Merkez Bankası Politika Faizini %45’den %50’ye Çıkardı

🟢 Konu yazarı şu anda aktif
Ekonomi yönetimi faiz yeterli dese de yabancıdan peş peşe faiz artırılması talebi geldi/geliyor. Tabi ki direkt faizi artırın demiyorlar, kibarca bu ay için 500bp faiz artışı olacağını öngörüyoruz diyorlar. Politika faizi an itibariyle %45. Ekonomi yönetimi seçim olması nedeniyle es geçebilir yada seçimi görmezden gelip kararlılık mesajını vermek için artırabilir. Fitch’in son not görünümü artışı, olumlu yabancı raporları desteklemek için de artış olabilir. Ortodoks politikalar gereği artırıyorsa şimdi artırmalı, ekonomiyi muhtar seçimlerine meze etmemeli. Olumlu yada olumsuz sinyaller gelir yakında, göreceğiz.

Son düzenleme:
Goldman Sachs TL’de ve rezervlerdeki baskı sonrası Merkez Bankası’ndan perşembe 250 baz puanlık faiz artışı bekliyor..

Goldman’a göre Mayıs 2023’ten yıl sonuna yaşanan 33 milyar $ rezerv iyileşmesi sonrası, yıl başından bu yana rezervlerde 24 milyar $ erime yaşandı..

Bu sene sonuna kadar krizi hissedilir derecede azaltamazlarsa nanayı yedik ;s5

Bizdeki faizden onlar ne kazanıyor?
Kendi ülkelerinde artırsınlar, çok istiyorlarsa.

Deutsche Bank, faiz artırımı için en uygun zamanın seçimlerden sonrası değil, öncesi olacağına inanıyor

Foreks Haber

La İsmail. Yeter vallahi hayatımızı emdin emcikledin be. Ne istiyorsun birader bizden la sen

özgür hoca olmasa
ne yapacağız

Merkez Bankası faiz kararını açıklayacak
Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Para Politikası Kurulu (PPK) bugün yapacağı toplantı sonrası saat 14:00'te Mart ayı politika faizi kararını açıklayacak. Piyasanın beklentisi faizin sabit tutulacağı yönünde.

Kaynak

TCMB bir hafta vadeli repo faiz oranını %50,00 seviyesine yükseltti (Beklenti %45,00, Önceki %45,00)

Foreks Haber

Olması gereken bir artıştı çünkü enflasyon ile başa çıkmanın bir yolu da faiz artışıdır.

Açılış mumlarından zaten 500 bps arttırılacağını anlamıştım. (Nasıl diye sormayın meslek sırrı) Önemli olan bundan sonra faiz & enflasyon dengesini iyi kurmaları. Lakin bir yanı düzelterek diğer yanın içine ediyorlar. BIST100 endeksine yeni alınan hisselere baktım, şaka gibi. Aferin demek bu hükümete alerji yapıyor sanırım, bir doğru yaparken on yanlış yapmayı adet haline getirdiler. 1366 F/K oranına sahip şirketi BIST100 de listelemek ne demek ya? Işık Ökte gibi küfür edeceğim en sonunda. Enflasyon üzeri kazanç sağlayan AGHOL listeden çıkıyor yerine abuk subuk manipülâtif şirketleri alıyorlar. KY bu hisselerin çoğunun tahtacısını bilmelerini geçtim, güvenilir olup olmadığını bile bilmez.

Kısacası borsa artık profesyonel olmayan ve işini bilmeyenler için adeta bir dipsiz kuyu haline gelecek. İleri de intihar ve batma hikayelerini sıkça duyacağız.

Puh Allah cezanizi... Borç ödemekten ve yemekten tek kuruş biriktiremedim elimde biraz para kaldı 6gr aldım hemen düşmeye başladı... Zararlarda ve ziyanlardayim.. :/ 6gr diye küçümsemeyin :/

Açılış mumlarından zaten 500 bps arttırılacağını anlamıştım. (Nasıl diye sormayın meslek sırrı) Önemli olan bundan sonra faiz & enflasyon dengesini iyi kurmaları. Lakin bir yanı düzelterek diğer yanın içine ediyorlar. BIST100 endeksine yeni alınan hisselere baktım, şaka gibi. Aferin demek bu hükümete alerji yapıyor sanırım, bir doğru yaparken on yanlış yapmayı adet haline getirdiler. 1366 F/K oranına sahip şirketi BIST100 de listelemek ne demek ya? Işık Ökte gibi küfür edeceğim en sonunda. Enflasyon üzeri kazanç sağlayan AGHOL listeden çıkıyor yerine abuk subuk manipülâtif şirketleri alıyorlar. KY bu hisselerin çoğunun tahtacısını bilmelerini geçtim, güvenilir olup olmadığını bile bilmez.

Kısacası borsa artık profesyonel olmayan ve işini bilmeyenler için adeta bir dipsiz kuyu haline gelecek. İleri de intihar ve batma hikayelerini sıkça duyacağız.
Akıl alır gibi değil gerçekten, neye göre bu listelemeyi yapıyorlar anlamış değilim. İşlem hacmini mi referans alıyorlar acaba… Hadi Borusan hak ediyor, tutarlı yanı var ama reeder agrot bfren gibi balonları alıp koca aghol’ü çıkarmak da ne bileyim. Çok ilginç.

Faiz kararı sonrası bu tür mesajların verilmesi önemli. Seçimler sonrası için yaşanan endişeler büyük oranda giderilmiş oldu;

Geri