Merkez Bankası faiz kararı

Konu sahibi son olarak 10 gün önce görüldü
Futboldan sonra kafamın en basmadigi konu sanirim.
Ekonomi
Ben yeni öğrendim. Vaktin varsa anlatayım.
Olay tamamen illüzyon.
Sanki bir bilimmiş gibi kitapları var okulları var hocaları var... Sistemi var gibi gösterilen dinamiği var.

Ama aslında hepsi yalan.

"Madem para lazım neden basmıyoruz" lafına kahkalarla gülüyoruz ya, lan olur mu öyle şey diye. Aslında tek yaptıkları bu.

Ekonomide sorun var gibi gösterip paranı elinden alıyorlar. Bunu doğrudan vergiyle yaptıklari gibi tiyatrodan kurdukları borsa tahvil faiz çapraz kur kripto gibi sadece kasanın kazandığı kumar aletlerinde oyun oynamaya zorlayarak dolaylı şekilde de yapıyorlar.

Misal sen savaş var ekonomik daralma olur diye mantılı korelasyon kuruyorsun ya. Hayır bazen kriz olsun diye savaş çıkartiyorlar. Artık elindeki mallar para etmez diyorlar. Ucuzdan toplayıp sermaye transferi sağlıyorlar.

Günün sonunda "arkadaşlarlar mücadelemiz sonuç verdi. Ekonomi rayına girdi. Ucuz kredilerimizden yararlanarak kaybettiginiz mallarınızı on sene vade ile yeniden elde etme fırsatı yakaladıniz, yine iyisiniz" diyip mecmua basar gibi para basıyorlar.

Ha bir de benim bu söylediklerimi söyleyenlere "bunak işte, kafayı yemis, büyük resimci komplo teorisyeni" falan diyip dalga geçmeye çalışıyorlar.

Son düzenleme:
Ne cektin be Climax.
Ama sunu da söylemeden edemeyecegim..
Bu forumda kirik cam sendrom orani hayli yüksek.
Badiresini bizim gibiler cekiyor ki, bizde de baska bir sendromun olmasi şart.
Hangisi, cözemedim henüz.

bu adamlar size yaranamıyor. nas diyoruz indiriyoruz yok diyosunuz. ekonomi diyoruz artırıyoruz yok diyosunuz. vallahi hiçbir şeyden memnun kalmıyorsunuz.

Geri