Haber Merkez üssü Kahramanmaraş / Pazarcık 7.7 şiddetinde deprem

🟢 Konu yazarı şu anda aktif
çok çok kötü. geçmiş olsun.

Bu anları unutmayacağım. Biz ailece iki büyük sallantıyı evde yaşadık, çık(a)madık.
Plesk sen numaramı nasıl buldun şaşırdım.
Başlıkta gördüm, @Favela @Yarmagül @DUHAN kayıplarınız için üzüldüm. Allah rahmet eylesin.
@Favela mahalledeysen görüşelim uygun zamanda istersen.

Belki bu kadar olmasa da psikolojisi bozuk on binler var bölgede. Depremdeki çok acı olaylar arasına girecek benim için bu hanım.
Bizzat kendimden biliyorum, mutfakta gürültüyle düşen bir şeyden aniden aşırı korkup depremi hatırlayıp irkildim.
Bilmiyorum, bazı şeylerin geçmesi çok zor. Beynimizde bir köşede kalacak galiba.

Müthiş bir araştırma var:

Depremin yarattığı sarsıntıyı birebir yaşamayan, nasıl bir paniğe sebep olduğunu da anlayamaz. O an yürüme şansın bile olmayınca, neden insanların kendini yüksek katlardan atmaya çalıştığını anlamış oldum. Yer ayağının altından kayarken, denge kuramazken nasıl olacak da evden dışarı çıkacaksın?

Haberdeki kadının yaşadığı paniği tahmin edebiliyorum. Artçı olsun olmasın çoğu insanda zaman zaman oluşan baş dönmesi ve mide bulantısı hissi devam ediyor.

Japon bilim insanları, deprem anında evde kalıp güvenli alan oluşturmayı daha hayat kurtarıcı olarak değerlendiriyor ve çatıya yakın olanların da yukarıya doğru çıkmasını öneriyorlar.

@aloneboy1903 merkez üssü olmayan illerde bile evler hasar görüp yıkıldı ve depremin yarattığı o şiddeti hissetti. Kimse bu korkuyu bir daha unutamaz.

Gün geliyor insan ölülerini zarar görmeden aldığına seviniyor. Geçen hafta da tanınmayacak halde bir kadın cesedi bulmuşlardı. Bunlar kayıplardan bulunanları, ya bulunamayanlar?

Burası da sallandı 2 gün önce artık alışacak gibiyiz bazı şeylere. Gelecek pek parlak gözükmüyor.

depremüssü maraş olsa da bir o kadar da hatay'dı
en büyük sebeplerinden biri sulak arazi ve yumuşak zemine kurulmuş yerleşim

Zemine uygun atılmayan temeller yüzünden, olası büyük bir depremde, merkez üssüne yakın olan çoğu şehir de etkilenecektir.

Geri