöntemi tavsiye etmiyorum. Birkaç hususa dikkat edilmediği takdirde sağlıksız olabilir. Bahsedeceğim hususlar da taşın yapısına ve teknik konulara dair olduğu için günlük yaşamda çoğu kişi öngöremeyebilir.

Mermerlerin üretimi sırasında içindeki çatlak ve gözenekleri dolduran, polyester bazlı yapışkanlar kullanılabiliyor ki bej mermer üretimi yapan çoğu firma bunu kullanır(bu yapıştırıcıların mermer sektöründeki genel ismi epoksidir). Polyester bazlı yapıştırıcılar ve dondurucular yanıcı bir malzemedir ve çok yüksek sıcaklıklarda donmuş olduğu yerden tekrar eriyebilir yada erimese dahi sıcaklığın etkisi ile pişirmeyi düşündüğünüz et ile etkileşime geçebilir. Bu da kimyasal bir malzemenin gıdanızla buluşması demektir.

Bu durumda ne yapılabilir?

Birincisi ebatlı mermerinizin ham olması olabilir. Ham mermer doğaldır. Yüksek ısıya maruz kalması durumunda bir sıkıntı oluşturmaz.

İkincisi ise kullanmış olduğunuz mermerin epoksi işlemi görmemiş olması. Mermerin arkasında file varsa eğer o mermeri yüksek ısılı bir şey için kullanmayın, epoksi var demektir. Bazen ise file yapmadan da epoksi yapılabiliyor ki bunu çoğu uygulamacı usta bile bilmez.

Üçüncüsü granitten de uzak durun, radyoaktif malzeme içerebilir. Çoğu ülkeye giremeyen granit bizim ülkemize biraz daha rahat girebiliyor. Mangal için Marmara yada Muğla mermeri kullanın, en iyisi :d yada boş verin, hiç girmeyin bu işe :d

Et yemeğinı mermerde denemedım ama

corbası guzel oluyor tavsıye ederım

ızgaradaki o is, yanık tadı olmuyor tavada kızarmış gibi bi şey oluyor. üşengeç değilseniz hiç bulaşmayın.

Geri